opel

(8 wyników)
  • Mamy z mężem tylko apla astrę, bardzo zadbane auto, które mąż uwielbia. Miesiąc temu dostałam prace, muszę do niej dojechać. Mąż ofiarował mi auto bo sam pracuje w domu. Jednak zdarza się że potrzebuje tego auta i jest problem. Ja prawo jazdy mam 5 lat ale pomimo tego, że jeżdze wolno i ostrożnie zdarzają mi sie drobne wpadki, że czasem coś porysuję gdzieś wjadę coś sie wygnie itd. Ja bardzo to przeżywam i cierpię gdy coś sie stanie w tym samochodzie z mojej winy. Zastanawiam sie...
  • Witam Mam opla Corse C, która nie ma funkcji wyłączania poduszki powietrznej z przodu od strony pasazera, w serwisie tez mowia ze sie nie da. Musze przewozic w przodzie w foteliku niemowlaka jak jezdze sama, a jak jest poduszka wlaczna to nie moge. Orientujecie sie moze co mozna zrobic?? Bardzo prosze o rady, napewno nie jestem wyjatkiem... pozdrawiam
  • Witam,dlaczego spacerując po osiedlu nigdy nie widziałem opla z orginalnymi lusterkami.Najczęściej nie mają ich w cale.Dotyczy to starszych modeli. Wczoraj pod blokiem oskubali Omegę.Czy ktoś wytłumaczy mi ten fenomen. Szczęśliwy posiadacz innej marki.
  • Do wlasciciela czarnego Opla omegi z warszawska tablica rejestracyjna kanczaca sie na 7788. Jechales dzisiaj Kolego za mna w odleglosci ok. 2m na zakrecie al. Prymasa Tysiaclecia (trasa torunska). Widzialem Ciebie w lusterku i zjechal bym Ci na prawy pas, lecz uznalem ze bezpiecznej bedzie zmienic pas gdy wyjde z zakretu. Ty Kierowco opelka byles jednak tak niecierpliwy, ze musiales mnie wyprzedzic, zajechac mi droge i zmusic do hamowania. Takim Kolesiom jak Ty nalezy, zabrac praw...
  • Szanowny Panie. Gdyby zahaczyłby pan o moje auto przy wyprzedzaniu mnie z prawej strony wyleciałby pan z drogi. W przypadku uderzenia bocznego (np w przydrożne drzewo) przy przeszło 130 km/h z kobiety która z Panem siedziała nie było co zbierać. A gdyby nie dziewczyna która kierowała moim autem (nowy kierowca) nie zrobiła uniku i nie przyhamowała zahaczyłby Pan o prawy przedni bok mojego auta na 100%. Nasze auta minęły się o jakieś 10-15cm. Jeśli szanownemu Panu zbrzydło życie, pro...
  • zmienić bieg z dwójki na jedynkę jadąc baardzo wolno czy trzeba się zatrzymać koniecznie? Mo instruktor zawsze mnie strofuje:" Nie zmieniamy na jedynkę jak samochód jeszcze nie stoi!" Mój mąż strasznie się dziwi, że tak mnie uczy...twierdzi, że to jakiś jego wymysł i on zawsze zmienia bieg z dwójki na jedynkę np. przy parkowaniu. No i co? Poradżcie, o Doświadczeni kierowcy:-)
  • "Na drodze zderzyły się razem cztery samochody, jeden po drugim. Zginęły cztery osoby, dziesięć trafiło do szpitali. (...) dramat rozpoczął się, gdy kierowca opla jadącego w kierunku Kłodzka zaczął wyprzedzanie. Wjechał na lewy pas jezdni, po którym z naprzeciwka pędziła cysterna" Co tym razem bylo winne? Hopek? Zle oznakowanie? Drzewa? Pogoda? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4977496.html
  • Przymierzam się do kupna samochodu nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie diesel czy benzyna, choć i te opinie chciałbym poznać. Najważniejesze dla mnie jest żeby była to wersja kombi dużo szukałem i wreszcie padło na Forda Eskorta i Opla Astre. Różne opije słyszałem na temat tych aut, ale nie za wiele ich było i oczywiście każdy, kto jeździł Oplem mówił ze Opel a każdy, kto Fordem, że Ford. Ostatnio miałem okazje jechać Oplem i choć sylwetka tego samochodu z zewnątrz jest ładna ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się