pale

(25 wyników)
  • Polska jest jednym z niewielu krajów, w którym kobiety umierają na raka szyjki macicy. – Przyjeżdżają do nas studenci medycyny z innych krajów, żeby zobaczyć takie przypadki. Przyczyną jest brak wiedzy, lęk i wstyd przed badaniami – tłumaczy prof. Iglicka. zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/362719,polak-pali-pije-tlusto-je-i-umiera-mlodo.html
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3423336.html Nie żebym był fanem SLD ale przecież on takie głupoty pierdoli, ze ja przepraszam
  • W Grecji od środy znów obowiązuje zakaz palenia papierosów we wszystkich miejscach publicznych znajdujących się wewnątrz budynków. Większość greckich palaczy zignorowała próbę wprowadzenia podobnego zakazu w 2009 roku. Socjalistyczny rząd ma nadzieję, że grzywny i czujność policji tym razem poskutkują. Jednak wielu ludzi ma wątpliwości, czy w kraju w którym papierosami zaciąga się ponad 40 proc. obywateli taki zakaz może być przestrzegany. "To nie zadziała. Nikt nie chce rzucać paleni...
  • Ministerstwo Edukacji chce ulżyć trudnej doli licealistów. W najnowszym rozporządzeniu w sprawie oceniania umieściło zapis, że ocena niedostateczna nie przeszkadza w promocji do następnej klasy. Więcej - można będzie mieć nawet dwie pały. Nauczyciele są w szoku. www.dziennik.pl/wydarzenia/article609663/Pala_Nie_szkodzi_Zdales.html
  • I jest mi łyso jak cholera :(
  • ...czyms takim: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=43584749
  • To jest prawdziwy sport: www.hokej.sport24.pl/news/show/43499/ A wklejam dlatego, że podobno w najbliższym czasie mają się rozpocząć mistrzostwa krajów arabskich w hokeju na lodzie. Przy czym każda drużyna może mieć w składzie pięciu obcokrajowców. Dlatego też grajkowie z drugiej ligi czeskiej będą reprezentowali Katar a Białorusini Arabię Saudyjską ( o ile dobrze pamiętam). Niestety nie mogłem znaleźć linka (zresztą niezbyt dokładnie szukałem), ale temat zapodał mi kolega - fa...
  • Już mi sie naprawde chce płakać: jego ojciec i dziadek zmarli po piecdziesiatce na raka żołądka, mąż ma chroniczne zapalenie żołądka od dziecinstwa. Lekarz, oczywiscie, zabrania mu palic. A On pali od 16 roku życia, ostatnio rzucil, nie palil 10 miesiecy, i wiosna ... znowu wrocil do nalogu. Pytam sie, po jakiego slonia ktos kto nie palil 10 miesiecy kupuje sobie papierosy??? Teraz znowu 'rzucal': 2 tygodnie temu, przy pomocy plasterkow Niquitin. I co? wczoraj odkrylam, ze znowu p...
  • Chciałem sobie zajrzeć na <a href"=https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=32672424"> T_E_N </a>wątek w którym napisałem T_O . Wczoraj ponad 50 wątków - o dziwo jak na ten temat to choć dyskusja była burzliwa rozmawiano w miare na poziomie. Jednak widac jej tok staczal sie w kierunku niewlasciwym. No i nie ma. Zadne tam "zlamanie prawa lub regulaminu" - po prostu puste bylo i zaczelo sie od nowa... I gazeta pozuje na "ostatnia wolna gazete"... Ja juz gdzies...
  • nie musze jutro wstawac - kto posiedzi ze mna przy światełku?
  • Antynikotynowe plastry, gumy do żucia, tabletki - to wszystko pomaga rzucić nam palenie. Nie od dziś jednak wiadomo, że najistotniejsza jest w tym wszystkim silna wola. Brytyjscy naukowcy mają dla palaczy istotną wskazówkę. Badania pokazują, że najskuteczniej rzucają palenie ci, którzy decyzję w tej sprawie podejmują spontanicznie. Po prostu w pewnej chwili uznają, że już więcej nie zapalą papierosa. kobieta.interia.pl/news?inf=711878
  • bo ja swoich gości 'wyrzucam' na balkon z papierosem
  • Już mi sie naprawde chce płakać: jego ojciec i dziadek zmarli po piecdziesiatce na raka żołądka, mąż ma chroniczne zapalenie żołądka od dziecinstwa. Lekarz, oczywiscie, zabrania mu palic. A On pali od 16 roku życia, raz rzucil, nie palil 10 miesiecy, i wiosna ... znowu wrocil do nalogu. Pytam sie, po jakiego slonia ktos kto nie palil 10 miesiecy kupuje sobie papierosy??? Ja sie chyba powiesze. Bardzo go kocham i mnie to zalamuje. Gdybym go nie kochala, toby mi wisialo... A On sie na m...
  • Szalała w z pałą w ręku. Z pałą policyjną rzecz jasna.
  • Co roku aż 600 tys. osób umiera przedwcześnie z powodu skutków biernego palenia – wynika z raportu Światowej Organizacji Zdrowia. www.rp.pl/artykul/403688_Niepalace_ofiary_palenia.html
  • Czy skręty powrócą do łask? Ludziom młodym skręt nie kojarzy się zapewne z tytoniem, lecz z zupełnie inną używką. Dla starszych, wychowanych na "Czterech pancernych" skręt to obok pepeszy główny atrybut Armii Czerwonej idącej na Berlin. Krasnoarmiejcy sypali machorkę na kawałek bibułki lub gazety, zwijali, kleili "na ślinę" i zaciągali się z błogością. Przez kilkadziesiąt lat nikt nie pamiętał o skrętach - palacze przerzucili się na gotowe papierosy. Teraz skręty wracają do ła...
  • Rząd brytyjski wziął na celownik życie seksualne palaczy w ramach kampanii przeciwko paleniu. Przesłanie jest proste - papierosy robią z mężczyzn impotentów, a palące kobiety brzydną. Kampania jest adresowana głównie do młodych Brytyjczyków, w nadziei, że przestrogi przed utratą atrakcyjności seksualnej bardziej trafią im do przekonania niż ogólnikowe ostrzeżenia o szkodliwości palenia. Młodym Brytyjkom mówi się w ogłoszeniach, że palenie powoduje przedwczesne starzenie skóry i nieśw...
  • Dlaczego tak wielu palaczy pije, a pijący alkohol lubią, kiedy towarzyszy im papieros? Naukowcy z University of North Carolina twierdzą, że przyczyną są czynniki genetyczne. W przeprowadzonym przez nich badaniu wzięło udział 158 rodzin osób palących. Naukowcy pytali członków tych rodzin o ich zachowania związane z alkoholem. Następnie poddali analizie pobrane od nich próbki DNA. Okazało się, że wiele genów wpływających na to, że ktoś pali, znajduje się w tym samym obszarze chromoso...
  • Radykalny projekt ustawy antynikotynowej, który w czerwcu trafi do komisji zdrowia, zaczyna wywoływać pierwsze sprzeciwy. W czasie gdy część restauratorów otwarcie zapowiada bunt, przykłady z całej Unii pokazują: sam zakaz palenia nie zadziała, jeżeli w ślad za nim nie pójdzie społeczna akcja uświadamiająca - czytamy w "Dzienniku". Dorota Stalińska, która pali od lat, uważa, że to draństwo. Jeżeli politycy chcą zakazu palenia w miejscach publicznych, to niech też zakażą sprzedaż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się