-
Kosciol jaki on tam jest, otwarty czy zamkniety, nie jest takie wazne. I jeden i drugi zajmuje sie propagowaniem blednej idei (w potocznej mowie robieniem ludziom wody z mozgu).
Powodem wiekszosci blednych decyzji podejmowanych zarowno przez poszczegolnych ludzi jak i spoleczenstwa jest odrzucenie rozumu a kosciol (kazdy kosciol, nie tylko ten katolicki) jest glownym tego propagatorem. Nie jest przypadkiem ze jeden z piszacych wyraza sie lekcewazaco o "rozumie" i "szkielku i oku" a widzi ...
-
Szanowne środowisko literackie, nie ośmieszajcie się, proszę. Takie rzeczy się ignoruje, każdy ma prawo być idiotą i chamem, nawet poseł na Sejm, a my niestety nic na to nie poradzimy. Nie pomoże tu żaden list otwarty ani zamknięty.
Wypowiedź tej idiotki jest tak niesmaczna, że można ją tylko uznać za niebyłą, a nie nagłaśniać, indyczyć się i prowokować kolejne porcje bełkotu z wiadomej strony.
Dajcie spokój Pani Wisławie, Ona tego listu naprawdę nie potrzebuje.
Mam wrażenie, że to raczej...
-
Nie jest dramatem to co mówi Kaczyński,niektórzy biskupi,Rydzyk-dramatem jest jak wielu ich słucha,jak wielu czerpie z ich inspiracji.Złoczyńcy w pojedynkę niewiele znaczą,gdy sprawują rząd dusz,otaczają się wiernymi,służącymi,zaczynają być niebezpieczni.
-
Ciekawi mnie bardzo co zrobią polscy rusofobi tocy np jak L
Kaczyński jak rosjanie wejdą do NATO
Chyba z bezsilnej złości pochlastają się starym polsilwerem
-
i zgadzam się i nie zgadzam się z Sir Ralfem: zgadzam się, że nadchodzi pora
do wielkich debat ideowych na temat jak kapitalizm i społeczeństwo w nim winne
wyglądać. Ale nie zgadzam się aby ta dyskusja była owocna w ramach wspólnoty
europejskiej państw narodowych: tylko OBYWATEL Europy mogą o tym owocnie
dyskutować.
-
Myślę ze zdecydowana większość Polaków nie wie ze Rząd ma zwykłych szarych obywateli w dupie.
Żeby nie byli samotni, taki sam stosunek do obywatela ma cala klasa (śmiechu warte) polityczna.
Niejednokrotnie pisałem do nich w sprawach istotnych dl setek tysięcy ludzi w naszym Kraju.
Nikt nie odpowiedział !!!!
Napisałem Im gdzie w Konstytucji jest zapisany artykuł zobowiązujący Ich do tego , oczywiście bez skutku !!!
A Wy dziwicie się że nie chcą przystąpić do jakiejś otwartości ???
Wszysc...
-
Otwarty, proeuropejski, prorozwojowy... Autor artykułu zapomniał o
jeszcze jednym ulubionym przymiotniku Nabieralskiego: profesjonalny.
Cokolwiek miałoby to znaczyć, Nabieralski jest profesjonalny.
-
Popieram list otwarty!
-
Tego listu pana Janke nie da się doczytać do końca. Co on taki sfrustrowany?
-
"Mogę jedynie powiedzieć, że mnie stan polskiej demokracji tak dalece nie odpowiada, że zapewne nie wezmę udziału w wyborach."- lepiej isc na wybory, a jezeli nie ma odpowiedniego kandydata oddac pusty glos. niech politycy wiedza, ze ludzie nie beda wiecznie biernie przygladac sie ich niekompetencji i jest grupa ktora moze ich zmiesc nasmietnik historii.
-
Donek "Kastro" Tusk znowu dal ciala.
Ale czego spodziewac sie po zbieraczu truskawek ?
-
Jeżeli PO przyjmie tę panią i wstawi ją na jakąś listę, to następny raz wezmę udział w wyborach dopiero wtedy, gdy będę mógł zagłosować na Ryszarda C. z Częstochowy.
-
Świadomość narodowa
23-milionowa PRL w 1945 r. przejęła w spadku ok. 3 mln volksdojczów plus dokończyła dzieło Niemiec i Rosji bolszewickiej przy akceptacji USA i Anglii wyniszczenia resztek narodowców i innych patriotycznych elit politycznych.
III RP przejęła w spadku po PRL ponad 4 mln byłych PZPR-owców i jego satelickich, sprostytuowanych, zdegenerowanych moralnie partii, stowarzyszeń, organizacji.
Około 2 mln byłych ORMO-wców, 200 tys. UB-eków, SB-eków, ZOMO-wców i innych szmatławy...
-
Troska obywateli o stan panstwa to dobry znak.
List otwrty do premiera w sprawie JKR popieram i mam nadzieje ze zostanie wziety pod uwage.
-
Studiowalem w PL i na zachodzie i musze powiedziec, ze Polskie uczelnie to zart.
Po pierwsze, prawie zadna uczelnia ekonomiczna, oprocz SGH, nie daje
mozliwosci wyboru przedmiotow. Czesta sa psedo specjalnosci naszpikowane
bezsensownymi przedmiotami tylko po to by zapewnic etaty.
Po drugie marnortawstwo pieniedzy jest zenujace. Np. UE w Krakowie ma
szatniarke w kazdym budynku jakby nie moznabylo kupic szafek zamykanych na
kluczyk. Efekt jest taki, ze i tak ludzie caly czas chodza z...
-
to i tak pól biedy, że mogli zdecydowac sami ...
"Głos Michnika" tyle szczęścia nie ma!
Najpierw było ...
potem ... .
ps. nie wyobrażam sobie dnia bez Smoleńska - byłby to dzień bez
-
I oby tak było. Polska Historia jest naszą wspólną własnością. I niech każdy dyskutuje, szuka kto chce i czego chce się dowiedzieć, bez podziału na nich i gorszą resztę, niech sobie też każdy uświadamia, że odpowiada za to co zrobi z tymi informacjami. Wreszcie będzie można poszukać informacji o dziadku, czy kimś kto na nas donosił w zakładzie pracy.
-
O.Ludwik Wiśniewski, to zwyczajny, nie "prawdziwy" Polak, po prostu CZŁOWIEK ....
-
Jeżeli Kaczyński jest architektem polskiego piekła to wyborcza jest budowniczym tego piekła. Podajcie sobie ręce z redaktorami Gazety Polskiej jesteście identyczne bydło
-
Wielka pralnia najbrudniejszego i krwaego szmalu , której dostatek jest zbudowany na na złotych zębach z Auschwitz ma wiele powódów,żeby grzecznie aportować Wujkowi Samowi.
nigdy do głowy nie przyszło,żeby np - w przec...