Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      otwarty

otwarty

(34 wyniki)
    • Chcialabym zapytać Was co myślicie na temat prowadzenia otwartego domu. Pewna grupa osób ma mi za zle, że proszę ich o to aby wcześniej zadzwonili do mnie jeśli mają przyjść bo nie zawsze jestem w domu bo pracuję, albo coś zalatwiam, albo odrabiam lekcje z dzieckiem. Oni uważają że będą wpadać kiedy chcą i kiedy im odpowiada i będą przyprowadzać jeszcze swoich znajomych i robić imprezę bo ich koleżanka wrócila z podróży. Albo wpadanie na obiad bo bylem w pobliżu.Choć tlumaczylam im, że ...
    • co znaczy byc otwartym na ludz... ostatnio kolezanka z pracy mi powiedziala zebym nie byl taki zamkniety na ludzi... ale co to znaczy??????
    • usmiecham sie, rozmawiam....ale mam wrazenie ze podswiadomie trzymam dystans, ludzie to wyczuwaja i nie staraja sie podchodzic blizej, zaprzyjazniac. Jak to zmienic? Chcialabym umiec latwo nawiazywac kontakt z ludzmi, ale tylko niewielu udaje przebic sie przez moja blokade. Czy sa jakies metody pracy nad soba, zeby zlikwidowac czy zmniejszyc to moje budowanie dystansu do swiata. Kasia
    • Uczestnicy różnych dyskusji nad kontrowersyjnymi tematami, na przykład legalizacją związków homoseksualnych, eutanazją czy aborcją, wyraźnie dzielą się na dwie grupy. Pierwsza to ci, którzy nie są w stanie zrozumieć punktu widzenia odmiennego od własnego, a tym bardziej uznać, że w ogóle ktoś może mieć inne zdanie niż oni. Swoje poglądy wygłaszają z pozycji wiedzących lepiej, a uzasadniają je, odwołując się do opinii autorytetów. Druga grupa to ludzie, którzy chętnie wymieniają opin...
    • może byc kobiety jakie to co?;) ostatnio częssto z tym pojeciem się spotykam bede z kobietą o otwartym secu pokocham kobiete o otwartym sercu itd znaczy sie,ze większosc kobiet ma je zamkniete ?
    • Człowiek jest istotą stworzoną do zaznawania szczęścia w wielu jej odcieniach. Różnie to czasami nam wychodzi, często opacznie, ale od tego jesteśmy, by wzbogacać nawzajem swoje życie słowem, SŁOWEM, za które każdy z nas powinien ponosić odpowiedzialność, firmować je całym jestestwem. Forum jest otwarte na zasadzie wszystko wolno, jeśli tylko przynosi Nam korzyść a zamknięte dla tych, co uważają, że nic nie muszą, szczególnie w kwestiach szacunku dla innych. ..........||| ..........||| .....
    • jak to powinno byc ? widze dzisiaj zebraka zbierajacego swe manele z ziemi, tuz wokol muru kosciola ... tam spal i spi od lat ... kosciol zamkniety na wszystkie mozliwe spusty ... oto stare powiedzenie, jedno z moich ulubionych, w szczegolnosci, gdy atakuje francowata rzeczywistosc, w jakiej przyszlo nam zyc: "drzwi do lekarza nie powinny byc nigdy zamkniete a drzwi do ksiedza powinny byc zawsze otwarte" ... przetestujcie to sami ... dajcie im test, tym DOHTOROM ciala i duszy .... ...
    • Czy spotkaliście się może z przypadkiem człowieka jak w opisie? Nie lubi rozmawiać o uczuciach (właściwie z natury nie jest gadatliwy, ew 'rozkręca' się mówiąc o własnych pasjach, zainteresowaniach), ciężko wydobyć z niego jakiekolwiek deklaracje, słowa o uczuciach, emocjach, stanach wewnętrznych, o tym, co czuje i przeżywa, jaki wpływ wywierają na nim pewnie zachowania, słowa do niego kierowane. Jednocześnie jest (cieleśnie) niesamowicie ciepły, czuły - często przytula, całuje,...
    • Co sie dzieje z istotą, której wszystko na krótko kojarzy sie z dupami siurkami sromami i jest w tej sprawie wirtualnie wylewna.
    • Swego czasu interesowała mnie psychologia. Marzyłem o dialogu z ludźmi, którzy wznoszą mnie samego na wyżyny człowieczeństwa, czynią lepszym. Sądząc iż receptą na to jest zamknięte forum, skazywałem siebie na samotnię, uciążliwą jak dla istoty społecznej. (Tym razem będzie inaczej, nie będę traktował tego jako własności.) Na Forum Psychologia poznałem kilka ciekawych osób, kilka z nich trwale wywarły na mnie wpływ. Mam nadzieję że Forum PP pomoże nam wzbogacić życie.
