Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      pale

pale

(12 wyniki)
    • Jestem chyba jedna z tych synowych które nie maja nic do powiedzenia. Podobnie mąż! Teściowa wciąz pali przy miesięcznym wnuku!!!! Nic nie da sobie powiedzieć!!!! Prosimy i nic!! Na to wszystko teść który zawsze wydawał mi sei rozsądnym człowiekiem "niech sie dziecko przyzwyczaja!!" zaszokował mnie. Nie wiem już co mam robić aby jej to wyperswadować. Po fajeczce jeszcze nie umyje rąk i łapie za rączki,które dziecko wkłada czesto do buzi. Szlag mnie trafia
    • Witam ;] Mam 3 miesięcznego syna i praktycznie od samego początku mamy ten sam problem z żoną :/ Mianowice, synek nie chce/nie umie zasypiać na pleckach (a TYM BARDZIEJ ZASYPIAĆ SAM ;( ). Pewnie zapytacie w czym problem przecież może na boku lub na brzuchu... na brzuchu tylko i jedynie podnosi głowę (no i uczy się teraz przewracać na plecy) i nawet jak pada z wycieczenia to nie zaśnie na brzuchu. Boczki hmmm różnie :/ na początku wiadomo nie umiał sam utrzymać się w tej pozycji (teraz już...
    • Mam półrocznego synka który jest alergikiem, jest uczulony na białko mleka, niektóre jedzonko, kosmetyki. Dziewczyny jak palenie papierosow i dym w domu wpływa na takie dziecko? Strasznie sie tym martwie. Mieszkam z tesciamu, tesc niestety pali(nie w obecnosci malego, ale jednak w domu pali) i za bardzo nie wiem co zrobic, wiem ze cos kiepskiego moze z tego wyjsc na mojego synka. Kto wie cos na ten temat niech napisze.
    • pytam z ciekawosci czy sa jeszcze takie mamy oprócz mnie moje dziecko ma ponad roczek i niestety wróciłam do nałogu ktos jeszcze pali?
    • Mam możliwość przyjęcia opiekunki do mojego malca (6-mcy), jedyną jej wadą jak na razie jest palenie papierosów. Jakie macie zdanie na ten temat? Pozdrawiam
    • Moja teściowa z chęcią przychodzi zabrać małą na spacerki, nie powiem dla mnie to duuuży komfort, bo w tym czasie mogę wiele rzeczy spokojnie zrobć; obiad, pranie, prasowaie, sprzątanie i na końcu nawet sobie odpocznę. Jednak nie chciałabym poświęceć zdrowia mojego dziecka dla własnego wygodnictwa... Gdy byłam w ciązy mieszkaliśmy u niej, bo remontowaliśmy mieszkanie, nie zważała na to że jestem w ciąży paliła jak lokomotywa. Wyraźnie widziała, że mi to przeszkadza, zamykałam drzwi i wietr...
    • a jezeli ktos pali i pozniej podchodzi do malej to tez szkodz??przy malej nikt nie pali wychodza na dwor ale ten oddech fuu!mi sie wydaje ze szkodzi ale chce poznac wasza opinie
    • jak uwazacie czy jesli karmi sie piersia to palenie papierosow bardzo szkodzi malenstwu?Moja lekarka twierdzi ze tylko znikome ilosci nikotyny przechodza z mlekiem matki do malego.JAk uwazacie?
    • mamy znajomych, ktorzy pala papierosy w swoim mieszkaniu. wychodzac od nich moje ciuchy zawsze brzydko pachna. mojemu mezowi zalezy, zeby ich czesciej odwiedzac (oni nie maja samochodu, a mieszkamy dosyc daleko od siebie, dla nich przyjazd do nas to mala wycieczka), ja jestem jednak przeciw. raz bylismy z dzieckiem u nich. nie pala oczywiscie przy malej, ale mieszkanie jest tak zakopcone, ze nawet wietrzenie nie pomoze. po wypiciu szybkiej kawy zaproponowalam wtedy, zeby pojsc na spacer. od t...
    • Są tu mamy karmiące, które podpalają papierosy??? mi się zdarza i to czesto. pale po karmieniu, kiedy wiem ze bede miala okolo 2 godzin do nastepnego karmienia. jestem zalamana bo nie chce przerwac karmienia, a i tez nie moge rzucic papierosow. w ciazy nie palilam, maly urodzil sie duzy zdrowy, przybiera ok 1200g miesięcznie. tylko kupki ma takie niezbyt ladne, ale to chyba przez to ze ma alergie na mleko krowie, i mimo iz trzymam ostra diete (bezmleczną, prawie bezmięsną, ze świe...
    • dla mnie brak higieny, ale moze jestem przewrażliwiona. oto co widziałam ostatnio: kobieta, która pali papierosa a po skonczeniu wkłada sobie dzieciecy smoczek do ust (zdaje sie, że chciała go wyczyścić!) a nastepnie daje dziecku na oko 4-5 miesięcy.czy wy tak robicie? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się