Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      polecacie

polecacie

(32 wyniki)
    • Czy ktoś może polecić"sprawdzonego" i dobrego lekarz weterynarii z Krakowa? Słyszałam wiele dobrego o ARCE(ul.Chłopska),ale są STRASZNIE drodzy. Ponoć dobry też jest Awa-met z Czyżyn i weterynarz z ul.Wawrzyńca.Czy ktoś zna i poleca te gabinety,czy wręcz przeciwnie.Chciałabym znaleźć jednego,dobrego,którego już do końca będę się trzymać. Pozdrawiam Monika i Arika.
    • 6 szczeniąt Hasky malamute.Problem w tym,że pochodzą z tzw."krycia wsobnego".Rodzicami są siostra i brat.Czy można polecać takie psy?Weterynarz zbadał pieski i stwierdził,że są zupełnie zdrowe.A na jakiej podstawie mógł tak stwierdzić?Ile razy lekarz po porodzie stwierdza,że dziecko zdrowe,a po 2 mies.lub wiecej okazuje się,że ma wady wrodzone.Szczenięta mają 2 miesiące.
    • Mój 2-letni sznaucer miniaturowy był bardzo spokojnym psem, "BYŁ" poniewaz od okolo miesiaca jest agresywny, warczy, szczeka bez powodu (np. budzi sie w nocy), łapie zębami za rękę, wpada w furie (momentami boję się go), kiedy wychodzę z domu bez niego szczeka (takie zachowanie nigdy nie miało miejsca). Moja 14-letnia siostra drazni go, denerwuje, uwaza to zabawne. Czy jej zachowanie mogło wpłynąc destrukcyjnie na mojego psa? Czym moze byc to spowodowane? Cieczka suki ktora mieszka w pobliżu?...
    • Za kilka dni przywitam w domu kota ze schroniska. Rudzielec ma 12 lat, wiec jest juz starszym kotem. Wiem o nim tyle ze do tej pory mieszkal w domu i nie wychodzil na zewnatrz. Zastanawiam sie co przygotowac na przybycie Rudego do domu. Kuwete, miseczki to oczywistosci. Zastanawiam sie jakie jedzenie najlepiej kupic (bo nie wiem co jadl do tej pory) i jaki zwirek (wiem ze niektore koty na przyklad nie lubia zapachowych). W domu rodzinnym mialam koty, ale poniewaz na wsi mialy swobod...
    • Kilka dni temu mój szczur zwichnął nogę(zaklinował ją między szczebelkami klatki),z trudem się porusza, widac, że cierpi...Co jakiś czas z bólu piszczy. Poszłam z nim więc do weterynarza na Zwierzynieckiej w Poznaniu. Powiedział, że nic nie poradzi i że powinnam go unieruchomić,lokalizując w słoiku. Za tę super poradę oczywiście skasował drobną sumkę,bo 10 zł. Nie sądzę, by szczur w ciągu następnych tygodni poczuł się lepiej. Chciałabym jednak zapytać: Czy zna ktoś może dobrego weteryna...
    • Kilka miesiecy temu wzielismy szczeniaczka owczarka niemieckiego(czarny). Rosl i rozwijal sie pieknie. Kilka tygodni (mial juz 7 mies.) temu zauwazylismi niepokojace objawy, stracil apetyt, kulal na jedna tylna noge potem na druga. Lekarz wet. zbadal i stwierdzil "dysplazja". W tej chwili owczarek ma 9 miesiecy, jest duzy i piekny ale obawiam sie iz z tym schorzeniem nie ma wielkich szans. Co zrobic zeby pomoc mu przetrwac i jakie sa jego szanse. Pocieszcie mnie, prosze.
    • Witam Mam Labradora w wieku 3 miesięcy i zastanawiam sie nad suchym pokarmem pies dostawał juz Royal Canin ale cena tego pokarmu jest dość duża. Co sądzicie o Pedigree junior ?
    • Dziś usłyszałam opinię, że Royal Canin jest karmą średniej jakości, nie wartą swojej ceny i że zawiera konserwanty i uzależniacze, a weterynarze ją polecają, bo... mają ją u siebie w sprzedaży. Czy to wszystko to prawda?
    • poszukuję dobrego, kompetentnego weterynarza zajmującego się kotami w pobliżu centrum Gdyni. będę wdzięczna za wskazówki albo przynajmniej sugestie jak znaleźć takie wiadomości.
