palec

(3 wyniki)
  • Witam, mam problem z 2 tyg córeczką, która BARDZO chce ssać smoka. Na początku myślałam, że jest wiecznie głodna. Przy butelce może nawet z 2 godziny siedzieć, żeby tylko ssać.Piersi nie chce, wypluwa i się strasznie denerwuje. Kupiłam smoczek uspokajacz, żeby miała jak idziemy do lekarza, żebyśmy przetrwały wizytę. Czy może mi ktoś doradzić, co zrobić, żeby uniknąć smoka uspokajacza i jednocześnie nie spędzać większości dnia z butlą w buzi. Pozdrawiam
  • Witam :) Rozpoczęłam ten wątek , ponieważ nie znalazłam odpowiedzi w archiwum na moje pytania. Jestem mamą 4 miesięcznej Maji . Ma rozsczep podniebienia twardego i miękkiego obustronny. Mała zaczęła namiętnie ssać palce , piąstkę i wszystko , co tylko popadnie . Wiem , że nie należy podawać dziecku z rozszczepem smoczka uspakajacza , ale mam dylemat. Podobno ssanie palców wywołuje w większym stopniu wady zgryzu niż ssanie smoczka uspakajacza, ponieważ kości rączek są twardsze i bardz...
  • Mówiąc krótko im dalej w las tym mam większe problemy z masowaniem wargi mojego synka (17 miesięcy). Chciałabym, żebyście opisali mi jak powinien być przeprowadzony prawidłowy masaż, ile to powinno trwać, czy do masażu stosujecie jakieś maści i wreszcie co zrobić, gdy pacjent nie ma ochoty na masowanie i obgryza palce własnej matki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się