Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      nystatyna

nystatyna

(9 wyników)
    • Mam może trochę naiwne pytanie ale zaryzykuję... dostałam nystatynę (m.in) ale nie dostałam żadnego probiotyku. Czy wg Was wskazane jest branie ich od początku leczenia, czy dopiero po jakimś czasie. W jakim odstępie trzeba je brać. Bardzo proszę o pomoc bo w kwestii walki z grzybem jestem jeszcze zupełnie zielona - dopiero zaczynam
    • Alergolog przepisala synkowi (9 m-cy) Nystatyne przez 10 dni na candide (w testach wyszlo uczulenie na candide), robie tez badania w Felixie, zobaczymy, czy wyjdzie, ale ona i tak przepisala profilaktycznie. Co o tym sadzicie? Gdzies czytalam, ze lubi uczulac :( Martwie sie, bo maly ma taka alergie, ze kazda nowosc moze uczulac, a my mamy teraz zalecenia podawania kilku nowosci naraz: wprowadzac nowe mleko, podawac Biotyk, wit. D3 i Nystatyne. Boje sie troche, ze sie nie polapie, co go uczuli...
    • Co sądzicie ? dawać czy nie dawać ? bo zauważyłam, że pediatrzy nie mają innych pomysłów na Candide.
    • Jako, że nie trafiłam na pediatrę znającego się na rzeczy- lamblie ++ i candida ++ u 3,5 letniego syna- przepisał młodemu furazolidon- ( my z mężem od naszych lekarzy dostaliśmy tinidazol)chcę znów iść dziś do pediatry i zmienić ten furazoilidon na tynidazol w czopkach dla małego. Chciałabym wiedzieć jak Wy stosowałyście ten lek u Waszych dzieci( w podobnym wieku i wadze 14 kg.), w jakich dawkach i odstępach czasu były powtórki. Chcę się niejako zorientować, i potem porównać z tym co zaleci ...
    • Witajcie, moja roczna córa otrzymała od dr.Ozimka kurację nystatyną i probiotykami (biogaia + inny, wymieniany co 2 tygodnie)na wykrytą w feliksie candida. Po kuracji nystatyną zalecił leki homeopatyczne: Fortakehl, Pefrakehl D5, Albicansan D5 i Sankombi. Czy ktoś z Was stosował te leki? ja poddaję w wątpliwośc skutecznośc homeopatii dlatego proszę napiszcie jakie macie doświadczenia z tymi preparatami? Zstanawiam się czy je kupowac - za szt. ok 45 zł.
    • W piątek będą wyniki kolejnego posiewu i zobaczymy czy ta nystatyna coś zdziałała. Póki co podaje jej balsam kapucyński(córka ma cztery lata, grzybica przewodu pokarmowego). Wiem, że nie powinno się podawać dzieciom ale dużo matek podaje nawet młodszym maluchom z pozytywnym efektem. Zastanawiam się czy biegunka i ból brzucha pierwszego dnia były spowodowane podaniem tego balsamu...boję się, że grzyby powracają bo słyszałam dużo negatywnych opini o nystatynie :( Nie chcę gdybać, ...
    • Hej, jak lekarze diagnozują grzybicę przewodu pokarmowego? Wg Wykładu Rogalskiego grzybice przewodu pokarmowego nie można zdiagnozować tylko wg badań zewnętrzynych. www.gastro2010.viamedica.pl/pl/program.phtml i wygląda na to, ze laki typy nystatyna niewiele pomagają, hm...
    • Córka 11 miesięcy- stwierdzono onanizm niemowlęcy- nie mogę jej posadzić np. w krzesełku do karmienia. Żadnych innych objawów pasożytowych typu wysypka, uczulenie itp. brak. Zrobiłam badania w felixie- czysto, candida nieliczna+. Pojechałam do dr O. Powtórne badania w felix plus krew. Zanim pobrałam próbki dawałam rapacholin. Nadal czysto, jednak candida ++, czyli się zwiększyła. Boję się podać chemii w ciemno, tak "na oko". To jest niemowlak, więc nie wiem co robić. Dr O. raczej n...
    • No właśnie , co w sytuacji gdy jednak trzeba brać antybiotyk a ma się candidię - co robić, co brać, aby się nie rozrosła ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się