-
Znajoma znajomej ma synka chorego na autyzm. Ostatnio trafila do ośrodka, w ktorym konie przychodza z pomoca w terapii takich dzieci. Niestety osrodek dziala charytatywnie, i ostatnio jest w nienajlepszej kondycji finansowej. I znajoma znajomej zdecydowala sie wziac udzial w National Three Peaks Challenge, tj. w ciagu 24 godzin ma pokonac 26 mil i zaliczyc trzy najwyzsze szczyty gorskie, jeden w Szkocji, drugi w Walii, trzeci w Anglii. Generalnie dosc ciezkie ma zadanie przed soba. Trenuje od...
-
W zasadzie to ciag dalszy watku o ospie, przy czym wiadomo ze to nie ospa.
Zaczelo sie w zeszla sobote od wysypki, myslalam ze ospa, wysypka znikala i pojawiala sie przez pare dni, w poniedzialek mlody (16mies) dostal wysokiej goraczki (39,5), ale dalo sie zbic dosc szybko, lekarz powiedzial ze wirus. We wtorek jeszcze lekko niemrawy, w srode lekki kaszel i katar, dzisiaj leje sie z nosa i dziecko mega sniete od popoludnia.
Nigdy w zyciu go takim nie widzialam, fakt ze nigdy powaznie nie ch...
-
Okolo 12 lat temu wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy (niewielka) i bralam tyroksyne az do ciazy. W ciazy tarczyca mi sie wyregulowala, ale endokrynolog powiedzial, ze mam badac hormony co rok, bo niedoczynnosc moze wrocic (choc rownie dobrze moze nie wrocic wcale). Po ciazy badalam wiec te hormony juz 3 razy i za kazdym razem dowiaduje sie przez telefon, ze wszystko jest ok.
Ja jednak czuje sie dziwnie, przybieram na wadze pomimo dobrego odzywiania, czasem czuje taki scisk dziwny w kla...