    • moja kotka ma bardzo upierdliwą ruję. nie chcem jej dawac zastrzyku bo niewygodnie jest ja łapać i wieźć do weterynarza (nie chce mi się) czy są jakies pigułki działające jak zastrzyk tzn jedna na pół roku albo jakoś tak? no i oczywiście co jest lepsze dla kota - bo jesli zdecydowanie zastrzyk to z nią pójdę - ale jeśli "szkodliwość" jest taka sama lub zbliżona to wolę pigułki. mogą być na receptę. pozdrawiam,
    • Witam serdecznie, Mam sukę - owczarka niemieckiego (ok.5 - 6 lat - trudno dokładnie określic, bo była znaleziona). Pół roku temu pies był operowany ( z tego co pamiętam było to określone jako gruczolak, oprócz tego była sterylizacja). Sunia bardzo przezyła ten okres po operacji, bodajże przez 2 tygodni nie chciała jeść, bardzo wychudła, serce nam się krajało jak patrzelismy jak cierpi. Niedawno znowu odkrylismy guzek. Pojechalismy do innego weterynarza i okazało się ze jest to rak gruc...
    • Czy to prawda, że istnieją jakieś chirurgiczne metody 'leczenia' dysplazji stawów biodrowych u psów? Proszę o opis i opinię.
    • Zastanawiamy się nad kupnem psiaka. Nasza rodzina to 5 i 3 letnie dzieci i my, rodzice. Chcielibyśmy psiaka przyjaznego i w miarę łagodnego. Nie mamy ani dużego domu(wtedy kupilibyśmy labradora albo golden retrivera)ani małego mieszkanka(wtedy kupilibyśmy chyba kota). Przyznam, że jestem najmniej entuzjastycznie nastawiona do nowego członka rodziny-ale mój mąż miał zawsze psy i nie wyobraża sobie, żebyśmy nie mieli psa, nie mówiąc już o zapale dzieci.Ja jak już pies będzie to w 100...
    • Prosze o namiary na zaufanego lekarza,chce wybrac kogos godnego polecenia dla mojego szczeniaka(West)kto bedzie prowadzil psiaka.
    • Witam dzwoniłam dziś do mojego weterynarza aby zamówić taką obrożę.Powiedział że ma taką na klipsa??? produkcji niemieckiej na 7 miesięcy działania przeciw kleszczom i na pchły cena 70zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czy są może inne dobre ale trochę tańsze????W tamtym roku miałam obrożę made im france i była dobra 3 miesiące.Mam pięknego kałaza mieszkam pod lasem miał już parę kleszczy i coś muszę kupić.Jak Pan sądzi czy taka obroża będzie naprawdę dobra???Pozdrawiam justyna442
    • Witam, przepraszam za tak malo wymagajace pytanie. Mieszkam krotko na Mokotowie i nie mam auta, zeby dojezdzac z moja owczarka na Zoliborz, gdzie jest moj poprzedni wet. Mialam tu dobrego lekarza, ale zlikwidowano lecznice, w ktorej przyjmowal. Ze znanych mi lecznic zostal tylko El-Wet, ktory z wyjatkiem godzin przyjec mi sie nie podoba. Chyba, ze konkretny lekarz stamtad? Czy ktos moglby mi polecic konkretny gabinet, lekarza? Na SGGW jest juz troche za daleko - na szczepienie d...
    • Prosze o radę - mam 2,5 miesięcznego goldenka, rodzice championi, mieli badania, wyszła grupa A - wolni od dysplazji. Ale wiem, ze czasem to wina właściciela, ze piesek ma dysplazję. Prosze o odpowiedź kiedy zrobić pierwsze prześwietlenie stawów? Dodam, ze dostaje cały czas Wita Wet (wapno + witaminy_) oraz witaminę D3.
    • Pani doktor, do której chodziliśmy, odeszła z lecznicy. Drugi lekarz z tej lecznicy zdecydowanie nie spodobał się mojemu kotu. Kotek się go panicznie boi i nie pozwala się dotknąć. Czy możecie mi polecić dobrego lekarza dla kotka w Warszawie, okolice Centrum/Powiśle/Saska Kępa?
    • Witam, mam takie własnie pytanie;-) chodzi o mojego kota - jak wczesniej pisalam ma podwyższoną amylaze - brał leki, wynik nieco sie poprawił po 3 tygodniach brania leku ale nie idealne bo 1557U/l (pisałam o tym w wątku "podwyższona amylaza u kota) i lekarz zalecił kontynuowanie podawania amylanu - wszystko by było dobrze ale mój kot po tym wymiotuje - lekarz stwierdził, że tak może być a jak zapytałąm czy potrzebne są dodatkowe badania to stwierdził, że nie - dziwne mi się to wydaje -...
    • Co jest lepsze i lepiej trawione przez psa i czy można mieszać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się