Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      ospa wietrzna

ospa wietrzna

(6 wyników)
    • Witam U mojej córki w przedszkolu jest sporo zachorowań na ospę. Młoda na razie zdrowa - po dłuższej nieobecności tylko kilka dni była w przedszkolu. Myślę jednak, że ospę załapie, bo ona łapie wszystko, co kto "przyniesie". Chciałabym się jakoś na to przygotować. Podpowiedzcie w co zaopatrzyć domową apteczkę.
    • Pomóżcie!!! Mój przedszkolak właśnie zachorował na ospę wietrzną. Problem w tym że ja nigdy na nią nie chorowałam. Jestem pewna że się teraz rozchoruję :( Czytałam że dorośli często ciężko ją przechodzą. Jakie leki homeopatyczne mogłbym zacząć już teraz stosować żeby nie dopuścić do ciężkiego przebiegu choroby???
    • Moją Jagusie dopadla wreszcie choroba zakażna wieku dziecięcego.Jak ulżyc? Gorączki nie ma w ogole.Jest niespokojna,marudliwa,lękliwa-szczegolnie w nocy. Wczoraj miala 21 plamek-dzis juz 63.Niekotre sa czerwone ale na wiekszosci jest pryszczyk wypelniony plynem.Przezroczystym.Nie wiem czy cos dawac z homeo?czy czekac az samo minie.Boje sie ze zostana blizny szczegolnie ze sporo ma na buzi. Dalam dzis 3 razy Oscci.Gdzies mi sie obija w glowie Thuja-nie wiem dlaczego ale Akownik kie...
    • Witam i pytam! Moja pani homeopatka "olała" brzydko mówiąc moją telefoniczną prośbę o pomoc w przypadku choroby dziecka już po wysypie! Przecież nie będę woziła zarażającego i gorączkującego dziecka po gabinetach! Proszę - doradźcie - czy już w fazie wysypu, z resztkami gorączki - antymonium tartaricum 4xdziennie po 3gran.wystarczy? A na świąd skóry - apis?
    • Witam. Biorąc pod uwagę, że mojej znajomej dziecko ma ospę zainteresowałam się tym tematem i mam do Was kilka pytań, bardzo chciałaby poznać Wasze zdanie. Kilka osób powiedziało mi, że najlepiej jakbym teraz tam poszła ze swoja 3,5 letnią córcią i ja zaraziła, by miała to już za sobą. Już byłam na to nastawiona (z ciężkim sercem) zaczęłam zbierać leki by być przygotowaną, ale znalazłam w necie informację, że są szczepionki przeciwko ospie, wolałabym ja chyba zaszczepić niż zarazić, bo ...
    • Wotam . Mam pytanie w chwili obecnej jeszcze na wyrost ale mysle ze niedługo bedzie dotyczyc to i mojego dziecka. Ale do rzeczy w klasie mojej corki panuje ospa tak mniej wiecej od 2 tygodni kolejne dzieciaki "padaj" razone . Spodziewam sie ze Martusi to nie ominie , bo jak wiadomo to wyjątkowo zarazliwa bestia , ta ospa naturalnie. I dlatego powiedzcie mi kochani co podawac jak sie pojawi , czy sa jakies leki homeopatyczne na faze wstępną , na faze juz rozwiniętych objawów. Moze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się