party

(11 wyników)
  • witam, chcialabym rodzic w cm damiana. jak to jest z formalnosciami przed porodem czy trzeba sie zapisywac? czy jak juz sie zacznie porod to sie jedzie i trafia na lekarza ktory akurat ma dyzur czy wczesniej trzeba sie z konkretnym umowic.
  • Pytanie kieruję do osób, które rodziły w Siemiradzkim i skorzystały z zzo. Ponieważ kilka razy zetknęłam się z informacją od pacjentek, że czują bóle parte, a miały podane zzo. Sama skorzystałam z zzo w Narutowiczu, podczas porodu oczywiście i nie czułam żadnego bólu, czułam jedynie jak mi organizm pracuje, jak dochodzi do kolejnych skórczy, tyle, że ból był zniesiony. Więc jak to jest w tym Siemiradzkim dają znieczulenie, czy coś a'la znieczulenie, na 1- 2 godziny, a potem niec...
  • Cześć jestem mamą dwójki wspaniałych dzieci które urodziłam w Strzelcach mimo że jestem z innego miasta.Okazało się że to był strzał w dziesiątkę!!!Szpital ten jest bardzo ładny czysty i zadbany.Leżałam bardzo długo w szpitalu więc personel szczególnie pielęgniarki na oddziale ginekologicznym i położniczym poznałam bardzo dobrze wspaniałe kobiety opiekują się pacjentkami wspaniale.Ordynator wspaniały fachowiec i dobry człowiek inni lekarze także bardzo mili.No a położne to ze świecą tak...
  • Wiem, że powiecie, że to juz było. Chodzi mi o zzo w Siemiradzkim, jeśli któraś z mam ostatnio miała, to bardzo proszę o odpowiedź. Bo z tego , co sie dowiedziałam od lekarzy, to zzo jest podawane na sam okres rozwierania, czyli, że bóle parte i sam poród już jest bez znieczulenia. Jak dla mnie to niefajnie, bo chciałabym nie czuć bólu. Udało mi sie przy pierwszym porodzie ale to było w innym szpitalu ( teraz tam w ogóle nieznieczulają), nie wyobrażam sobie, żebym mogła czuć te po...
  • Mam pytanie!Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz!Jak "wygladaja" bole porodowe,jak sie zaczynaja?czy ktos moze opisac co sie wtedy czuje?czy boli brzuch czy tez krocze,czy krocze kluje lub boli w srodku?Prosze napiszcie cos o tym!
  • Mam pytanie do mam, którym nie obcy jest temat porodu aktywnego i - o ile ułóżenie dziecka jest prawidłowe i stan zdrowotny matki na to pozwala - myślą, aby tylko nie rodzić leżąc bezwładnie jak "żuczek" na pleckach. A pytanie brzmi: czy którejś z Was "udało się" urodzić w szpitalu w innej pozycji, np. w pozycji kucznej? Bo z tego co się orientuję, to nawet tam, gdzie propaguje się poród naturalny, zawsze kończy się on na łóżku i to w najgorszej dla kobiety pozycji, czyli na ...
  • Drogie Mamy,napiszcie o swoich doświadczeniach ze zniecz. zewnątrzoponowym. Czy to prawda, że wtedy ma sie ograniczone ruchy, nie można rodzic w wygodnej pozycji np. kucznej tylko standardowo, jest stałe monitowowanie płodu itp. ja bym chciała sama decydować o pozycji rodzenia, a nie leżeć na łóżku i miec to znieczulenie.
  • Dziewczyny, chciałabym się dowiedzieć jak trafiłyście na żelazną? Chodzi mi o to czy z rozpoczętą akcją (wtedy nie mogą odesłać) czy np. tylko z lekkimi bólami (i nie było problemu żebyście zostały). Ja rodziłam gdzie indziej, ale na żelaznej powiedzieli że jeśli nie mam odpowiedniego rozwarcia to wcale mnie nie przyjmą, poza tym żeby mnie przyjęli to muszę być prowadzona w ich przychodni przyszpitalnej i u nich mieć robione badania. Ile kosztuje rodzinny na żelaznej?, ile osobna sa...
  • witam 24 09 urodzilam w brudnowskim trafiłam na taką zmiane że nie polecam polożna podczas bóli partych powiedziala do mnię że jak będzie się zbliżałskurcz to mam przeć i sobie wyszła i mnie zostawiła z tymi partymi a ponieważ pierwszego syna urodziłam przez cc to nie wiedziałam jak przeć i wogóle a jak sie zaczelam drzec ze nie dam trady niech tu ktoś do mnie przyjdzie to olała mnie przyszła po10 minutach i zaczela sie na mnie wydzierac ze źle pre i wogóle a jak mniałam przec j...
  • proszę o opis jak człowiek się czuję podczas tego znieczulenia? czy ból zanika całkowicie?czy tylko częsciowo??czy dużo pomaga??i jakie są odczucia osób rodzących z ZOO???
  • A konkretnie chodzi mi o to, czy bardzo bolesne są skurcze zanim można podać znieczulenie zewnątrzoponowe (no bo z tego co się orientuję to musi być 3-4 cm rozwarcia). A drugie pytanie: Czy przy tych końcowych bólach partych też podają czy już nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się