party

(11 wyników)
  • dziewczyny doradzcie, bo ja nie obeznana w tej sprawie. moja córcia dostała zaproszenie na party urodzinowe do kolegi z przedszkola i teraz pytania: - czy mam potwierdzić że Nela przyjdzie (bo na zaproszeniu nic nie jest napisane, ale ja myślę że trzeba), - czy rodzice też są uwzględnieni w zaproszeniu i idą poplotkować z innymi (bo tak mi sie wydaje), - czy powinnam zabrać coś do jedzenia (jakiś smakołyk dla wszystkich dzieci), - czy prezent daje się na początku? dziękuję z góry z...
  • Dziewczyny, wraz z mezem mamy ogromny dylemat.Maz pracuje jako listonosz 25h/tyg,jest poddawany mobbingowi,manager nie chce placic mu za nadgodziny itp.Maz zaczal sie starac o prace jako kierowca autobusu-przeszedl interview,badania lek.,chca go zatrudnic asap. I tu zaczyna sie problem.Maz ma wyksztalcenie srednie ogolne(matura)-nie posiada ponad to zadnych udokumentowanych kwalifikacji.Nie posiadajac zawodu/wyksztalcenia, czeka go w moim przekonaniu kariera wlasnie kierowcy,pracownika...
  • moze mi ktos powiedziec jak sie to w praktyce uklada jesli powiedzmy mam w kilku miejscach prace part time - okolo 40 godzin w tygodniu pracuje. czy z punktu widzenia emerytury, ubezpieczenia itp itd jest lepiej pracowac full time na jednej posadzie? czy to nie ma znaczenia jak wyrabiam odpowiednia ilosc godzin ale w kilku miejscach?
  • wiem, wiem do swiat jeszcze daleko... tak sie zastanawiam jak to jest z tym przyjeciami. u mnie w parcy tylko cos tam kiedys wspamnieli,ze cos takiego jest. " z czym to sie je" ??? ja mam tylko takies blade pojecie z roznych filmow... wypadaloby sie ladnie ubrac? mozna przyjsc z partnerem? etc...
  • trochę sie boje zapeszyc, ale kontrakty już wymienione, klucze od domu odbieram w piątek. koledzy z pracy, wiernie mnie wspierający i pomagający (zwłaszcza w kwestii informacji o okolicy) dopominają się o parapetówkę, a ja chętnie taką zrobie, tylko... zastanaiwam sie, w jakiej konwencji to zwykle sie tu odbywa? kolezanka wspomniała cos o barbecue party - fajnie, zwłąszcza, ze pogoda piękna a ja mam (mam? będe miałą?) spory ogród. co z jedzeniem? wystarczą grillowane skrzydełka c...
  • Dear Sir or Madam, I am a Polish ESOL/EFL teacher holding both the Polish (BEd, 2004) and the British (PGCE in TESOL, Exeter University, 2007) degree, looking for a teaching position in London. I have over 13 years of experience and also hold the English QTS(2005). I was greatly surprised how difficult it is not only to find a job nor the least an agency dealing with EAL/ESL/ESOL teachers and trainers in London. One of the reasons could be that, to my surprise, EAL and ESOL ...
  • czy mi się wydaje, czy Madonna w piosence 'Sorry' mówi prze-praszam?:)
  • Hej Dziewczyny! Juz przekonalam sie, ze jestescie niewyczerpanym zrodlem pomyslow, wiec moze cos doradzicie... Urodziny urzadzam w Polsce, dla sporej grupki osob, ale chcialabym, zeby tym razem wydarzylo sie cos wyjatkowego. Na nieszczescie, przypada na okres swiateczny, wiec kwestia zaskoczenia jakimis wykwintnymi daniami jako gwozdz programu chyba nie wypali... Bede wdzieczna za kazdy pomysl :) Pozdrawiam!
  • Powaznie zastanawiam sie nad rozpoczeciem studiow za rok, bo chociaz mam wyzsze wyksztalcenie - niestety, tutaj okazuje sie zupelnie nieprzydatne. Ale dobiegam juz trzydziestki i to jeden z powodow, dla ktorych czuje sie zupelnie bezradna w tej kwestii. Nie wiem, czy mam jeszcze w sobie tyle energii, zeby chciec cos osiagnac. Szkoda mi tych moich studiow, wiec moze zmaiast zaczynac studia od samego poczatku, warto byloby zrobic studia podyplomowe? Ale te znowu sa bardzo drogie w...
  • Nie jestem wielką fanką przyjęć urodzinowych dla dzieciaków (moje lenistwo jest tu głównym czynnikiem :)) i w ogóle rzadko kiedy organizuję jakiekolwiek przyjęcia. Ale tym razem jest szczególna okazja, bo mój synek będzie zmieniał szkołę i chciałabym zrobić mu takie pożegnalno-urodzinowe przyjęcie. I dlatego liczę na wasze bezcenne pomysły (choć mam sama kilka, ale może doradzicie mi coś w kwestii lokalnych upodobań smakowo-rozrywkowych ;)): - co się najlepiej sprawdza, jeśli cho...
  • observer.guardian.co.uk/review/story/0,,1973527,00.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się