paleniu

(62 wyniki)
  • jestem ciekawa czy slyszeliscie o tym. otoz uslyszalam nie dawno ze jesli kobieta pali i sie dowiaduje o ciazy to powinna ograniczyc palenie np do 1 papierosa dziennie a nie rzucac calkowicie. podobniesz tak wielu lekarzy radzi, bo w trakcie rzucania organizm oczyszcza sie z toksyn. co sadzicie o tym?
  • Pomóżcie!
  • zbieram materialy o paleniu w ciazy. jesli ktoras z was pali lub palila az do porodu to prosze o informacje na ten temat. jaki to mialo wplyw na dziecko,na was itp.chodzi mi o przyklady kobiet a nie regulki z ksiazek bo w z ksiazek mozemy sie rowniez dowiedziec ze palenie w ogole nas niszczy i prowadzi do smierci a jednak tyle ludzi pali.wiec prosze o konkretne dowody od czytelniczek.z gory dziekuje
  • wrócił cholernik do nałogu;-((((( potwornie mi to przeszkadza!!! w domu nie pali, ale jak wróci z pracy to...brrr!!!!ten zapach, fuj. regularnie łamię i miażdżę znalezione papierosy. kiedyś nasączyłam perfumami;-) ale to nie rozwiązuje problemu. czy macie jakieś sprawdzone metody na rzucenie papierosów????
  • Mam 29 lat i planujemy za pol roku starac sie o dziecko. Moj facet jest "lekko" przewrazliwiony jezeli chodzi o ten temat i powiedzial mi dzisiaj, ze powinnam juz teraz rzucic palenie. Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze organizm musi sie oczyscic przed ciaza itd.Ale czy to jest konieczne juz pol roku wczesniej?
  • Witam Od.3.miesiecy.biore.tabletki.antykoncepcyjne.Diane35.Pale.takze.papierosy.i.ch cialabym.sie.dowiedziec.jaki.ma.wplyw.palenie.papierosow.na.tabletki.Czy.to.os labia.jej.dzialanie.itp.Prosze.o.odpowiedz.i.dziekuje.
  • moze ktoras z Was moje drogie Panie bedzie znala odpowiedz na takie pytanie? bede wdzieczna za kazda informacje, pozdrawiam, deva
  • Postanowiłam od dzisiaj nie palić papierosów. Paliłam długo (ok 7lat). Czy ktoś z Was skończył z tym nałogiem??? Jak sobie pomagaliście w trudnych chwilach???
  • mam pytanie zaczne brac tabletki antykoncepcyjne ale niestety pale moje kolezanki tez pala i biora tabletki ale ja sie boje ze moge przez to zajsc w ciaze ze one sa wtedy mniej skuteczne,czy ktoras z was miala lub ma taki problem albo moze slyszalyscie o takim przypadku napiszcie cos zeby mi cos doradzic pozdrawiam i dziekuje za wszystkie porady :):):)
  • Witam. Mam pytanie: ile czasu przed ciązą trzeba rzucic palenie żeby nie miało ono ŻADNEGO wpływu na dziecko? Planuje dziecko za ok rok i nie palę czwarty dzień (trzymajcie kciuki:)) Czy ten rok wystarczy? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
  • Wziełam 3 tabl.anty ale odstawiłam bo mi nie odpowiadały.KIedy mogę wrócić do palenia papierosów??
  • Tak od mniej więcej 18-20 grudnia zaczęłam palić. Wymyśliłam sobie, że jak tak troszkę sobie popalę, to schudnę (5kg mam mniej) tylko jak teraz skończyć. Wiem, wiem typowa idiotka... A niestety palaczem jest się chyba już na całe życie. Nie paliłam odkąd zaszłam w ciążę, mój mały w maju skończy 3lata. Jak skończyć z tym? Podzielcie się jakimiś pomysłami. Słyszałam o tabletkach odstręczających od palenia, jednak nic więcej nie wiem. Pomóżcie !!! Głupia Amelia
  • moze byc przyczyna dzieciecego porazenia mozgowego ? Bardzo sie boje. Zapalilam i to po kilka dwa razy w czasie ciazy.
  • jestem prawie w 5-tym m-cu ciazy, i probowalam wszytskiego jednak nie potrafie przestac palic, - i to jest moj dramat. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzic, dla mnie jest to tragedia. Pale najslabsze jakie sa czyli r-1, ale i tak jest to straszne dla dziecka. Poradzcie co mam zrobic aby przestac palic i jak faktycznie jest to szkodliwe dla dziecka.
  • Mam jeszcze jedno pytanie - czy palenie papierosow przyjmujac pigulki antykoncepcyjne jest bardziej niebezpieczne od palenia nie stosujac pigulek? Czy istnieje silny zwiazek pomiedzy paleniem a antykoncepcja hormonalna?
  • macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Gdzie nie czytam, to ostrzegaja, ze nie wolno palic biorac pigulki, a ja pale...
  • Gdyby to ciąża to nawet nie mam nic przeciwko temu. Tylko,jak mam rzucić palenie tak z dnia na dzień.. nie jestem na to psychicznie gotowa! Przsed okresem też mi puchną tylko jakoś tak troche inaczej! pomocy!
  • jakie tabletki antykoncepcyjne są najlepsze dla palaczek ?? lekarz stwierdził, że nie ma takich, dlatego pytam Was :) pytam właściwie kobiety palące (może Wasz lekarz doradził jakieś tabletki dla kobiet uzależnionych od nikotyny) z góry dzięki pozdrawiam :)
  • Wydało się ostatnio, że moja mama jest chora na jaskrę, przez co omal nie oślepła. Na szczęście w ostatniej chwili ją zdignozowali, była w szpitalu, już jest lepiej. Mówię o tym przy okazji tego, że szukając informacji na temat choroby trafiłam na szczegół, który bardzo mnie zastanowił. Podobno palenie marihuany bardzo przy jaskrze pomaga, nie wiem dokładnie jaki jest tego mechanizm, ale rzecz jest zastanawiająca. Podobno też naturalnie podwyższa ciśnienie, więc przy tego rodzaju kłopot...
  • Cześć!! Czy słyszałyście może o niebezpiecznych skutkach tabletek antykoncepcyjnych dla kobiet, które palą?? Ostatnio właśnie moja koleżanka- ginekolog, zrobiła mi na te temat ogromny wykład-bo ja oczywiście palę i nawet powiedziałabym , że dość dużo!! Ponoć estrogen w połączeniu z nikotyną jest bardzo niebezpieczny! Wiecie może coś na ten temat???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się