pls

(2 wyniki)
  • Mam prośbę o pomoc w interpretacji wyników panelu pokarmowego. Od ponad miesiąca borykamy się ze zmianami skórnymi u 5 - miesięcznego synka. Najpierw pojawiły się suche placki na ramionach i dookoła zgięć łokci (ale nie w samych zgięciach), później drobne czerwone krosteczki na plecach i brzuszku. Synek jest karmiony wyłącznie piersią. Pani alergolog stwierdziła początek AZS i kazała mi odstawić mleko, kurczaka, jajka itd. - standardowe najczęściej uczulające pokarmy. Natomiast pediatra stw...
  • prosze o pomoc, moj pediatra twierdzi ze mala nie ma alergii na mleko krowie bo dostaje bebiko ha i nie ma zmian skornych na buzi. Daje jej maslo jest ok, dzis dalam za namowa lekarza serek mleka koziego (ma nietolerancje laktozy a wiec krowie odpadaja ma wzdecia) i tu niespodzianka zsypana cala takie male kropeczki ale nie wyczuwalne przy dotyku prawie cale cialko oprocz twarzy. I teraz moje pytanie czy to jest alergia czy moze uczulenie na cos innego, czy u ktores z mam tez tak sie ob...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się