Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      podniesienie

podniesienie

(5 wyników)
    • dziennik.pl. Rząd Tuska chce ostro podnieść składkę zdrowotną
    • Co sądzicie o tym, żeby podnieść składkę zdrowotną wykształciuchom np. do 15% i z tych pieniędzy dać podwyżki lekarzom? W końcu wykształciuchy to elektorat PO, a to właśnie ta partia chce podniesienia pensji lekarzom.
    • to tytuł relacji na interia.pl: biznes.interia.pl/news/fatalna-wiadomosc-dla-polakow-na-etacie,1252298 o zamiarze rządu podniesienia składki zdrowotnej, tak by było więcej pieniędzy na leczenie, zgodnie z postulatami lekarskimi na tym forum. Z drugiej strony wyższa składka zdrowotna oznacza niższe zarobki netto pracownika, również lekarza pozostającego w stosunku pracy. Ciekaw jestem forumowych opinii o tej propozycji rządu.
    • Czy chcielibyście, aby opiekował się Wami lekarz pracujący 72h bez przerwy??? Żeby żyć na poziomie musi dyżurować, pracować w przychodni lub w pryw. gabinecie. Przemęczony potem jest biedak i błędy częściej się zdarzają. Ja bym się bał (na szczęście nie choruję - odpukać). Dobrze zarabiający lekarz na jednym etacie to jest to. Praca w szpitalu za 1 tys PLN to skandal. Jestem za podwyżkami dla lekarzy do 4-5tys. i to od zaraz tak, żeby nie musieli strajkować, bo i na niskich pensjach...
    • tak powinien wyglądać prawidłowy tytuł wątku. Kto zatem jest winien? Ostateczne odpowiedź brzmi: tzw. "społeczeństwo". Bo to ono właśnie lekceważy problemy ochrony zdrowia i podczas wyborów skupia się na 3- cio rzędnych tematach. To nie krasnoludki wybierają polityków. Np.w takiej Holandii głównymi tematami wyborów są emigracja i właśnie ochrona zdrowia. Nie jesteśmy jeszcze prawdziwym społeczeństwem. Pokojowa rewolucja Solidarności była naskórkowa. (Zaledwie 1% Polaków a k t y ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się