Forum Zwierzęta Ornitologia
ZMIEŃ
      polecacie

polecacie

(5 wyników)
    • Kochani, Pomozcie prosze wybrac lornetke. Zupelnie sie na tym nie znam, czy mozecie doradzic lub powiedziec na co nalezy zwracac uwage ? Bardzo dziekuje ;)
    • Moja żona chętnie podgląda ptaki i często zastanawia się co to za ptak. Chciałbym jej zrobić prezent urodzinowy (może ornitologia będzie jej nową pasją?), dobry atlas ptaków (byłoby super gdyby były w nim również nagrania dźwiękowe); możecie coś polecić?
    • Zgodnie z obietnicą daną Tomkowi w jednym z wątków polecam kilka książek o ptakach. O to samo proszę Was. Jeśli macie dobrą książkę o ptakach napiszcie o niej :-) Na początek chciałabym polecić dwa dobre przewodniki do oznaczania ptaków. "Ptaki Europy i obszaru śródziemnomorskiego" Larsa Jonssona - to z pewnością najlepszy polskojęzyczny przewodnik! "Collins Bird Guide" K. Mullarney, L. Svensson, D. Zetterstrom i P.J. Grant To wg mnie i wielu ornitologów europejskich najlepszy obecn...
    • Poszukuję altasu ptaków zamieszkujących nasze lasy i ogrody. Proszę o pomoc, gdzie (Warszawa) i co kupić.
    • Witam, Od kilku lat mieszkam w Amazonii,moja wiedza dotyczaca ptakow jest znikoma.Po czesci znam nazwy po portugalsku lecz nie mam w jaki sposob ich przetlumaczyc. Czy ktos z Was orientuje sie czy istnieje przewodnik po ptakach z tego regionu najchetniej z fotografiami. Dzieki leszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się