Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      otwarty

otwarty

(33 wyniki)
    • Dochodzę do wniosku, że jest to jeden z największych punktów zapalnych w relacjach międzyludzkich. Ja jestem wielbicielką okna otwartego. Nienawidzę duchoty. Okna otwieram również w zimie w nocy - uchylam lekko lub solidnie rozszczelniam. Pracuję za to w pokoju z takim "zawiewaczem". W lecie go nawet zawiewa. Przy 30 stopniach na dworze boi się tego zawiania. I wygląda to tak - on wychodzi z pokoju, ja natychmiast do okna, żeby przewietrzyć. On wraca i natychmiast do okna, żeby zamknąć. ...
    • Czy bardzo jestem nienormalna, jeżeli przeszkadza mi otwarte okno na klatce schodowej? Mam na myśli obecny okres, kiedy w nocy temperatura spada poniżej zera. No nie lubię zimna i denerwuję się, kiedy muszę pilnować dzieciaka, żeby nie żegnał się ze mną w drzwiach kiedy wychodzę.
    • syn mi glowe myje o sushi. czy jutro restauracje otwarte? jestem pewna ze na was mozna liczyc i wiecie:) Nothing is ever easy in the world of men...t
    • Ciekawa jestem czy prowadzicie tzw. dom otwarty, gdzie często przewija się sporo osób i jak to wpływa na wasze dzieci? ja zawsze marzylam o takim domu, ale moje dzieci nie zawsze dobrze reagują na gości, często są rozdrażnione, że im nie poświęca się czasu, zmeczone. A wam się to udaje??? rysiamama
    • napisałam na forum rówieśniczym, ale tam teraz mały ruch... co wy o tym myślicie: za gorąco u mnie w domu (21 st) a zauwazyłam, że mała lepiej śpi jednak w niższej temp. (na spacerze i jesli wracamy "na spiocha" to otwieram wszystkie okna w sypialni i ona spi w gondolce ubrana jak na spacer, czasem ja tylko lekko odkrywam ze spiwora - špi wyedy wyjątkowo długo) i teraz: spać całą noc przy uchylonym oknie? nie zawieje jej? temp na zewnątrz jest okolo zera załóżmy że temp w sypialn...
    • Dwójka moich dzieci chodzi do prywatnego przedszkola, które mieści się w normalnym domu jednorodzinnym. Na piętrze są połączone dwa niewielkie pokoje i tam prowadzone są wszystkie zajęcia. Wcześniej widziałam pootwierane okna i zwracałam na to uwagę, ale nic to nie dało. Dzisiaj kiedy zaszłam do przedszkola zobaczyłam już dwa okna otwarte (więcej już nie ma). Drzwi wejściowe do salki oczywiście również otwarte. Pomiędzy tymi otwartymi drzwiami i oknem stoją stoliki i krzesełka, tutaj odbywają...
    • Byłam dzisiaj na zakupach prezentowych w centrum handlowym. Mieliśmy z Mężem ochotę na kawę, więc usiedliśmy w jednej z kawiarni. Tzw. otwartych kawiarni. Przy dwóch stolikach obok nas siedziały osoby palące papierosy, a na stolikach - popielniczki. Dym papierosowy mi zwyczajnie przeszkadza, ale ponieważ to była tzw. szybka kawa, nie chciałam wdawać się w dyskusje ani z palącymi,ani z personelem. Wydawało mi się, że w kawiarniach i restauracjach nie wolno palić, a już na pewno w przypadku bra...
    • Małżonek zaplanował jutro film z Młodym w kinie.Teraz patrze na CinemaCity i jest napisane,że do 25 listopada z powodu żałoby odwołane są seanse.Czyli jutro tez nie grają?Zgłupiałam do?Czyli włącznie?Nieźle Młody tak się cieszył.
    • Jak w temacie. Mam ochote napic sie wina, mam butelke ale nie wypije jej sama na raz. I stad moje pytanie. Czy moge wypic ja w 2-3 dni, majac odpowiednia zatyczke?
