Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      opel

opel

(24 wyniki)
    • znowu musialem skorzystac z miedzynarodowego rentala. i znowu w kraju malarzy z malym wasem. i znowu uslyszalem, ze mnie nie puszcza do demoludow porzadnym wozem. efekt - naddunajskie okolice zwiedzam oplem astra iv. sa w tym nawet dobre strony. lata temu pracowalem dla gm i wiele samochodow z tego koncernu kiedys mialem lub nadal mam. od astry i, przez ii, corse, vectre ii oraz iii itp po cadillaca i obecnego chevroleta. astra iv bardzo urosla, wyladniala - az chcialem ja sprawdzic. ...
    • i tak kur... w kółko, aż do zajeb... wczoraj ściągnąłem auto spod piotrkowa ... teraz szukam dobrego mechanika z w-wy lub okolic (najlepiej prawa strona wisły)... ideałem byłby taki, który ma techa żeby odczytać błędy ... muszę szybko zdiagnozować problem w vectrze ... sam podejrzewam pompę wtryskową (silnik X20DTH)... jeśli przypuszczenia sie potwierdzą, będzie też potrzebny specjalista od pomp do opla ... opcje: albo używka albo naprawa obecnej ... jeśli macie kogoś zaufanego...
    • Czy wiecie moze kto w Krakowie lub okolicach powiedzmy do 30 km jest dobry "w OPLACH" - byle nie ASO. Chcialbym aby jakis dobry sumienny i "niezalezny" specjalista przejrzal mi auto i stwierdzil co w nim nie gra (a moze wszystko gra? tylko ja jestem marudny) Do mojego przez firme przypisanego "prestizowego" ASO nie pojde albo juz wcale albo dooiero jak bede wiedzial co jest zeby im pokazac palcem i stac nad nimi jak robia, a jak juz zrobia to mam pomysl wrocic do tego specjalisty z...
    • nawet nie wiem co powiedziec. zakladam, ze ten egzemplarz musi byc po prostu popsuty. dramat. ma 2400km przebiegu. czyli nowiutki. a silnik wyje, rzezi, buczy. cos ewidentnie jest skopane. dzwiek przypomina poloneza z przebiegiem 250tys. wczoraj az zagladalem pod spod z kazdej strony, zeby sprzwdzic, czy nie ma np pogietego lub rozszczelnionego wydechu.
    • może do wiktora_l, który jeździł signum? Szwagier żony zanabył sobie vectrę C 2004. Pytanie jest takie - sprzedawca utwierdzał go w przekonaniu, że auto posiada elektrycznie podgrzewaną przednią szybę. Jak na mój gust to tam jest tylko przycisk mocnego nawiewu w celu odlodzenia. W szybie żadnej siatki nie widać. Czy go oszukano? Czy też opel ma 6 razy lepszą technikę od forda, w którym to wyraźnie widać siatkę?
    • tak sobie wlasnie rozmawialismy z kolegami o autach, gadka, ze niemieckie lepsze niz francuskie. no i padlo pytanie - a co takiego robia niemcy? nie liczmy klasy premium - czyli audi, bmw, mercedes. wyszlo mi, ze tylko vw... ford amerykanski. i jest opel - no wlasnie - jak to traktowac?
    • >>> >> > Elegancko ubrana kobieta weszla do ekskluzywnego salonu Opla. >>> >> > Odrazu jej uwagę przyciagnela piękna, czarna, blyszczaca >>> >> > VECTRA. >>> >> > Wsród szumu klimatyzacji i kojacych dzwięków muzyki w salonie >>> >> > podeszla do samochodu,otworzyla drzwi i nachylila się nad >>> >> > fotelem obitym czarnym miękkim welurem. >&...
    • Zaczalem sie zastanawiac, bo widzialem w Krakowie kilka przypadkow, gdy policjanci jadacy oznakowana Astra przy skrecie w prawo nie uzywali kierunkowskazow (tzn. kierunkowskaz sie nie swiecil), podczas gdy przy skrecie w lewo kierunkowskazy swiecily. Ciekawe - nie sadze, zeby policja dawala zly przyklad :)))))) wiec zapewne jest to wada konstrukcyjna - byc moze brak zarowki? albo uszkodzone wlaczniki? :P
    • biznes.interia.pl/news?inf=723536 Że jak dojdzie do zamknięcia, to padnie na Polskę. :D
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6980126,Ujeto_sprawce_wypadku_w_Gdyni__Byl_pijany.html Ja bym wolał, żeby tacy debile rozkwaszali się na drzewach a nie na niewinnych ludziach.
