poruszony

(4 wyniki)
  • Witam wszystkie przyszłe mamusie!Jestem w 18 tyg. i się troszkę zaczynam nie pokoić, bo mój dzidzuś nie chce jeszcze swojej mamusi połaskotać:)Jak było u Was, kiedy poczułyście pierwsze ruchy swojego bobaska?
  • Na ostnich zajęciach w szkole rodzenia połozna mówiła o zzo. Uprzedzała, że podstawowym p/wskazaniem do tego znieczulenia jest brak współpracy ze strony pacjentki z anestezjologiem. Polega to między innymi na tym, że podczas wkłucia kobieta nie może się absolutnie poruszyć. Wszystko jest ok gdy anestezjolog zdąży między skurczami, ale jeżeli nie, to co? Straszyła, że jest to wkłucie w okolice kręgosłupa i że takie poruszenie się może dać różne, niekiedy poważne, komplikacje. Ale j...
  • Witam pisze bo mam stresa narazie małego zaraz 22tc a moje szczęście leniwe że szok,nic nie czuje żadnych ruchów,ale jak mój pan przyłoży ucho do brzucha to słyszy takie pluskanie jakby rybka się wiła,pocieszcie mnie że to to, są pierwsze ruchy :( bo ja kompletnie sama nie umiem ich wyczuć.Pocieszm się myślą że moja koleżanka puszysta tez jak ja wyczuła dopiero ruchy po 24tc,więc zostało mi ponad 2 tygodnie.Także tatuś słyszy pluskanie i bombelki w brzuchu ja wredna matka nic. " target...
  • Dzisiaj byłam na badaniu USG przyzierności karkowej mojego 11 tyg. dzieciaczka. Badanie rozbawilo mnie do łez - co też on nie wyczyniał na tym monitorze!!! Najpierw jakby spał (pozwoliło to p. doktor zmierzyć jego długość), ale to trwało tylko kilka sekund... A potem... pomachał rączką i... zaczął swój 15- minutowy popis! Fikołkom nie było konca:) Fikał na wszystkie strony, a pani doktor tylko cierpliwie mówiła co aktualnie widac czekając, aż mu się znudzi i pozwoli się obejrzeć ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się