    • wczoraj po poludniu poszlismy z synkiem poplazowac troche :) o rany, ale fajnie bylo. niewiele ludzi, slonko jak w lipcu, lekka bryza i ten fantastyczny szum fal :) chce jeszcze... :D
    • Robiąc dzisiaj zakupy w sklepie zobaczyła,.że jest promocja na ich pieluchy.Nie znam pieluch,a wiem,że mają też czasami rozpakowane na sprzedaż po 1szt. Podeszłam,obejrzałam,żadnej pieluchy z tej firmy akurat nie było. Pooglądałam opakowania i patrzę...otwarty u góry,tak na wielkośc może na 3/4cm. Włożyłam delikatnie palec,dotknęłam tej pieluchy czy nie z ceraty,popatrzyłam przez opakowanie(bo prześwitywało).Patrz iina,też otwarta,też zajrzałam.No i odłożyłam dochodząc do wniosku,że szkoda...
    • Powiem nieco patetycznie: nie przypuszczałam, że doczekam takich pięknych czasów....;-)
    • bo sklepy pozamykane ,a co z resztą?
    • No, kobiety, która poszłaby tam ze swoim mężczyzną? ;-)))) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4034781.html
    • Panie były Premierze w ostatnim numerze Wprost zapowiadał Pan dymisję, jeśli PiS zdobędzie mniej niz 228 miejsc w Sejmie. No to czekamy DZIADU!!!!!!!!!!
    • Witam wszystkie mamy. Przesyłam tresc listu który zostanie dziś wysłany do Zarządu H&M. Pod rozwagę :) :( Podpisało się pod nim 112 mam. Bardzo żałujemy iż nie zdążyliśmy wciągnąć w akcję mam z forum emamy, ale czas nas naglił, ponieważ za kilka dni pierwsza rozprawa. List otwarty do Zarządu sieci sklepów H&M w Polsce List ten jest skierowany do Zarządu H&M w związku z sytuacją, jaka spotkała naszą koleżankę Małgorzatę Szegdę 22 czerwca br. w sklepie H&M w CH Promenada w ...
    • Wiele tu już było wątków na temat przedszkoli. Ja generalnie nic nie mam do przedszkola moich dzieci, nie przeraża mnie nutella czy słodki jogurt raz na jakiś czas itp, chociaż rzeczywiście wolałabym, żeby jej nie było. Ostatnio znajomy męża opowiadał co jemu się przydarzyło w przedszkolu, na szczęście w innym niż to, do którego posyłam dzieci i to naprawdę mnie zszokowało. Znajomy męża pierwszy raz przyprowadził dziecko do przedszkola, więc odprowadzili go do przedszkola razem z żoną, zos...
    • Droga nasza ez Ja wszyscy wiemy jesteś miłośniczka statystyki Otóż, ja nawet jednosemestralnie się tego uczyłam,ale byłam tylko na pierwszych i ostatnich zajęciach. Nie mam więc nie tylko zielonego pojęcia o dziedzinie, nie mam narzędzi by pewne „eksperymenty” przeprowadzić, pozostało mi jedynie dziwne odczucie, ze statystyka li tylko dla dziwnych Tetryków ukochaną może być I bynajmniej niedziwny Tetryk przejmować się nią nie powinien I jakież było moje wielkie ...
    • CHCIAŁBYM WYJAŚNIĆ, TYM KTÓRYM TRZEBA, ŻE JESTEM PIERWSZĄ I JEDYNĄ ORYGINALNĄ MARUCHĄ NA FORUM pISANĄ PRZEZ"U". jESTEM Z NWOEJ RUDY I PROSZĘ MNIE ŹLE NIE KOJARZYĆ. WŁAŚNIE PRZED CHWILĄ NA CZCIE DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE JAKAŚ MOJA IMIENNICZKA NIE ZACHOWYWAŁA SIĘ FER, TO NIE JA. JEŻELI CHCECIE PRZEKONAJCIE SIĘ JAKA JESTEM NA FORUM POZNAJMY SIĘ " JESTEM MAMĄ PRACUJĄCĄ" NO I NA FORUM ZOBACZCIE " OLIWIA CÓRKA MARTUCHY" . MARTUCHA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się