Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      poruszony

poruszony

(6 wyników)
    • W sumie moze dobrze se stalo. gdyz konflikt przyspieszyl o pare lub nawet parenascie lat publiczna debate o miejsce religii w Panstwie i konieczny i nieodwolalny proces de-klerykalizacji Panstwa. Jestesmy tylko u poczatku drogi.
    • NO, nie wiem. Mówi pod dyktando okoliczności, ale *grabi pod siebie*. Synuś już "zaopiekowany". Teraz okazja dla reszty rodziny. Czy kmiotek-Kłopotek byłby lepszy? A może b. min. rolnictwa z Łowicza? Jest młody i b. sprawny.
    • Koleżanka opowiadała, że Chińczycy są inni. Ich zachowanie czasem ją bulwersowało, zawsze pozostawiało uczucie fundamentalnej obcości. Jechała np. busem poza miastem. Poboczem szedł Chińczyk. Kierowca specjalnie zajechał na niego tak, że człowiek się przewrócił. Chińczycy w busie wybuchnęli śmiechem. Przypomniała mi się ta historia, jak przeczytałam o tej dziewczynce. Pokazuje ona jakieś cechy tego narodu, które są dla nas niepojęte.
    • Kogo nas ? Mnie nie poruszyla. Nawet jej nie znalem. Tak jak w Lybii nie dowiedzialem sie kim sa ci "opozycjoniosci". jaki Kowalski posiada ciezki karabin maszynowy? W Syrii chrzescijanie czuli sie dotychczas dosyc pewnie. Oby nie skonczylo sie jak w Lybii, Egipcie czy Tunezji.
    • Szczerze zycze, abys nie musiala czekac tych kilku lat...
    • "WPROST" nie do wiary. Znalazło wprost poikarm dla moeherstwa - po 9. latach odgrzało zupkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się