Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      oliwkowy

oliwkowy

(4 wyniki)
    • Znowu patologia społeczna, podziemia, męty? Czy już nikt nie pisze rzeczy podnoszących na duchu? Czy zabrakło już ludzi porządnych? Czy o takich nie warto pisać? I dla takich?
    • Czy moglibyście mi napisać, w jakiej kolejności czytać trylogię Mendozy? Czy jest równie śmieszna jak Pomponiusz Flatus? Dzięki
    • Chciałabym wszem i wobec zadeklarować, że kocham Eduarda Mendozę :). Nie rzucił mi się nigdzie na forum wątek jemu poświęcony, a moim zdaniem to naprawdę geniusz! Czytałam "Przygody fryzjera damskiego", "Sekret hiszpańskiej pensjonarki" przy których uśmiałam się jak norka. Groteska, abstrakcyjne poczucie humoru w najlepszym wydaniu! Kilka lat temu czytałam też "Mauricio, czyli wybory", który jest książką zdecydowanie poważniejszą. Właśnie skończyłam czytać powieść, która była jego deb...
    • czy Oliwkowy Labirynt Sekret hiszpanskiej pensjonarki i Przygoda fryzjera damskiego mają jakąś ustaloną kolejnosc wg ktorej powinno się je czytać? (tak jak np. harry portier) czy można "jak leci"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się