opel

(51 wyników)
  • Jaka jest norma zużucia oleju w OPLU VEKTRA 1,8 16V z 1998 r. Nadmieniam że jeżdzę na gaz. Mój OPEL zużywa 0,33l oleju/ 1000 km. Jeżdzę na pełnym syntetyku. Prosiłbym o poradę, czy to jest norma, czy bierze za dużo. A jak bierze za dużo to jaka może być przyczyna i co robić?
  • Moze ktoś się orientuje co jest powodem braku świateł w oplu corsie c?? Mam światła postojowe, mam długie a nie mam swiateł drogowych, mam również światła z tyłu... Bezpieczniki są równiez dobre. Byłam w serwisie i powiedzieli, ze trzeba wymienic cała lampę.... Moze ktos miał podobny problem, byłabym wdzięczna za podopwiedź.
  • opel astra(1999) z silnikiem 1.6 - wystarczy, że postoi kilka min. w korku i ciecz chłodząca ma 100 stopni. oczywiście włącza sie wentylator obniżając temperaturę cieczy chłodzącej. Tak sie dzieje niezaleznie od pory roku. Jaka jest tego przyczyna? Rozmawiałem z innymi kierowcami. Owszem woda im sie też czasami gotuje ale nie po kilku minutach. pozdrawiam
  • mam opla corsa, rocznik 2000, 1l. w ubieglbym roku tuz po zakupie auta, musialem wymienic akumulator, bo tamten byl stary i kompletnie rozladowany. tak mi przynajmniej doradzil mechanik w ciagu ostatniego tygodnia dwa razy mialem taka sytuacje, ze po przejechaniu jakiegos dystansu 10 km, zatrzymalismy sie z zona i poszlismy przejsc po powrocie nie moglem auta odpalic. kreci normalnie, nie znam sie na autach, ale odglos przy odpalaniu jest normalny, tak jakby brakowalo tylko ostatniego e...
  • Czy warto za takiego Opla z Abs, wspomaganiem kierownicy, komputerem, szyber-dachem dać 10900 zł? A co myślicie o tym samochodzie? Pozdrawiam
  • Czy dlugotrwala jazda na polsprzegle, np. tak jak podczas cwiczen na placu manewrowym podczas nauki jazdy moze powodowac wyskakiwanie bledu elektroniki?!?! Ja mam taka sytuacje!!!!!! Komputer diagnostyczny wykazyje uszkodzenie w obrebie wlacznika swiatel stopu. Mialem tak juz 4 razy! za pierwszym ow wlacznik wymienili, pozniej kasowali blad, a dzisiaj po konsultacji ze specjalistami w niemczech!! doszli do wniosku, ze to uszkodzenie powoduje ciagle trzymanie czesciowo wcisnietego ...
  • 98 rok wersja b co o nim sadzicie chlopaki?;)
  • Mam opla astre II i co chwile pala mi sie zarowki w nim - slyszalem ze w innych jest podobnie, czy ktos cos o tym slyszal? pozdrawiam
  • -- Czy warto kupić używane szczęki do opla vectry 92r ................
  • Witam. Czy ma ktos moze schemat podłaczenia alternatora do opla corsy 1,5d, z regulatorem napięcia wewnątrz alternatora lub wie jak to podłaczyc.. Pozdrawiam piotr-wi@gazeta.pl
  • czy jest to normalne, ze w oplu Vectra 2.0 16 v gaz musze dolewać oleju 1 l na 5000 km a i jeszcze jeden problem mam, przy wymianie świec zawsze w gniazdach na kablach wysokiego napięcia jest olej (dosć duzo), co to moze byc? czy to jest coś poważnego? dodam ze przebieg auta 200 tys. km.
  • mam do wyboru dwa auta: suzuki baleno/ silnik 1,3 / 1995r / (109000 km) opel astra kombi / silnik 1,6 / 1994r / (150000 km) jak uważacie, co jest mniej awaryjne i tańsze w eksploatacji?
  • po raz kolejny zwracan się do mechaników lub osób, które mają pojęcie o silnikach. jak już pisałem mam opla Astrą g z 2003r.poj. sil. 2200 Dti. W czasie wyzyty u mechanika dot. sprawdzenia rozrządu usłyszałem, że ten silik nie ma paska tylko łańcuch i nie trzeba go kontrolować do jakichś 150.000km. Czy to prawda prosze o odpowiedź
  • Witam Was serdecznie! Udało mi się znaleźć to formum przypadkiem i powiem ,że mnie to strasznie ucieszyło, bo mam problem/pytanko - kupiłam samochód niecały miesiąc temu - opel astra 1,4 - F z 1995r. - kombi. Jest mało oleju silnikowego, a niestety nie mam jak się skontaktować z poprzednim właścicielem i nie wiem jaki dolewać. Muszę więc kupić nowy. Mechanik kazał kupić Mobil, ale właśnie zobaczyłam jego cenę w sklepie, jest ona dla mnie za wysoka. Jakie inne byście doradzali do takieg...
  • Mój OPEL MERIWA 1,6 16v z instalacją LPG pali średnio 12 do13 litrów gazu / 100km i 11 do 12 litrów benzyny na100km . Serwis twierdzi że wg. skanera jest OK i nic nie mogą poradzić .Mam związane ręce bo samochód jest na gwarancji.
  • prosze o pomoc! nie dziala zupelnie sprzeglo w moim oplu-frontera benzyna 2.0.opada do dolu pedal i wogole podczas pompowania nie ma cisnienia. co trzeba bedzie wymienic?da sie to zrobic samemu w domu?prosze o porade
  • Mój bierze 1litr na 10 tyś km . Serwis mówi że jest OK . W instrukcji obsługi podano 0,6 litra na 1 tyś km .Prosty rachunek mówi że od zmiany do zmiany , czyli przez 30 tyś. ,nowoczesny silnlk 1.6 16V ECOTEC może zużyć 18 litrów najlepszego jakościowo oleju syntetycznego i wszystko jest OK. czy ktoś zwarjował czy tylko mnie się coś po....doliło .
  • opel(7)

zamierzam kupić oplai wacham się pomiędzy astrą a corsą.
  • Witam! Ostatnio gdy wyjeżdzałem sobie z parkingu przed sklepem, tuż po ruszeniu silnik nagle zaczął tracić obroty (jadąc "na luzie" - było z górki), zapaliła się kontrolka ABS i Check Engine, po dodaniu gazu pozostała tylko Check Engine... wolne obroty utrzymują się na poziomie 500 obr/min lub poniżej, silnikiem kolebie, spalanie chwilowe pokazywane przez komputer to około 1,2- 0,9 ltr... i jestem w kropce bo po dodaniu gazu wszystko jest ok jak tylko złąpie obroty powyżej 1000 ...
  • mam pytanie co może być przyczyną tego że zaraz po wymianie olej w śilniku mojej astry 2 z przebiegiem 80 tyś km jest czarny a nie taki jak wlewany z bańki - brunatny. Dodam,że astra ma silnik diesla i kupiłem ja jak miała 55 tyś - francja. Acha olej Mobil S 5 w 50 dodam że olej wymieniam co 10 tyś łącznie z filtrami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się