-
Mam problem z utrzymaniem czystości na poduszkach na krzesłach w kuchni. Właściwie to winny jest mój 2-letni syn, bo elementy wszystkiego co konsumuje przy stole lądują na tych poduszkach i podłodze.
Poduchy są płaskie, najzwyklejsze z Ikei: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70174997/
Jak je czyścić. Obawiam się, że miejscowe czyszczenie ściereczką się nie sprawdza. Pranie chyba odpada... Macie jakieś patenty???
-
Mam w domu poduszki z Ikei czyli syntetyki. Chciałabym je pierwszy raz wyprać, a nie mam już żadnego wzoru prania (tych znaczków na metkach :)). Czy któraś WDPD prała już takie poduszki, bo mam kilka pytań:
- czy mogę je wyprać w temp 90 st - chciałabym wybić roztocza :)
- czy wysuszenie na balkonie w tych upałach wystarczy (nie chcę, żeby poduszki pozostały wilgotne)?
- czy poduszki będą miały nadal swój kształt? (to poduszki dla śpiących na boku, więc są dość wysokie)
Pięknie dziękuję z...
-
Mam problem, potrzebuję kupić zwykłe białe lub w jakimś jednolitym kolorze poszewki na poduszki 60x70. Nie chcę kompletów pościeli bo te mam, ale mam na osobę 2 poduszki wiec zawsze potrzebuję poszewkę więcej.,
gdzie je dostać?
w ikei są ale małe 50x60
-
Dostałam w prezencie nowy komplet pościeli, co spowodowało w końcu decyzję o pozbyciu się poprzedniego. Pościel była używana, jest w stanie przyzwoitym, zastanawiam się, czy można je jakoś sensownie spożytkować, czy też wyrzucić w jakieś konkretne miejsce, bo średnio ekologicznie wygląda mi takie ot wyrzucenie na śmietnik.