    • kilka dni temu rozmawialam z moja kolezanka, troche starsza, z doswiadczeniem zyciowy,zaprosilam ja zeby pogadac o niczym weszla na chwile przyniosla piwo wiec latwiej wtedy poruszac trudne tematy powiedziala mi ze zna mnei tyle lat ze w koncu musi mi powiedziec ze jestem dla wszystkich za bardzo otwarta, gotowa rzucic wszystko, ze nei wymagam tylko daje ze ludzie przez to ludzie przestaja mnei z czasem szanowac przeciez maja wszystko czego chca dostaja bo ja juz jestem na zaw...
    • ZAPROSZENIE NA SPOTKANIA Stowarzyszenie AKADEMIA MĄDREGO ŻYCIA zaprasza do Europejskiego Centrum Młodzieży Euroregionu Nysa w Jaworze ul. Parkowa 5 na spotkania otwarte : PIĄTEK 25.01. temat -"Kim jestem , dokąd zmierzam?" godz. 18.00-20.00 SOBOTA 26.01 temat - otwarte pokazowe spotkanie KLUBU LUDZI SUKCESU godz. 19.00-21.00 NIEDZIELA 27.01. temat - warsztaty (gry , zabawy, dyskusje) godz. 10.00-15.00 *** Wstęp wolny. *** Tel.inf. 662396821 E-mail wandosek@gmail.com *** ZA...
    • a kuku :))
    • Niezaleznie nawet od samego papieza, cos sie obecnie pozytywnego wydarza na swiecie. Jego smierc stala sie jakby pretekstem do jakiegos wielkiego zjednoczenia w pozytywny sposob. Przedstawiciele roznych opcji politycznych, roznych krajow i religii skladaja hold czlowiekowi o otwartym sercu. Kibice Cracovii i Wisly od lat walczacy ze soba zakopali topor wojenny i poszli sie razem pomodlic. Zaglebiam sie w wewnetrznej ciszy, ktora pojawila sie w naturalny sposob. Nie ma tak naprawde...
    • od samego wiele jebnego Imagi nagiego: " Marusiu, w trosce o przywrocenie cie do zmyslow, na pioropusz swoj krwia mych przodkow i tylkow zbryzgany, na skalp moj ciagle ozdabiajacy dumne czolo Wodza Indian Poludniowej Dakoty i Polnocnej Nebraski ... (tu nie- czytelne, zamazane dymy)blagam cie dziecino o publiczne wystapienie i wy rzeczenie sie slow skierowanych do niejakiego m.malone ." Podpisano (poddymano) ** Wodz Wielki i Nie US-traszony, Jego Ambi Walencja Imagine.** *******...
    • Czy kobieta po kilku miesiacach spotkan i czegos, co mozna okreslic jako przyjazn z mala nutka erotyzmu (bardzo mala, raczej wszystko w sferze aluzji) moze zapytac faceta wprost, do czego to wszystko zmierza. Nie jest jeszcze zakochana, ale czuje, ze to mogloby sie stac, duzo o nim mysli, bardzo go lubi, ale... taka niejasna sytuacja troche ja meczy i wolalaby wiedziec, na czym stoi, zeby nie tracic czasu i nie angazowac uczuc w cos, co nawet nie wiadomo, czy ma szanse sie rozwina...
    • marto! ( i kibice w tle) rano nieoczekiwanie wylalas mi na glowe kubel pomyj zarzucajac mi, ze wyrazalem sie o Tobie na forum zle przez caly dzien czekalem na wyjasnienia proszac Cie o nie 7 razy co wiecej, opublikowalas na forum wiadomosci z rozmowy prywatnej odpowiednio je przeinaczajac po pierwsze- nie przyszedlem do Ciebie po porade, a Ty nie zgodzilas sie laskawie ze mna biednym porozmawiac po drugie - nie mowilem Ci ze nikt mnie nie lubi po trzecie moj status zawod...
    • jw
    • ... nie wiem do kogo ... i nie chce wiedziec ... Moge wyrazic tylko jedno: zlo, o ktorym kilka osob tutaj pisalo, stalo sie i dla mnie widoczne. Bardzo dziekuje za te nauczke... Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow
    • Uważam, że sprawą powinien zająć się administrator forum. Ma przecież wgląd w IP użytkowników jak na tacy. Niewiele zachodu trzeba, aby ustalić IP ekiki i procesor i podać do publicznej forumowej wiadomości, skąd pisały i piszą obie panie ( miasto). Ta jedna informacja uciszyłaby, mam nadzieję, wszystkie spory. Potrzebne jest także, moim zdaniem, przyjrzenie się treściom postów re_ne (i rene wówczas, gdy jeszcze sie nie logował ) Proszę admina o zajęcie stanowiska w tej sprawie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się