pary

(58 wyników)
  • Witam, Czy ktoś mógłby polecić jakiś dobry gabinet psychologiczny w Warszawie zajmujący się terapią par?
  • Jakie warunki powinny być spełnione, aby uznać małżeństwo (parę) za udane? Jak ludzie powinni się traktować nawzajem, aby obojgu było dobrze w związku, na czym polega miłość, dobre traktowanie drugiego człowieka wg Was?
  • Strasznie popularny temat na forach społecznych, politycznych i innych. A co wy, osoby zainteresowane psychologią, obeznane z jej tajnikami sądzicie o wychowywaniu dzieci przez rodziców tej samej płci. Jakie są głosy autorytetów, jakie badania, ich wyniki itp ?
  • Witam, Poszukuję doświadczonego psychologa (z Warszawy), który mógłby poprowadzić terapię dla par w języku angielskim. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
  • .... czesto pada takie sformulowanie ... Na czym polega to kochanie jezeli sie klocicie? O co sie klocicie jezeli sie kochacie? Na czym wlasciwie polega klotnia pary? jakie sa powody i mechanizmy klotni?
  • jestesmy mlodzi (tak nam sie wydaje) mamy po 30 lat. malzenstwem jestesmy 5, znamy sie 13. ja jestem rakiem - potrzebuje ciepla, bliskosci, ona strzelec - ciagle gdzies wyjezdza, pracuje popoludniami. jako "firma" dzialamy swietnie, nasze wspolne decyzje pozwolily nam na osiagniecie dosc wysokiego statusu materialnego jak na nasz wiek. jednak jako zwiazek...totalnie sie niedogadujemy, sez 1,2 razy w miesiacu, ciagle sprzeczki, haslo rozwod padalo juz wielokrotnie. ja chyba wresz...
  • ..dozywajace razem poznej starosci. Zmeczona jestem tematem zdrad. Zacznijmy wiec od poczatku. Upadek moralnosci, upadek obyczajow, upadek wartosci.zle pojete wyzwolenie, bezmyslnosc, zbyt mlody wiek zawierania malzenstw- Wyemancypowanie. Zle modele. Gdzie jest poczatek. Czy rzeczywiscie nie dobieramy sie w szczesliwe pary?
  • Wszyscy znamy powiedzenie - nieszcześcia chodzą parami, na pewno wielu z Was tego doświadczyło (ostatnio mam wrażenie, że chodzą tabunami, stadami). A jak to jest ze szczęściem? Czy szczęścia też chodzą razem? Pozdrawiam Nieśmiały
  • jak ważny jest wygląd w związku? podobno pary, w których partnerzy są podobnie atrakcyjni są trwalsze... prawda?
  • i w dupie mieć co ludzie o tobie pomyślą - napisala witch-witch... ciekawe co tam w przodzie takiego jest...? i to, ze az pelna para trzeba isc... moze wiecie?
  • Co myslicie mile panie pozostajace w szczesliwych zwiazkach, o tzw. singielkach, ktore bywaja na imprezkach? A panowie?
  • zakladam ten watek w kontekscie watku "malzenstwa gejow", zeby zastanowic sie, co to znaczy byc rodzicem/opiekunem, i czy orientacja homoseksualna uniemozliwia podjecie tej roli, czy tez nie na wstepie zacytuje swoja wlasna wypowiedz sprzed paru miesiecy [z lenistwa :)] Moze wielu wyda sie to delikatnie mowiac kontrowersyjne, ale osobiscie nie jestem przeciwny posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne. Swoja postawe postaram sie uzasadnic: Instynkty ojcowsko/macierzynskie n...
  • Szukamy z zona warsztatow z zakresu komunikacji. Doszlismy do wniosku, ze wiekszosc naszych sytuacji konfliktowych rozbija sie o to ze ja jestem introwertykiem i bardzo mocno chowam swoje emocje, natomiast zona jest osoba mocno emanujaca swoim stanem emocjonalnym ... co w konsekwencji prowadzi czasem do powaznych sytuacji. Szukam warsztatow - glownie dla siebie, choc chcielibysmy uczestniczyc w nich razem, ktore pozwolily by mi sie lepiej wyrazac w zakresie moich (czesto skrywanych e...
  • głównie dla korzyści... Korzyścią może być pozyskanie czegoś czego pragniemy (np.:miłości,poczucia bezpieczeństwa, seksu, majątku, macierzyństwa,przyjaźni)lub ucieczka od czegoś czego nie chcemy (np.:samotności,biedy,matczynej opieki,służby wojskowej,złego towarzystwa). Małżonek sam w sobie nie zaspokoi potrzeb, albowiem jest jedynie półproduktem. Dopiero wtedy gdy wie jakich namacalnych korzyści się od niego oczekuje i spełnia swoją rolę staje się pełnowartościowym partnerem.
  • trzymających się za ręce np. w parku czy na ulicy? mnie to wzrusza, też bym tak kiedyś chciała, natomiast moja koleżanka uważa, że to nieestetyczne (??!!)
  • Ona , lat 46. Po przejściach i z bagażem dramatów, ale pełna ciepła i energii. On , lat 30. Z tragicznym dzieciństwem i dość beznadziejną terażniejszością. Mieli się spotkać jeden raz. Są razem kilka miesiecy. On nie chce odejść(!)
  • no wiec ten rok fatalny jak dla mnie, a i koncowka zezlego tez juz kiepska byla...ale teraz jest coraz gorzej.... zdrada ukochanego, wielki stres z tym...fatalna sprawa, kiedys opisywalam brak dziecka ..bol psychiczny ztego powodu plus zdrada .... a teraz po badaniach okazuje sie, ze mam wirusa HPV typ onkogenny..ba nawet 3 typy tego wirusa...dzwoniła lekarka i mnie poinformowała...przede mna zabieg wymrazania, szczepionka ale to nie spowoduje ze wirus zniknie...a wiec swiadomosc, ze n...
  • Wszedzie pelno watkow "samotnych" ludzi, narzekajacych jak bardzo jest im trudno byc samemu/samej. Nawet beda narzekac do siebie nawzajem, a nikt nie wpadnie na pomysl zeby poloczyc sie i dac szanse sobie i innym, oraz stworzyc cos nowego. Mysle ze problem jest psychice tzw "samotnej" osoby. Przeciez nikt nie zyje na odludziu. Osobiscie sadze ze samotni to ludzie ktorzy sa zbyt wymagajacy, lub niedostepni, albo po prostu oczekuja idealnego partnera, "na wyrost", np; przecie...
  • Znacie? Mozecie polecic jakies ksiazki psychologiczne nt zwiazku kobiety i mezczyzny. Niekoniecznie "kobiety sa wenus....." dzieki
  • 1. osobach ktore cie nie rozumieją? 2. o zonach ktore zdradzaja mezów? 3. o mężach którzy w pracy łapią za dupy kolezanki? 4. zonach ktore tak sie raduja gdy ktos je podrywa , patrzy czy sie usmiechnie jak jakies 16latki? 5. zonach ktore tanczac na parkiecie machaja tylkami i rozgladaja sie na facetow w kolo? 6. mezach ktorzy mijajac atrakcyjna kobiete idac kolo swojej prężą sie nagle jakby chcieli pokazac ze sa wyżsi i maja wieksza klate? 7. a w koncu o takim zakłamaniu? kto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna