Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      pedagogiki

pedagogiki

(9 wyników)
    • Witam, Jestem studentką studiów magisterskich.Chciałabym prosić o wyjaśnienie kilku kwestii. W jaki sposób odbywają się studia doktoranckie na studiach dziennych?Czy finansowo studia na III stopniu są bardziej obciążające niż studia na I czy II stopniu? Czy Waszym zdaniem warto podejmować studia doktoranckie w systemie stacjonarnym? Byłabym wdzięczna za wszelkie odniesienie się do studiów doktoranckich na wydziale pedagogiki na Uniwersytecie Jagiellońskim (czy ciężko zostać przyj...
    • Proszę o informację na jakiej uczelni (najlepiej w centrum Polski) można zacząć zaocznie doktorat z pedagogiki? Czy trzeba być absolwentem pedagogiki czy można skończyć inny wydział z tym że robiło sie równolegle uprawnienia pedagogiczne (tzw. blok pedagogiczny)? Jestem absolwentką Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi UŁ kierunek: biologia specjalność: biochemia ale przez 3 lata od 2 do 4 roku studiów robiłam równolegle bolk pedagogiczny (miałam wykłady , ćwiczenia i egzaminy z: pedagogiki ...
    • Kto mi podpowie jakie są czasopisma NAUKOWE z zakresu szeroko pojmowanej pedagogkiki w ktorych można bez większych problemów opublikowac artykuły?? Za wszelkie podpowiedzi - z góry DZIĘKUJE :)
    • Witam! Zaczynałam na socjologii, ale po pierwszej recenzji okazało się, że praca bardziej nadaje się na pedagogikę (jestem po studiach z pedagogiki). Promotor doradził mi, żeby poszukać w Polsce możliwości obrony pracy na pedagogice. Czy ktoś wie, gdzie odbyłoby się to w miarę "bezboleśnie"? Dziękuję.
    • Witam wszystkich! Jestem studentem V roku pedagogiki w PAP w Słupsku. Od pewnego czasu rozglądam się za uczelniami, na których jest możliwość studiów doktoranckich na tym właśnie kierunku. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was studiuje na takim kierunku,na jakiej uczelni,a także czy rozkład zajęć pozwala na podjęcie jakiejś sensownej pracy.Niedługo koniec studiów,więc rozglądam się za różnymi uczelniami i ich ofertami,ponieważ na pozostanie na uczelni jako asystent chyba nie mam zbyt...
    • Witam! Jestem absolwentką Biologi na UWr oraz ukończyłam Studium Farmaceutyczne. Bardzo chiałabym pisać doktorat i zastanawiam się nad dwoma kierunkami: Pedagogika lub Farmacja. Może moglibyście mi doradzić który kierunek jest bardziej trafny jeżeli chodzi o późniejszą pracę.
    • Czy Wasze studia wymagają uprawnień pedagogicznych? Doktor jest w szkołach nie wyższych opłacany tak jak magister z uprawnieniami, jest więc dla kuratorium niejako tym samym. Ale co z doktorantami? Czy mają zajęcia pedagogiczne, czy w ogóle nie ma, bo dla dorosłego nie trzeba już specjalnej metodologii badań nie wiem
    • Czy ktoś z Was robi doktorat w dziedzinie resocjalizacji? Chodzi mi o studia stacjonarne.
    • Witam ;) 25. października zaczynam ;))) jestem mgr pedagogiki i idę dalej w tym kierunku. Mam na imię Katarzyna ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się