emila25 28.02.06, 11:46 Czy Wy tez się tak czujecie? czy powinnam cos zmienic w diecie? Leczę się niecałe 3 miesiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homeopatkaqq Re: Ciągła niestrawność 28.02.06, 13:47 Tez tak mialam w pierwszych 3-5 miesiacach diety....jakby organizm nie toleowal tego typu pozywienia, ktore narzuca dieta. W stolcu tez bylo duzo niestrawionych resztek. Bralam enzymy w tym czasie . Nie wiem czy one pomogly czy jakos sam organizm zaczal powoli sie reperowac. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Ciągła niestrawność 28.02.06, 13:51 mysle, ze tez duza zasluuga byla probiotykow....po nich w miareczasu przeszly mi tez gazy, odbijanie, jakis dziwny dykomfort w zoladku po poslikau.... Odpowiedz Link
nowajulka Re: Ciągła niestrawność 28.02.06, 14:31 Nie...........ja sie tak czułam góra przez miesiąc...........a co dokładnie jesz ? Odpowiedz Link
emila25 Re: Ciągła niestrawność 28.02.06, 16:30 Chleb na zakwasie , sałatki, kiwi, warzywa. mleko ryzowe oraz orzechy brazylijskie. sama nie wiem , moze ja mam cos innego? Odpowiedz Link
balamutka Re: Ciągła niestrawność 28.02.06, 22:33 Spróbuj odstawić chleb na zakwasie. Ja też zaczęłam go jeść i widzę że mi nie służy. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Ciągła niestrawność 01.03.06, 15:31 potwierdzam , chleb odpada, czy na zakwasie czy nie. Kazda forma maki zakloca proces zdrowienia, bo grzyby kochaja weglowodany i zywia sie nawet lichym skrawkiem macznym. Odpowiedz Link
nowajulka Re: Ciągła niestrawność 01.03.06, 20:08 Ja poczułam się świetnie, jak odstawilam chleb żytni na zakwasie..........orzechy sa dość cieżkostrawne...........kiwi w nadmiarze ponoć powoduje jakies dllegliwości w układzie moczowym (ale to niesprawdzone - kolega mi mówił)..w mleko ryzowe jest przetworozne - nie wiem czy jest idealne na początku kuracji............... Odpowiedz Link
balamutka Re: Ciągła niestrawność 02.03.06, 20:42 Nie ukrywam że jest ciężko, ale niestety... Można się przestawić i to nie jest tak że nie ma co jeść: ryż brązowy, wafle ryżowe, chleb kukurydziany, kasza gryczana, jajka, mięso, ryby i duuuuużo warzyw. Do tego orzechy i nasiona, grejfruty. Jakoś leci... Ostatnio zajadam się sałatką w majonezie. Wyrzuciłam niedozwolone warzywa tj marchew i ziemniaki, ogórki kiszone najpierw gotuję a dopiero potem dodaję, dużo pietruszki, seler, por, groszek, cebula i dużo jajek. Do tego majonez własnej roboty (robię z olejem z pestek z winogron i jest smaczny) pychotka - polecam! Głowa do góry Odpowiedz Link
emila25 Re: Ciągła niestrawność 06.03.06, 16:55 Ciężko mi bedzie bo wiem ze nie moge jesc: grejpfrutow, czosnku cebuli, kapusty kiszonej, chleba na zakwasie , orzechów i migdałów. Podobno kaszki kukurydzianej nie mozna? Jak to jest? Pozdrawiam Odpowiedz Link
balamutka Re: Ciągła niestrawność 06.03.06, 22:58 kukurydza nie ma glutenu, w połączeniu z dużą ilością warzyw jest ok Odpowiedz Link