maniche2 20.11.06, 23:06 Wi5tam kto sie wybiera na politologie na UAM co zdajecie na maturze i na jakim poziomie? ja zdaje geografie polski i angielski na podstawie i wos na rozszezrzeniu jako dodatkowy. Powodenia,pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniche2 Re: Politologia UAM 20.11.06, 23:27 bardziej oplaci sie zdac dobrze podstaweniz gorzej rozszerzony poziom? jak sadzicie kogo uczelnie wezma pod uwage? kogos kto zda perfekcyjnie podstawe czy tego ktory zda rozszerzony o wiele gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Politologia UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:43 Tylko rozszerzony - i to na dobrym poziomie - mnóstwo punktów... Wiesz ile jest chętnych... ja studiuje obecnie zaocznie politologię na UAM, bo się nie dostałem na dzienne... a sądzę, że nie byłem złym uczniem... życzę powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza_1988 Re: Politologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:26 Ja wybieram się na politologie na UW. Zdaje wos, polak i angol na podstawie i histe na rozszerzeniu. Nie wiem jak będzie z rekrutacją. Tak naprawdę to możemy się dowiedzieć dzień przed maturą. Ja postanowiłam zdawac na podstawie (a chciałam rozszerzenie) bo wiem ze moge miec z podst wiecej pkt niz z podst i rozszerzenia razem. Niestety ten przelicznik nie jest korzystny... Odpowiedz Link Zgłoś
historanka Re: Politologia UAM 22.11.06, 16:53 ja też chciałabym iść na politologię do Poznania, ale zdaję polski, niemiecki, historię na podstawowej a WOS na rozszerzonym poziomie. Więc pewnie nie mam szans??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniche2 Re: Politologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:06 Nie, dlaczego? Z tego co wiem to wikszosc maturzystow jak na razie zdecydowla sie na poziom podstawowy: 80% na podstawie z gegry, 87% na podstawie z polaka 78% na podst z angielskiego itp zdajacych mature jest ok 430 tys. Roman Giertych zmuszjac do wyboru jednego z dwoch poziomow obnizyl rabge matury, byc moze oprocz wyniku matury uczelnie wprowadzic moga dodatkowe kryteria naboru. Dla zainteresowanych link(wybory poziomu przez maturzystow)rapidshare.com/files/4440610/wybory_2006.html Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xinka Re: Politologia UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:19 W tym roku będzie trochę inaczej niż w zeszłym z poziomami więc i z dostawaniem się będzie różnie. Musicie być świadomi tego, że Politologia w Poznaniu jest najbardziej oblegana w Polsce. Mój kolega w tym roku dostał się na prawo a na politologie nie. Daje to trochę do myślenia. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś