pale

(24 wyniki)
  • Tak odnośnie dzisiejszego "Dnia bez papierosa" zaczęłam baczniej przyglądać się moim koleżankom (ciężarnym i mamusiom karmiącym). I moje obserwacje są zatrważające: kuzynka paliła całą ciążę i teraz karmi córkę i też pali,wiele moich koleżanek paliło całą ciążę,moja teściowa przyznaje się do tego, że paliła jak smok przez obydwie swoje ciąże,moja ciocia to samo! Żona kuzyna paliła w czasie 3!!! swoich ciąż...no tragedia! A jak to wygląda w waszym otoczeniu?
  • Jak oduczyć przyszłego tatusia śmierdzącego nałogu??? Zadne plasterki i tabletki nie działaja. Ehh juz nie mam siły
  • Ja juz nie wiem jak jej to wybic z glowy::((((( Poprzednia ciaz tez palila dziecko 4 kg zdrowe fajnie sie rozwija no ale tak nie mozna!
  • czesc dziewczyny. jakieś 2 tyg temu pisałam i prosiłam o radę jak tu pozbyć się chronicznej chęci zapalenia papierosa. I.. pomimo tego że wiele odpowiedzi nie miało akurat nic wspólnego z dobrą radą tylko z wieszaniem na mnie psów (zresztą sama w pierwszej ciąży wieszałam psy na palacych matkach - bo ja wtedy nie paliłam) to znalazłam jedną odpowiedź na moje kłopoty. Kochaniutkie plaster. Zadzaiałał do tego stopnia że po naklejeniu jednego nie chciało mi sie 3 dni!!!!. teraz nakle...
  • o Boże właśnie widzę sąsiadkę (znam tylko z widzenia) na balkonie z papierosem, a jest w zaawansowanej ciąży (drugiej), współczuję maleństwu co za idiotka, tfu! Opamiętajcie się i nie palcie chociaż w czasie ciąży i karmienia. Gdy byłam w szpitalu i rodziałam moją córcie, to obok była taka jedna kretynka, która nie dość, że urodziła przez papierochy dzieciątko z rozszczenieniem podniebienia, które musiało być karmione przez sądę, to jeszcze ciągle latała palić. Kobiety szanujcie...
  • Jestem przerażona. Moja młodsza siostra jest w 7 tygodniu ciąży i nadal pali. Żadne tłumaczenia do niej nie docierają. Awantur nie chce jej robić bo nie chcę żeby się stresowała. Jak mam do niej dotrzeć? Argument, że palenie szkodzi i jej i dziecku nie dociera bo na dobrą sprawę nie wiem w jaki sposób palenie może zaszkodzić malcowi. Pomóżcie, jak mam przemówić tej oślicy do rozumu??? Czy któraś z was wie czym to się może skończyć? Nasza mama paliła w ciąży z nami obiema i w zaszadzie nic nam...
  • Witam. Jestem nałogową palaczka codziennie pale ok 10-15 papierosów. Strasznie chce zajść w ciąże czy któraś z was palila i starała się o dzidziusia? czy przez palenie dużo ciężej zajść w ciąże?. Wiem że jak tylko się okaże że jestem w ciąży to przestane!! napewno nie bede ryzykować zdrowia dziecka pozdrawiam
  • ostatnio u znajomej byli jej znajomi ktorzy spodziewaja sie dzidziunia.ta kobieta jest w 9 miesiacu i ma termin na swieta.czyli praktycznie juz.sama jestem mama wiec troche pogadalysmy i nawet ja polubilam ale tylko do momentu gdy weszlam do kuchni gdzie palila juz chyba 6 w ciagu godziny papierocha.masakra.wyszlam stamtad bo jestem nerwowa a kobiety w ciazy nie wypada bic:)nie rozumiem tych bab.czy one maja wode zamaist mozgow?czy ich wlasna przyjemnosc jest wazniejsza od zdrow...
  • Ostatnio przeczytałam że kobieta będąc w ciąży a paląca wcześniej papierosy i próbująca zapalić podczas ciąży ma różnego typu dolegliwości po zapaleniu np mdłości lub odrzucenie od papierosa,a najbardziej zdziwiło mnie stwierdzenie że niektóre mają zawroty głowy po zapaleniu papierosa. Czy to prawda? Bo sama nie wiem w co wierzyć
  • czy ma jakis wpływ palenie moj maz pali a chcemy miec dziecko
  • Mam koleżanke, która jest już w 5 miesiącu ciązy, a pali papierosy. Ok 1 paczki dzienie - nie mogę na to patrzeć, a żadne moje tłumaczenia, straszenie nie pomagają. dziewczyna ma 19 lat i zupełnie nie rozumie odpowiedzialności jaka na niej ciąży za ludzkie życie. Prosiłabym o jakieś adresy w sieci, ewentualnie tytuły książek, czasopism,artykułów w których jest mowa o wpływie i szkodliwości palenia na rozwijające się dziecko, albo o konkretnych przypadkach dzieci, których matki w ciązy paliły,...
  • Mam pytanie o początkową fazę ciąży. Czy zdażało się wam czuć rozdrażnienie spowodowane czymkolwiek? Np. koleżanka w pokoju za ścianą pali papierosa, Wy czujecie i Wam to przeszkadza? Mnie drażni to, że ona nie rozumie że przeszkadzają mi papierosy. Drażnią mnie też różne sytuacje w środkach lokomocji. Nie wiem czy powinnam coś brać na rozdrażnienie? Czy mam sobie radzić z tym sama?
  • Czy są tu przyszłe mamusie palące(niestety)papierosy? Jestem w 6 miesiącu i nie mogę zerwać z nimi.Ograniczam się,ale chciałabym w końcu rzucić.Czy można stosować gumy,np Nicorette?Nigdzie nie znalazłam takich informacji.A jak Wy rzuciłyście?
  • Sama przed ciążą paliłam, ale rzuciłam. Do palących nic nie mam, jak chcą niech się trują. Kiedy jadę do rodziny (niechętnie) wiem ze będę musiała wdychac ten smród. Bezpośrednio nikt przy mnie nie pali, ale kiedy idą zapalić to wychodzą do kuchni i tam kotłują. Drzwi są zazwyczaj otwarte (kuchnia-pokój) a boją sie otworzyc okno w kuchni jak diabel święconej wody, co mnie jeszcze bardziej dziwi, bo w koncu jest lato. W rezultacie i w pokoju mozna 'siekierę powiesić' :[ Mąż juz pare raz...
  • WIĘKSZOŚĆ TWIERDZIŻE NIE POWINNO SIĘ NAGLE RZUCAĆ PALENIA. CZY MACIE NA TEN TEMAT TAKIE SAME ZDANIE
  • Dziewczyny! A jak poradzić sobie z szefową, która siedzi ze mną w jednym pomieszczeniu i pali papieros za papierosem? Wcześniej walczyłyśmy z koleżankami o prawo do wdychania czystego powietrza w pracy, ale nie przyniosło to rezultatów. Teraz, kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży - 6 tydzień (szefowa jeszcze o tym nie wie, bo to jeszcze za wcześnie żeby mówić w pracy - tak sugerował lekarz), nie wiem jak na nowo z tym walczyć. Nie chcę być bierną palaczką i skazywać mojego malucha na dy...
  • witam Was dziewczyny.czy któras ma podobny problem??ja nie mogę rzucić tego cholerstwa.co prawda ograniczyłam ilość papierosów ale to i tak mnie nie zadawala.jestem w 23tyg.i nadal pale.
  • czy palenie w czasie karmienia piersia jest bardzo szkodliwe dla dziecka?paliłam kiedyś papierosy i ostatnio wypalam 1 ego w ciągu dnia!!
  • Chyba zwariuje, pracuje ze mna facet, ktory pali cos tak wstretnego ... bo ja wiem, cuchnie to jak cygaro ... Jestem w siodmym tygodniu ciazy. Zauwazylam, ze stalam sie bardzo wrazliwa na zapachy. Zdarza mi sie zamknac wentylacje w samochodzie, tak przeszkadza mi zanieczyszczenie :-(. Co do wlasnych perfum - musze sie ograniczyc bo daja mi bole glowy :-(. Ale teraz najgorsze to te papierosy :-((((((. Niestety argument, ze jestem w ciazy nie przechodzi - nie moge na razie powiedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się