Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      okleina

okleina

(7 wyników)
    • Witam. Skonstruowałem z płyty wiórowej nieduże pudełko. Chciałbym je okleić okleiną meblową. Problem tylko w tym, że płyta wiórową ma taką fakturę, że wątpie, aby okleina się do niej przykleiła. Jak przygotować płytę, aby okeina się trzymała? Jakiś lakier? Mógłbym wykorzystać również fornir, ale - z tego co słyszałem - jest to już nieco trudniejsze niż oklejenie okleiną. Pozdrawiam.
    • jak w temacie,napiszcie prosze,ktore drzwi są trwalsze i lepsze jakościowo,sosnowe,czy z płyty ,ale w naturalnej okleinie (firmy DRE)nie chciałabym,aby były to drzwi na 5 lat,a na drewniane z prawdziwego zdarzenia mnie nie stać ,napiszcie prosze ,które lepsze ,dziekuje pozdrawiam
    • Witam serdecznie, Zastanawiam się ostatnio nad renowacją mojego biurka, konkretnie samej powierzchni blatu który niestety ma parę brzydkich wypalonych dziur. Blat jest z płyty wiórowej pokrytej okleiną, więc zastanawiam się czy gdybym porządnie przetarł powierzchnię gruboziarnistym papierem ściernym to czy naklejona na wierzch okleina samoprzylepna (myślałem konkretnie o takiej: tapetuj.pl/okleina-meblowa-buk-czerwony.html) by się trzymała.
    • Borykam się nad wyborem drzwi do nowego mieszkania, w sumie chodzi o 3 sztuki. Podobają mi sie z porty w drewnianej okleinie, ale za tą cenę (ok.1500 zł za sztukę) moge mieć dzrzwi sosnowe od stolarza bejcowane kolorem jaki chcę. Tak więc cenowo wygląda sprawa podobnie w związku z tym pytanie co będzie solidniejsze,trwalsze itd. Proszę o porady bo słyszałam różne opinie, jedni mówią, że drewno może się wypaczyć, no i że sosna jest miękka, co myślicie?
    • sosnowego. chodzi mi o wytrzymałośc. Mam małe dzieci i czy forniry wytrzymają tach małych destruktorów?
    • Witam Przy wyborze okien każdy ma odmienne zdanie na temat jakie okna zamontować, drewniane czy popularne plastiki.Wielu z nas woli jednak drewno i wtedy zdajemy sobie pytanie jaki parapet wybrać? Parapety drewniane są na tyle dobrym wyborem , ponieważ możemy je odnawiać wiele razy. Mam przyjemność zaprezentowania parapetów drewnianych które wykonałem według własnego pomysłu z elementami intarsji. Chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o kolorystyce, wzorach i ogólnie o moim pomyśle. ...
    • W kupowanym domu są białe plastikowe(nowe)okna. Czy i czym moge je pomalować? Zawsze chciałam mieć drewniane, brązowe ale nie stać mnie na wymianę. Poradźcie co mam zrobić!
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się