Dodaj do ulubionych

Po co jest TO forum?

24.07.10, 12:13
jak w prawie każdym wątku odpowiedzi:
- Idź do lekarza
- poszukaj w googlach
Uważam, że na pytanie jeżeli mam coś do powiedzenia, to piszę, a jak nie, to
ignoruję, a nie wypisuję co mi pod klawisz podejdzie.smile

Jedna tylko prośba o NIE DUBLOWANIE wątków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Po co jest TO forum? IP: *.satfilm.net.pl 24.07.10, 14:47
      Zgadzam się, wiele z Nas oczekuje tutaj porady,wsparcia, niekiedy zwyczajnie
      otuchy w kwestii dręczących nas problemów. Czasem dla kogoś z boku czyjeś
      rozterki mogą wydawać się śmieszne czy niezrozumiałe ale sęk w tym, że każda z
      nas może się znaleźć w jakimś niepewnym położeniu. Forum istnieje z założenia
      chyba po to aby na podstawie własnych doświadczeń móc sobie wspólnie pomagać,
      dzielić się tym, co same przeżyłyśmy, dzięki czemu możemy udzielać sobie
      wsparcia. To nic nie kosztuje, a komuś może naprawdę w pewien sposób pomóc.
      Jeśli komuś naprawdę coś dolega, wiadomo, że żadna z nas nie zastąpi lekarza ale
      chęć pomocy i kilka życzliwych słów może naprawdę podnieść na duchu i poprawić
      samopoczucie.
    • Gość: dziekuje po to żeby niektóre "baby" mogły się wyżyć, IP: 195.43.85.* 24.07.10, 14:51
      wylądować frustracje dnia codziennego itd..itd..itd
    • deszcz.ryb Re: Po co jest TO forum? 24.07.10, 15:02
      Już kiedyś o tym pisałam, ale powtórzę - w większości przypadków po prostu TRZEBA się udać do lekarza - bo jaki jest sens pytać anonimowe osoby na forum, gdzie każdy może napisać właściwie cokolwiek, co mu przyjdzie do głowy? I to są najzęściej pytania o takie rzeczy, na które właściwie tylko lekarz może dać odpowiedź - czyli np. w jaki sposób przyjmować dane lekarstwo, grzybice i inne problemy dermatologiczne, podejrzenia ciąży, podejrzenia ataku serca/zawału. Czy nie głupotą jest zwlekać z pójściem do lekarza i pytać się o to na forum?

A druga grupa pytań, to takie, na którę naprawdę BARDZO ŁATWO znaleźć odpowiedź w google - np. pytanie o te nieszczęsne pierwsze objawy ciąży - tego jest naprawdę multum w internecie.

A po co to forum? Jak dla mnie to do pytania o "drobiazgi" - na przykład o środki do pielęgnacji pękających pięt. Uważam, że jeżeli chodzi o zdrowie to przede wszystkim należy zaufać lekarzom, a nie jakimś internetowym anonimom.
      • Gość: ania Re: Po co jest TO forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 08:38
        deszcz.ryb napisała:
        > Uważam, że jeżeli chodzi o zdrowie to przede
        > wszystkim należy zaufać lekarzom,

Tu się nie zgodzę. Do lekarzy należy mieć ograniczone zaufanie (polegające na
        tym, że daną diagnozę należy potwierdzić u dwóch lub trzech kolejnych) - to wiem
        z własnego doświadczenia.
        Na forum nikt nikogo wprawdzie nie wyleczy, ale - jak napisano już wyżej - można
        otrzymać wsparcie, otuchę, poznać doświadczenia innych w podobnych do naszego
        przypadkach. Pozwala także na oswojenie się z tym, co nam dolega, zmniejsza
        strach itp. itd. To mało? A że lekarza nie zastąpi, to każdy myślący człowiek
        wie. Niemniej łatwiej iść na wizytę po "obgadaniu" swojego problemu, zupełnie
        inne nastawienie i większy komfort przy późniejszej wizycie u lekarza.
        Uważam, że PO TO jest to forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka