aljoszka 18.01.09, 21:58 Co sądzicie ? dawać czy nie dawać ? bo zauważyłam, że pediatrzy nie mają innych pomysłów na Candide. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli.nek Re: Nystatyna 19.01.09, 07:41 nystatyna u nas nic nie dała - dawałam na biały nalot na języku. za to balsam kapucyński pięknie sobie z nim poradził, poprawa już była widoczna podczas pierwszej kuracji. Odpowiedz Link
anyx27 Re: Nystatyna 19.01.09, 08:23 Nystatyna tak - ale min. 8-10 tabletek dziennie. do połykania i do ssania. Odpowiedz Link
aljoszka Re: Nystatyna 19.01.09, 11:52 My dostaliśmy w zawiesinie. Mały ma dwa lata i Candida +. O balsamie wiele czytałam, ale przyznam , że trochę się boje, gdyż on jest dosyć " poważnym" alergikiem i obawiam się tego miodu i propolisu w składzie. Odpowiedz Link
mamciulka-nikulka Re: Nystatyna 19.01.09, 16:22 aljoszka w badaniu kału candida zawsze wyjdzie - wynik + o niczym nie świadczy, bo candida naturalnie występuje w jelicie grubym. Leczy się objawy, które mogą wskazywać na patologiczny rozrost candidy w jelitach. olinek jak podajesz dziecku balsam kapucyński? Mam go w domu od roku, stosuję co jakiś czas razem z mężem, ale ja przyjmuję na cukier, bo inaczej nie daję rady. Do tej pory młodemu nie dawałam, bo nie daję mu cukru, ale ostatnio pomyślałam, że może z miodem... Odpowiedz Link
oli.nek Re: Nystatyna 19.01.09, 19:51 na razie córa jest po jednej kuracji czyli 3 tyg. tydzień przerwy i znów 3 tyg. moja też nie przełknie tego 'samotnie' ale ani też na cukrze. co wymyśliłam. odmierzam sobie ciepłą wodę do szklanki i słodzę. odmierzam ostudzonej 5ml i wkraplam do niej balsam. tak podany połyka bez problemu. niestety, nie dało się inaczej. a powiedz mi co ile powtarzasz kuracje? tzn. ile odczekać i znów zrobić kurację? Odpowiedz Link
mamciulka-nikulka Re: Nystatyna 19.01.09, 20:47 My z mężem kuracji nie powtarzamy jakoś regularnie tylko wtedy gdy zaczynamy się jakoś mniej komfortowo czuć. Ja ostatnio stosowałam balsam na jesieni po zatruciu pokarmowym. Odpowiedz Link
u.too Re: Nystatyna 28.09.09, 00:32 wg immunologa nystatyna jest za słabym środkiem, co najwyżej wzmacnia grzyba podawanie jej to poważny błąd w sztuce dawno temu lekarz ratował nas z problemów zdrowotnych,robiliśmy wymaz na skośnej pożywce, który jechał do badania kilkaset km, później badanie było powtarzane (2 wymaz na miejscu w szpitalu), dla potwierdzenia wyniku dziecko dostało 2 silne leki przeciwgrzybiczne (na które grzyb jest najbardziej wrażliwy) sekwencyjnie przez o ile dobrze pamiętam 6 tyg. sprawdziłam na wiarygodnych stronach anglojęzycznych, wszystko się zgadzało www.mycology.adelaide.edu.au/virtual/guidelines/ bardziej wrażliwi mogą darować sobie zdjęcia pediatra, pomimo zaleceń immunologa zarzekał,że nie da nam recepty na takie paskudztwo ta antyrekomendacja do mnie słabo przemawiała, skoro w uk leki były/może jeszcze są? dostępne otc normalnie można spróbować naturalnych metod - z założenia długodystansowo Odpowiedz Link
rich69 Re: Nystatyna 28.09.09, 12:21 Nystatyna ,jest to rowniez antybiotyk,mocno uczula,duzo osob ma mocny wzrost kandydozy po jej przyjmowaniu,szkoda na nia pieniedzy.Balsam kapucynski przyjmowalismy na odrobine goracej wody,alkochol szybko wyparowuje,malenstwu,dodac odrobine miodu. Odpowiedz Link