    • w niedziele rano jedziemy po auto do niemiec z kolega. on sie zastanawia nad trzema: - vw passat 1,9 TDi (130 PS) - opel vectra 2,2 CDTi - ford mondeo 2,0 TDCi ja mu jeszcze dolozylem bmw 3 320d wszystkie kombi, 2003 rok. kryterium nie jest cena, a raczej wielkosc i powiedzmy niezawodnosc. bmw 3 chyba w srodku najmniejsze, wiec pewnie odpadnie. jezdziliscie ktoryms z powyzszych? jakie wrazenia? dzieki i pozdrawiam
    • posuchajcie ludzie. zdarzylo mi sie spotkac na drodze wojskowego mesia-gelande ktory- od spodu, jakby za tylnym mostem mial podczepione cos jak cylindryczny zbiornik LPG, a z tylu nadwozia przy dolnej krawedzi cos jakby zawor do tankowania osloniety czyms na ksztalt kaganca... czy ja dobrze zinterpretowlem to co zobaczylem? czy mnie sie cos uroilo? (licze na crannmera ktory z reguly wie co w trawie piszszy)
    • Jakie są koszty instalacji gazowej(sekwencja) do silników 2.5 V6 oplowskich(vectra i omega), jak to w nich "gada"?
    • www.dziennik.pl/auto/article562506/Rewolucyjny_silnik_Fiata_wyprodukuja_Polacy.html Nie wiem jak Wy uważacie, ale swiat chyba się kończy? Już trzycylindrowe jednostki mają taką sobie kulturę pracy (opel z silnikiem 1.0 i inne...). A tutaj następny krok i znów "ciachneli" jeden cylinder... Jeszcze jeden krok i będziemy mieli jak w motocyklach, tylko jeden cylinder... Niby tutaj piszą, ze kultura pracy co najmniej taka jak czterocylindrówek, ale jak doświadczenie pokazuje, trzycylindrowe...
    • Witam Mój samochód to stara vectra A z 90r. silnik C18NZ, czyli 1.8i z manualną skrzynią biegów. Problem to jaki olej powinien być zastosowany w skrzyni biegów? Kiedyś postanowiłem go wymienić i wymieniłem na texaco 80W90 GL-5. Także na forum polecono mi taki olej. Dodam że podczas wymiany okazało się że skrzynia była zalana olejem o barwie czerwonej, więc myślałem że to wybryk poprzedniego właściciela. Po pewnym czasie podczas innej naprawy wyciekło nieco oleju, i okazało się że...
    • W różnych samochodach różnie zabezpieczone jest przypadkowe włączanie biegu wstecznego. U mnie muszę wcisnąć dźwignię w podłogę, w Fiatach pamiętam, że był jakiś pierścień, w Oplu jakimś też. A jak jest w innych samochodach? Pytam, bo to 'zabezpieczenie' uratowało mi chyba auto ;))
    • Kumpel poprosił mnie o zakup tłumika do swojej Astry II z 1999 r.(1600, pięciodrzwiowa). Zachęciła go do tego cena, jaką mi zaproponowano w jednym sklepie za tłumik Asmeta do mojej Foczki.Do Foki kosztuje 140 zł (do kombi, z długim wylotem) i ja sądzac że do Astry będzie podobna, namówiłem go na kupno. Jakże się zdziwiłem, gdy w tym samym sklepie tłumik Asmeta do Astry II kosztuje....270 zł. Prawie tyle samo co Bosala!!! Do Foki 140 a do Astry 270!!!! Ja kupiłem tłumik Płuciennik...
    • Czesto slyszalem opinie ze benzyna 98 oktanowa przynosi efekt w postaci lepszego przyspieszenia oraz mniejszego zuzycia paliwa. Osobiscie ciezko mi stwierdzic "na oko" czy samochod chodzi "razniej", czy przyspieszenie jest lepsze, czy nie - bo takie odczucia sa subiektywne. Raz wydaje sie ze jest widoczny efekt, a raz ze nie ma roznicy. Oczywiscie, zeby to rozstrzygnac dla konkretnego samochodu nalezaloby sie pobawic w ustalenie wartosci pochodnej czasu po predkosci (i tez nie opie...
    • Ze specjalna dedykacją dla Lexusa, coby mu się humor poprawił że nie tylko u nas jest źle... "Uwielbiam" lato w serwisie. Zawsze się jakieś kwiatki trafią - tzn. zjedzie na lawecie jakieś auto z Niemiec, Skandynawii czy Austrii i wyjdzie jakiś kwiatek. W tym tygodniu miałem dwa takie: - auto z "pierdzącym" wydechem. Okazało się, że ktoś w Finlandii ratował pękniętą "plecionkę" wydechu ...nakładając na nią arkusz blachy i obspawując tę blachę wokół korpusu plecionki. Czyli zrobił "płaszcz...
    • Nie moge znalezc zadnego naprawde fajnego samochodu, o ktorym bym mogl powiedziec, ze wlasnie taki chce miec. A musze juz w miare szybko kupic. Fajnie by bylo, jakby gdzies w okolicy mieli na sprzedaz granade w dobrym stanie i niedrogo, ale jakos nie maja. Ale za to znalazlem cos takiego: vauxhall cavalier (czyli starsza vectra) 94 rok, 1.7 diesel bez turbo za niecale 300 funtow. I co wy na to? Moze to nie bedzie porsche, ale moze bedzie palic malo i bedzie nie do zdarcia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się