powiat

(37 wyników)
  • Co to za Rada Powiatu , która na samym początku swojej kadencji przy ustaleniu budżetu na rok bieżący planuje sprzedaż majątku trwałego w sytuacji gdy zabraknie pieniędzy na inwestycje . Widocznie Pan skarbnik Powiatowy kompletnie się nie zna na swojej robocie skoro ma debet w planowanych wydatkach . Jest to skutkiem populistycznych obiecanek w kampanii wyborczej , gdy obiecało się wiele a teraz konfrontuje się to wszystko z rzeczywistością .Nie chcę do tego wracać bo musiałabym przytoczyć tr...
  • Gdzie można znalesc wyniki do powiatu.
  • Jestem zdruzgotany tym co przeczytałem. Ocencie sami czy dobrze wybraliśmy. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101202/INNEMIASTA12/854370755
  • Czy słyszeliście może o kandydatach na starostę powiatu w tegorocznych wyborach?
  • Dzisiaj na Wdzie kolejny mecz naszej drużyny. Powinni wygrać...
  • Czy istnieje na terenie naszego powiatu jakaś aktywnie jeżdząca grupa rowerowa? Będę wdzięczna za namiary.
  • Polityka a w szczególności kampania wyborcza jest brutalna i skoro mnie jako kandydata do Rady Powiatu obraża w różnych okolicznościach jeden z kandydatów więc nie pozostaje dłużny ."Chorągiewka" tak jednego z członków Wdy nazywa w prywatnych rozmowach obecny prezes tego klubu ponieważ w którą stronę wieje tam też jest On. Tym razem oprócz sportu "chorągiewka" zainteresował się lokalną polityką. No proszę jaki jest wszechobecny w życiu naszego miasta , naszego powiatu. Ciekawe jakie sobie ...
  • a ja jestem ciekawa jak po poraszce pani Sudzińskiej w zmaganiach o mandat poselki będzie wyglądała dalej jej kariera zawodowe? Już nie mogę się doczekać wyborów samorządowych, może w końcu będziemy mieli nową Starostę i wice? Nieuważacie że czas na zmiany?
  • Zapraszam na forum Powiatu Świeckiego: www.powiatswiecki.fora.pl
  • Uważam że zarówno Starostwo Powiatowe jak i Radę Powiatu powinno sie przegonić na cztery wiatry . Przez osteatnich kilka lat co chwila wybuchaja tam różne skandale i awantury .Dobrało się towarzystwo do rządzenia i szmąci ile sie tylko da . Do dnia dzisiejszego po wszystkich wpadkach urzędników i Rajców nikt nie odpowiedział personalnie . Do tego jak czytamy w ostatnim Czasie Świecia kiedy znajdzie sie tam ktoś uczciwy i stara się napietnować oszustwa to go sie wyzywa od donosic...
  • podobno za kilka lat liczba powiatów w Pilsce ma zmniejszyć się nawet o połowę, ciekawe jaki los czeka Świecie- źle rokuje bliskość Bydgoszczy i Grudziądza, a dobrze sąsiedztwo małej Tucholi( 13 tys. mieszkańców)oraz mniejszego od Was Chełmna (22 tys.). Podobno małe szanse na przetrwanie reformy mają powiaty o małej liczbie mieszkańców - pon. 40 000, wy macie 80 000, jak myślicie, czy Świecie ma szansę pozostać miastem powiatowym. Wtedy byłobyto o wiele bardziej prestiżowe sta...
  • Doradzcie, gdzie fajnie i tanio spedzic wakacje w Swieciu lub powiecie! Moze znacie jakies super miejsca, gdzie mozna wypoczac i nie stracic przy tym duzej kasy? Z gory dziekuje!!!!
  • Była pani dyrektor Przedszkola nr 9 startuje do rady powiatu z listy PO i ze swojego odejścia robi sobie kampanię wyborczą. Można to sprawdzić: wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/040000/041400-okg.html?komitet=2c9682212b43a7f4012b577b7c5d1543
  • nic dodac, nic ujac! tinyurl.com/7cw92
  • W ubiegłym roku 2002 radni powiatowi (w konkretnych osobach) zadecydowali uchwałą zaciągnięcie pożyczki 8 milionów złotych na restrukturyzację szpitala w Świeciu. Ta potężna kwota pieniędzy jako, że jest pożyczką musi zostać spłacona !!! Są to pieniądze pochodzące z naszych podatków stanowiące (znaczącą) część budżetu powiatu, co oznacza że ich przeznaczeniem powinne być wszelkie potrzeby w naszym powiecie, takie jak np. utrzymanie właściwych warunków nauki w szkołach ponadgimnazj...
  • Drodzy Forumowicze! Postanowilem promowac kampanie na rzecz rozwoju naszego miasta/powiatu. Jak wiadomo nikt rozsadny do naszego miasta/powiatu sie nie wprowadzi - dlatego inicjatywa rozwoju musi wyjsc 'od srodka'. Mianowicie - szukam 1000 par mieszkajacych na terenie powiatu swieckiego, ktore zdecydowalyby sie na poczecie dziecka w dokladnie tym samym momencie. Juz tlumacze... nasze 1000 par mialoby zagwarantowany nocleg, w bazie hotelowej calego powiatu, podczas ktorego kazda z...
  • Witam!!! Mam pytanie, co sądzicie o przeprowadzanych naborach ofert na wolne stanowiska pracy w Starostwie Powiatowym?? Wielokrotnie próbowałam tam sie dostać, ale za każdym razem dało sie wyczuć, że coś jest nie tak tzn. podstawiona osoba, która już z góry wiedziała, że ma pracę załatwioną. Miałam nawet sytuację, że jechałam autobusem z koleżanką, z którą dłuższy czas sie nie widziałam i jak to zwykle sie pyta co u ciebie: a ona,a wiesz za trzy tyg rozpoczynam pracę w Starostw...
  • Za ile pracujecie w Polednie w Polpaku? Prawdopodobnie fizycznym płacą najniższą,a tyrają jak woły że nawet nie mają czasu 1 na osiem godz. zjeść posiłku. raz na osiem godz.
  • Jak znasz jaki wynik w powiecie Świeckim to napisz!- piłka nożna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się