Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      nystatyna

nystatyna

(15 wyników)
    • Czy komuś nystatyna pomogła dobić grzybka ? Oczywiście prócz diety, citroseptu i innych ? Mi teraz lekarz zlecił 3 x 1, dość słaba dawka.
    • Witam i przy okazji dziękuję za przyjęcie mnie na forum :) U mojej czteroletniej córki wykryto candida tropicalis w przewodzie pokarmowym. Obecnie jest na dwutygodniowej kuracji nystatyną. Zastanawiam się czy powinnam podawać jej jednocześnie prebiotyki czy dopiero po zakończeniu kuracji. Zastanawia mnie jeszcze jedno, skąd u takiego małego dziecka grzyby w przewodzie pokarmowym? I ja i mąż przebadaliśmy się, nic nie wykryto. Jeżeli tego grzyba złapała w przedszkolu to istnieje s...
    • Młody już zrobił cztery rzadkie kupy. Nie ma apetytu i długo spał. Na początku leczenia, jeszcze był na diecie a bez nystatyny, robił jedną uformowaną kupę. DZiś już kończę z nystatyną. Czy mógłbyć to efekt leczenia? Cały czas jest na diecie, ale to dopiero tydzień. Lekarka mówiła, że mogą być wymioty i biegunki, że to takie odtrucie, ale to już, tak szybko?
    • Zmieniam stopien ocen 0do10 zamist 1-10,poniwaz Nystatynie nie moge dac nawet 1 bedzie to 0.
    • Dziecko ma pół roku. Walczymy ze skazą białkową, azs, a głownie z szorstkimi czerwonymi liszajami na ciele. Z posiewu kału wyszła candida albicans ++. Po stosowaniu probiotyków, diety i Nystatyny skóra odzyskała swój normalny wygląd. Po odstawieniu Nystatyny znów wychodzą czerwone liszaje na nózkach, pod brodą i na klatce piersiowej. Nie wiązałam z Nystatyną zbyt dużych oczekiwań, ale mimo wszystko jestem załamana :-( Czym wyleczyć tak małe dziecko?
    • chcialam sie podzielic moimi spostrzezeniami na tenat brania nystatyny doustnej na jelita.Pierwsze moje reakcje po tym leku to mdlosci- czyli, ze lek na prewno zadzialal. Ale juz w pierwszych dniach bycia na tym antybiotyku pochwa mimo oslonowych kremow antygrzybicznych zaczela mnie bardziej kluc, bolec....w ciagu dnia wyszedl zielony sluz... bakteryjny. Z pewnoscia atakowaly mnie pciorkowce, ktore nie raz byly juz gosciem w moim organizmie.Zastosowalam wiec terapie na pochwe 2-...
    • Tak nie wiem czy lekarka się nie pomyliła, bo zapisała Nystatynę w zawiesinie 4 x po 5 ml. Na opakowaniu jest 4 x po 1 ml, "o ile lekarz nie zaleci inaczej". No, ale aż pięć razy tyle? Tak się stosuje? Synek ma 3 lata, nie zaszkodzi mu taka dawka?
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- witam.proszę o radę.mój synek od dwóch dni jest na diecie antygrzybicznej.oprócz tego podaję mu 2 razy dziennie po 2,5 ml nystatynę i lacidofil 2 razy dziennie po kapsułce.czy mogę coś jeszcze podawać aby zlikwidować skutecznie tego grzyba?dodam jeszcze ze dziecko ma 10 mcy ma candidę albicans wzrost obfity.dziękuję.
    • Witam, jutro wybieram się do lekarza i chciałabym poprosić o kurację na candida (pozytywny wynik PCR i mnóstwo objawów). Jak już się przekonałam niektórzy lekarze bagatelizują tą chorob i nie wiem jakie podejscie bedzie miał ten lekarz i czy w ogóle wie jakie dawki leków i jak długo powinno się stosować. Tak czy siak postanowiłam że nie opuszcze gabinetu bez leków na to cholerstwo!! Mam do Was kilka pytań? - który z leków jest lepszy Nystatyna czy Flumycon? - jakie dawki i jak ...
    • nie mam pojęcia co mam robić, broniłam sie jak mogłam, mówiłam, ze nie chce nystatyny bo to antybiotyk i za duzo dobrego o jej działaniu nie słyszałam ... w odpowiedzi usłyszałam, że moge wziąć wyniki (mykogram - moje grzybki sa wrażliwe tylko na nyststyne!!) i iśc sie leczyć gdzie indziej... krótka piłka :( Prof zalecił stosowanie : - nystatyny 500.000 doustnie 8 talbeltek/dobę, co 6h 2 tabletki - roztworu z proszku do płukania jamy ustnej taka kuracja ma trwac miesiąc, po miesiąc...
    • Czy to jest dobry lek do leczenia grzybicy ogólnoustrojowej, czy robi jeszcze większy bałagan? Podobnie jak nystatyna.
    • Na wstepie zaznacze, ze pisze w sprawie mojej dziewczyny. 1. Kilka lat temu leczyła się farmakologicznie przez 6 miesiecy. Najpierw w badaniu kału wyszło candida tropicalis, a po 3 miesiacach candida albicans. Kolejne badanie nic nie wykazalo, wiec byla wyleczona :) 2. Kilka lat był spokój, jednak ostatnio zrobiła badanie, na skutek gorzszego samopoczucia. Wynik: candida albicans, wzrost średnio obfity :( Udała się zatem do lekarza, gdzie dostała zabojcza dawke lekow: - Mycosyst (pie...
    • I od razu prośba, moze ktoś z Was wie, czy preparat Candida Clear sam zatłucze paskudztwo o nazwie candida tropicalis? Czy koniecznie trzeba dołozyć flukonazol albo nystatynę ? Na razie koniec z antybiotykami - w mykogramie juz drugi raz wyszło : bardzo liczne kolonie candida tropicalis. Pozdrawiam, ania.
    • Witam! Jestem po przebytym poantybiotykowym rzekomobloniastym zapaleniu jelita grubego (clostridium difficile), niedawno dowiedzialam sie, ze mam Candide - wynik badania mykologicznego kalu wskazuje na obfity przerost. Od czasu zapalenia jelita mam bardzo duze problemy z przewodem pokarnowym - ciagly bol, czeste biegunki itd... Lekarze oczywiscie nie widza problemu w Candidzie, wiec od nich niczego nie zdolalam sie dowiedziec. Dowiedzialam sie tylko tyle, ze teraz powinnam unikac...
    • W gastroskopii wyszły pojedyncze kolonie candida, lekarz zalecił Flukonazol przez 14 dni. A na tej grupie mało jest na temat żołądka i dwunastnicy, głownie gardło - przełyk no i cały organizm. Zrobiłem też badanie mykologiczne kału, wynik ujemny, ale wiem że to badanie trzeba powtórzyć. Czytałem sporo na tej grupie, i po tym mam wątpliwości czy brać ten Flukonazol (choc len lek ma pozytywne opinie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się