Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      podniesienie

podniesienie

(5 wyników)
    • Witam po dłuuuuższej nieobecności! Jestem przypadkiem skomplikowanym i po wielu przejściach (mój wątek się zarchiwizował!!!) zaczęłam wyznawać zasadę - lecz się człowieku sam ;) Jednak przyszłam do Was z prośbą o poradę - czy skorygować dawkę hormonów? Moje wyniki z dzisiaj: TSH 0,154 uIU/ml (0,550-4,780) -9% FT3 3,09 pg/ml (2,30-4,20) 42% FT4 0,93 ng/dl (0,89-1,76) 5% Biorę Novothyral 100 mg oraz Euthyrox 25 mg Czuję się całkiem nieźle - ale ostatnio mam niekończący się czas stresu...
    • Witam, bylabym wdzieczna za pomoc w interpretacji wynikow. Wizyte u endokrynologa mam dopiero w przyszlym tygodniu. TSH 3,06 norma 0,55 - 4,78 FT3 2,97 norma 2,3 - 4,2 FT4 1,11 norma 0,89 - 1,76 Moja przygoda z niedoczynnoscia dopiero sie zaczela i zupelnie nie orientuje sie o co tu chodzi :( Mam 33 lata, to chyba ma znaczenie przy analizowaniu wynikow? Od czerwca biore Letrox 50 mg.
    • Hej, Troche brudze na forum bo niżej założyłem drugi temat :P Czy stosujecie jakies suplementy, specyfiki lub zioła by podnieść swoją percepcje i ogólnie sprawność psychiczną, pamięć, koncentracje ? Gdyby jeszcze było coś, co pomaga na derealizacje i apatie ? Np. DHEA który podany jest w linku na głównej - czy daje sensowne rezulaty ? Jest tam jeszcze kilka inncych rzeczy, a moze i cos innego by sie znalazło ?
    • Witam, jakieś 2 m-ce temu zwiększyłam dawkę Euthyroxu z 25 na 37,5. Dzisiaj odebrałam nowe wyniki, czy ktoś mógłby mi je przeliczyć na procenty, bo jakoś samej mi nie wychodzi, a chciałabym wiedzieć (choć na oko się na to nie zapowiada) czy wszystko jest w porządku. Do endo idę dopiero po biopsji guzka (24go). TSH 1,760 (0,35 - 4,94) FT3 3,57 (1,71 - 3,71) FT4 1,19 (0,70 - 1,48) Dla porównania dodam, że w kwietniu wyniki prezentowały się tak: FT3: 65% FT4: 31% Z góry dziękuj...
    • Zakładam ten watek tutaj bo widzę że jest tu Hashi Tess na niej zawsze mogłam polegać więc mam do niej pytanie. Hashi pomoż mój link do poprzedniego wątku tutaj i ostatnie wyniki które przekręciłam. Na odwot powinno być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się