Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      pale

pale

(82 wyniki)
    • Skrytykowałyscie sposób w jak karmimy zwierzęta,więc chcialabym wiedziec jak możemy karmić je dobrze. Karmiłam kota whiskas a psa pedigree palem-przewaznie suchy pokarm,co kilka dni saszetka,puszka mokrego. Nasze zwierzęta mają już trochę lat i są zdrowe,wesole,szczesliwe-wzielismy je ze schroniska-tam były karmione własnie tym suchym pokarmem... Co mogę podac/dawac im,zeby nie było drogo,a zdrowo? Dzis kotu dałam rybę-mintaja-był zachwycony-ale nie mamy kasy na to by karmic go tak ...
    • To interpretacja znanej kolędy w wykonaniu mojego młodszego smyka:) Dobrze, że zaczął ją śpiewać w domu, a nie na przykład w centrum handlowym:)
    • Problemem moim jest palenie teściowej. W mojej rodzinie, wśród naszych znajomych nie ma ani jednej osoby palącej papierosy, jedynymi osobami obarczonymi nałogiem są moi teściowie. I to właśnie teściowa zajmuje się małą gdy ja jestem w pracy. Jeszcze gdy byłam w ciąży teściowa stwierdziła (dokładnie tak: stwierdziła), że Monia będzie u niej gdy ja wrócę do pracy, my – po rozważeniu opcji „opiekunka” i „żłobek” – przyjęliśmy tę pomoc (z wdzięcznoś...
    • Moi Drodzy, Piszemy artykuł o paleniu przy dzieciach. Napiszcie proszę jak sobie radzicie w różnych społecznych sytuacjach, kiedy ktoś postronny (taksówkarz, sąsiad, dziadek) pali przy Waszym dziecku. Czy zwracacie im uwagę? A jesli tak, to w jaki sposób? Czy to jest skuteczne? Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi Justyna Dabrowska, redaktor naczelna Dziecka
    • Dziewczyny, co zrobić z tym fantem? Jakiś sąsiad pali papierosy w domu i wszystko czuć w mojej łazience. Jak się pozbyć tego zapachu? Łazienka jest mała, nie ma okna, na dodatek zdarza się, że zapach przedostaje się do przedpokoju, i dalej do salonu. Mieszkanie jets nowe, tak więc wentylacja powinna działać sprawnie. Poradźcie co zrobić, przecież nie będę chodzić po ludziach i prosić, żeby nie palili w domu. pozdr mawi
    • i jakiej marki?? ja lubuje sie ostatnio w cienkich zielomych l&M-ach
    • odkad pamietam sąsiad pali na klatce, czyli conajmniej od 20 lat. zawsze mi to przeszkadzłao i myślę że nie tylko mi. teraz ma zabudowaną część kaltki ale i tak wychodzi zza tych drzwi i pali tak, że wszyscy przechodzący muszą wdychać te smrody. pomyslałam a co mi tam, zaczepię go i poproszę, żeby nie palił, odparł tylko "dobrze" ale oczywiście palił dalej, znów go spotkałam i powiedziałam, że oszczędza smrodu swojej rodzinie ale truje innych a on na to "ma pani tupet" i schował s...
    • Byl watek ststystyczny o paleniu,to ja zakladam o niepaleniu ,-)
    • Nie palił papierosów rok a od roku znowu pali. Nie docierało do niego na początku ciąży że zapach fajek wywołuje u mnie mdłości. Zresztą wywołuje nadal chociaz już mniej. Obiecuje ze żuci np. za tydzień i pali dalej. Zarzeka się że gdy urodzi się dziecko (w sierpniu) palić nie będzie. A ja już mu nie wierzę. Nie chcę by cuchnącymi łapami dotykał dziecka, by mu dmuchał oparami tytoniu. Naprawdę mi to przeszkadza. Jak go przekonać? Może jakieś plastry? Nawet jeśli mówi prawdę o żuce...
