Dodaj do ulubionych

ortopeda Warszawa- prośba o pomoc

25.11.11, 12:48
Witam, w kilku zdaniach opiszę o co mi chodzi. moja praca polega na ciągłym dźwiganiu, schylaniu sie i noszeniu ciężarów. od dziecka mam problem z kręgosłupem jednak od jakiegoś czasu bóle bardzo się nasiliły.zaczęły mnie też boleć kolana. bywa tak, że nie moge wstac z łóżka, a do toalety juz szłam na czworaka. leczył mnie prywatny ortopeda z pewnej , prężnej sieci medycznej. skierował na badanie rtg kręgosłupa i miednicy. na zdjęciach niewiele wyszlo tzn, mała dyskopatia jakas sklerotyzacja w panewek biodrowych, niewielka lordoza kręgosłupa.do tej pory od lekarza otrzymywałam leki, zaczeto od ketonalu, poprzez jakieś tam inne przeciwbólowe a skończylo się na (zapomniałam nazwy)ale na tabletkach mocnych przeciwbólowych z domieszką morfiny.odmawia wystawienie zwolnienia lekarskiego, tylko kaze wracac do siebie jak sie nie poprawi, a wizyta swoje kosztuje. tabletki ok, na ból pomagały tylko, że przy tym ogłupiały mnie na maxa i musiałam je odstawić i nadal męczyłam sie w pracy. nie wiem o co chodzi, czy lekarz chce na mnie zarobic czy co, ale skierowania na rehabilitacje nie dostane, bo on nie wie na co mnie kierować, nie zna dokladnej diagnozy tego co mi jest, dal mi skierowanie na rezonans kręgosłupa niskopolowy za które jak to powiedzial musze zaplacic ok 350zł sam rezonans + ok250 kontrast jesli bedzie potrzeba.badania tego nie moge zrobic na nfz bo lux med sie zabezpiczyl kierując pacjenta na taki rezonans. we wszystkich przychodniach i szpitalach do których dzwonilam są rezonanse wysokopolowe.wczoraj na wizycie znowu dostałam recepte na ketonal i po wymianie kilku ostrzejszych zdan z panem doktorem dostalam skierowanie na konsultacje do profesora(oczywiście z tej sieci medycznej , koszt takiej to 180zł) i po wizycie u profesora mam z powrotem wrócić z ewentualna diagnoza do tego lekarza(i znów mu zapłacić) nie wiem juz co mam robic. kręgosłup strasznie mnie boli, jak się schylę po coś to nie moge się wyprostować. czuję się jak babcia.jeśli ktoś może podesłać namiary na dobrego ortopede, do którego nie będe musiała czekać na wiztyte poł roku i wystawi mi zwolnienie to proszę o kontakt elwirka-2@gazeta.pl. będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • bulkaczos Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 02.12.11, 14:16
      Jeśli chodzi o problemy z kręgosłupem, to ze szczerym sercem polecam klinikę Vertebralia na ul. Postępu 6. Naprawdę świetni specjaliści, mój facet długo się męczył z bólem kręgosłupa i lekarze skutecznie mu pomogli.
    • maria-gabinet Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 15.02.12, 15:40
      Z mojego punktu widzenia - jestem fizjoterapeutką, lekarz, jeśli jest odpowiedzialny, powinien wystawić skierowanie na rehabilitację, ponieważ jego metody leczenia się wyczerpały. Lekami przeciwbólowymi przyczyny dolegliwości się nie wyleczy, a z czasem organizm zacznie się uodparniać na niskie dawki. Dobry terapeuta powinien zbadać pacjenta - ustalić, co jest przyczyną bólu również za pomocą testów manualnych, kolejne badanie obrazowe (rezonans) moim zdaniem nie wniesie wiele do procesu leczenia. Dużo można się dowiedzieć o przyczynach dolegliwości z rozmowy z pacjentem. Moja rada - udać się bezpośrednio do rehabilitanta lub zmienić lekarza, na takiego, który wystawi skierowanie na refundowaną rehabilitację. Przesyłam również link do strony z informacjami o rehabilitacji gabinet.waw.pl/rehabilitacja.php
      • m.maciej.01aaaa Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 02.04.12, 20:27
        Pomijając leki i rehabilitacje jest również sprzęt ortopedyczny który powinien Ci pomóc.
        Neurolog może wypisać Ci np: Sznurówkę wysoką z pod paszkami a na kolana stabilizatory więcej informacji znajdziesz na sprzet-ortopedyczny.blogspot.com/
    • antosia800 Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 13.04.12, 11:54
      dr Purski lub prof Deszczyński z pewnością pomogą www.klinikalekmed.pl -Bemowo
    • jekruszy Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 17.05.12, 20:55
      Mogą pomóc wkładki ortopedyczne. www.stepforward.pl
    • 8marek81 Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 25.07.12, 14:07
      Proszę najpierw zapisać się do ortopedy albo lekarza rehabilitacji który ma umowę z NFZ
      albo udać się do przychodni rehabilitacyjnej która taką umowę posiada.
      Wtedy rehabilitacja i wizyty lekarskie będą bezpłatne
      Polecam także kriokomorę także można na NFZ bezpłatnie
      oraz proszę zarządzać od lekarza wypisania wniosku do NFZ na gorset ortopedyczny (także bezpłatnie)
      który powinien pomóc na dolegliwości bólowe w czasie pracy
      Z wnioskiem zapraszamy do nas na Puławską 228
      enefmed.pl/
      pozdrawiam
    • generalny13 Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 28.07.12, 14:07
      A czy przypadkiem nie podejrzewa pacjent,że zostaje nabijany w butelkę? Ja to nazywam po imieniu - ściema skoro nie umieją panowie po kilku wizytach sprecyzować co jest pacjentowi. moja rada uciekać od takich specjalistów.Proponuje zwrócić się o pomoc do Fundacji AZP wiem ,że tam znają się na tym i z pewnością pomogą lub wskażą kogoś konkretnego. Zapraszam na strony www.azpfundacja.org
    • omah1 Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 01.08.12, 10:33
      Musisz zaopatrzyć się w gorset zapobiegawczo można to zrobić bezpłatnie na NFZ
      bardzo wygodne są na przykład
      tupozdrowie.pl/stabilizator-na-kregoslup/47-2168-oppo-orteza-kregoslupa-ledzwiowo-krzyzowa.html
      lub specjalne do pracy fizycznej
      tupozdrowie.pl/stabilizator-na-kregoslup/52-2169-oppo-orteza-kregoslupa-z-szelkami-przemyslowa.html
    • milo797 Re: ortopeda Warszawa- prośba o pomoc 12.07.16, 17:35
      Dawaj na rehabiliatcje. lekarz nie pomoże. www.rehabilitacja-wloszczowa.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka