Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      orzechy

orzechy

(10 wyników)
    • Teraz jest opowiedni czas aby zrobic wyciag z orzecha wloskiego.Bierzemy sloik lub butelke o szerokiej szyjce,upychamy wczesniej cieniutko pokrojone cale zielone owoce orzecha.Mozemy napelnic nawet caly sloik,nastepnie zalewamy spirytusem,ewntualnie czysta wodka,zakrecamy.Co kilka dni potrzasamy zawartscia sloika.Po dwoch tygodniach nalewka jest gotowa,zawartosc plynna przelewamy do butelki,jezeli sloik byl wypelniony w duzej czesci orzechem,nalewke mozemy roscienczyc dodatkowym...
    • w tych dniach najlepiej jest zrobic nalewke z orzecha wloskiego.Bierzemy ok 1/2 kg zielonych orzechow wloskich,kroimy je na male wiorki,wkladamy do butelki ze szrokim otworem lub sloik zalewamy spirytusem lub wodka.Odstawiamy,najlepiej w ciemne miejsce,codziennie mozemy potrzasac pojemniekiem z zawartoscia w celu nabrania jeszcze wiekszej mocy homeopatycznej.Po trzech tygodniach mamy wspaniala nalewke,mozemy plynna zawartoscW celu usuniecia alkocholu po wlaniu kilku kropel dodaj...
    • Wszędzie piszą co innego. Na stronie dr Janusa nie znalazłam nic np. o owsiance - chyba, że ślepa jestem:/ Czytałam, że z orzechów można jeść laskowe, sezam i migdały. Z płatków wszystko oprócz owsianych. Prawda to? I co z mlekiem sojowymi i kotletami? Poradźcie, bo ja już wypróżniam się na zielono :/ Muszę o coś rozwinąć dietę - na razie opiera się ona na mięsie, rybach i zieleninie (smakuje mi, ale robi się trochę monotonna).
    • W piekarniku, na patelni? Będę wdzięczna za instruktaż. Dlaczego muszą być prażone?
    • Wycofałem z swojego jedzenia produkty tj. sery oraz cukry. Odkąd wycofałem te produkty jem więcej mięsa, dużo kiełbas, wędlin i gotowanych mięs jak kurczak, indyk. Kupiłem ostatnio trochę orzechów na wagę i masło orzechowe bez cukru co również wciskam w siebie na chlebie ryżowym. Co w tym wypadku z masłem? Tutaj w Londynie sporo mówi się o spożywce organic a sklepy z organic food dobrze prosperują. Kupiłem mleko sojowe i ryżowe które wcinam rano z płatkami owsianymi - pychota, ale ...
    • pierwsza działa ogólnie odtruwająco, bakteriobójczo i przeciwpasozytniczo, seler ponoć rówiez grzybobójczo. warto zwrócić na nie uwagę na wiosnę, kiedy wybór warzyw jest niewielki.
    • Witam Czy można w jeść: Tahina(masło sezamowe), Masła orzechowe,migdałowe itp. --przy candida?? Jak ktoś to spożywa to z czym jak można zapytać i które jest najlepsze i najzdrowsze? proszę o odpowiedz??
    • Jeżeli stosujecie Candida Clear, proszę o wpisywanie opinii na temat tego produktu.
    • Przeleciałam wczoraj całe forum dr Janusa i cały czas było podkreślane, że najpierw trzeba się pozbyć pasożytów, najlepiej na aparacie MORA ( to mi podejrzane). Myślałam żeby przeprowadzić kuracje tylko dla dzieci, ale w takim wypadku.......
    • Czy Wy tez się tak czujecie? czy powinnam cos zmienic w diecie? Leczę się niecałe 3 miesiące. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się