    • znacie piosenkę Raz Dwa Trzy "nie pal" http://w257.wrzuta.pl/audio/46BSh8Pe9cg/raz_dwa_trzy_-_nie_pal? fajna, zabawna, z jasnym przekazem. dzisiaj moje córka chciała zaśpiewać ją w szkole, ledwo zaczęła a wybuchła awantura! jak śmie takie plugastwa wyśpiewywać w szkole! co o tym sądzicie? bo nie wydaje mi się, że nauczycielka zachowała się odpowiednio. dziecko zestresowane, i rozdarte bo piosenki mamusia ją nauczyła, a pani uznała piosenkę za szczyt chamstwa... z innej trochę beczki ...
    • Witam. maz pali w kuchni w oknie. mamy bardzo male mieszkanie nie ma drzwi do pokoju,a w pokoju malutki dzidzius. tyle razy go prosilam aby wychodzil na klatke ale nie slucha. jestem tym coraz bardziej poddenerwowana. dziecko zaczelo chorowc,moze od tego dymu,bo i tak troche wlatuje i wiecznego wietrzenia. kto ma jakis pomysl na takiego tate egoiste,zeby go zmusic do niepalenia w domu.
    • wiem ze jestem matka,wiem ze bylam twarda przez 9 miesiecy,wiem ze karmie 8 tyg synka piersia a mimo to kupilam sobie paczke LM i pale 1-2 dziennie....i stalam sie lagodniejsza dla meza i sie o byle co nie wkurzam..mam wyzuty sumienia cholerne :( jestem zla matka?
    • Hej-wiem,ze trzeba miec silna wole itd...by rzucic. Nie mam silnej woli-jesli chodzi o fajki. Pytanie zatem mam do tych,co juz nie pala: Co bylo Wasza motywacja by rzucic palenie? Jak sie czulyscie zaraz po podjeciu decyzji i realizowaniu planu- -Zycie bez papierosa?
    • z moim coraz gorzej. Jak go nabylismy (uZywany) palił 10/100 km, a teraz pali 12/100 km, nie długo pójdę z torbami albo bede chodzic pieszo bo mnie nie stac na benzyne.
    • Tak to jest jak debile dzieci maja,ku... w głowie sie nie miesci niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Ma-dwa-lata-i-jest-nalogowym-palaczem,wid,11266274,wiadomosc.html
    • Od dziś, a palenie w miejscu niedozwolonym, strażnik może wlepić mandat. Czy będzie wlepiał? Palenie tytoniu jest szczególnie niekorzystne dla biernych palaczy: dzieci, ludzi uczulonych na dym, osób z wyboru niepalących. Coraz więcej krajów wprowadza zakazy palenia. Oby tak dalej :) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8673675,Zakaz_palenia__Straznicy_miejscy_beda_mogli_karac.html
    • Moja teściowa pali marihuanę.Powiedziała mi to dzisiaj,przyznam się że zbaraniałam:/Jak się jej zapytałam skąd mam to mi powiedziała,że córka(tj moja szwagierka)pali i dała jej do spróbowania:/ Zbaraniałam...
    • Bo tak mi śmierdzi w kuchni jak palę gaz. Jak dla mnie to taką farbą albo olejem capi, mąz mówi że naftą to mu wierzę. Co to jest i jak to zlikwidować?
    • wiem ze ten temat był już poruszany ale chyba bardziej ogólnie... ja zawsze twierdziłam że kobieta która pali w ciązy nie nadaje sie na bycie matką (wiem-surowa opinia) - miłam takie laski za idiotki i tyle! wczoraj po wielu latach przyjechała do mnie koleżanka - pieknie wygląda - 8 mies. ciąży , sliczna dziewczyna - wszystko byłoby super ale okazało sie że pali... ja powiedziałam jej co o tym myśle - tzn w miare delikatny sposób... ale ona w ogóle mojego zdania nie chciała przyjąć ...
    • Czy u Was tez tak jest jak u nas? dawniej-czyli w latach studenckich -paliło jakies 90% znajomych..malo kto nie palil. Teraz tendencja odwrotna-pali może 5-8 %,reszta rzuciła. Pokolenie wyżej-czl;i moi rodzice i ich znajomi-palą jak palili :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się