paleniu

(7 wyników)
  • Chcialabym zapytac sie czy jest na tym forum ktos, u kogo w rodzinie wystapil rak pluc mimo iz osoba ta nigdy nie palila?
  • Czytam wasze posty i tak sie zastanawiam jak ja bym sie zachowała gdyby mi przyszło zmagać sie z chorobą nowotowrową!! Mysle tu o moich rodzicach.Moja mam pali bardzo dużo papierosów, i czsami sobie mysle co by bylo gdyby okazało sie ze ma raka.
  • moja mama zmarła na raka płuc (papierosy ew. plus azbest) byłam przy jej smierci a jednak dalej palę choć miałam rzucić, kiedy zaszłam w ciąże rzucilam bez problemu bo takie miałam priorytety i nawet mnie nie ciągneło ani razu dopoki karmiłam, potem wrocilam do popalania, a teraz choć mam tzw namacalne, koronne argumenty i wiem ze potrafie rzucic - nie mogę, nie wiem co się dzieje, wiem ze szkodze sama sobie, mam jakieś dziwne zaparcie że nie, nie wiem o co chodzi, oprocz głupoty, czy...
  • Pale papierosy -to fakt,ale jak wypalę ich więcej niż zwykle-np.podczas imprezy,boli mnie lewa pierś-z boku.Zauważyłam tez ,że jest nieznacznie większa od prawej.Taka sytuacja zdarzyła mi się już dwa razy w ciągu 2-3 miesięcy.Wiem ,że muszę sprawdzić to u lekarza,ale za nim tam pójdę ,wolałabym już coś o tym wiedzieć.Pozdrawiam
  • Witam wszystkich serdecznie. Niestety to choroba dopadla moja 68-letnia mamusie. Wszystko zaczelo sie w czerwcu. Mama zaczela kaszlec. Myslala, ze to zwykle przeziebienie. Niestety kaszel nie mijal. Lekarka rodzinna przepisywala mamie syropki, tabletki i dziwne specyfiki na kaszel. Niestey to nie pomagalo. Dodatkowo mama zaczela miec bole w piersi. W koncu na poczatku lipca mama zrobila morfologie. Wyniki dobre, tylko wyszlo podwyzszone OB. Kaszel nie mijal i mama sila wymusila...
  • Moja mama zmarła na raka. A sie tego gada strasznie boję. Boję sie raka płuc i palę. To juz jest chore. Probowałam juz wielokrotnie rzucic palenie, ale bezskutecznie. Gdy czasami odczuwam ból w plecach, w okolicy lewego płuca a rano mam nieznaczne problemy z oddychaniem wpadam w depresję i palę jeszcze więcej. Kochani błagam gdzie szukać pomocy??? Jak skutecznie rzucic to paskudztwo??? Jak cieszyć sie życiem a nie ciągle bać.
  • Witam serdecznie mam problem który nie daje mi spokoju , robiłam prześwietlenie płuc do celów profilaktycznych parę dni temu i wczoraj otrzymałam telefon do pracy ,że mam się zgłosic na powtórkę. Pani powiedziała ,że doktor zobaczył podejrzany guzek i nakazał wykonać drugie zdjęcie w innej pozycji , i tutaj zaczyna sie problem bo doktora nie będzie do wtorku , a na drugim zdjęciu tez jest ta zmiana i nie wiem co robić , bo jestem porządnie wystraszona. Czy ktos wie to coś wygląda jak ci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się