Forum Regionalne Podkarpackie Mielec
ZMIEŃ
      powiat

powiat

(16 wyników)
    • gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070104/REGION00/70103078 jak widac po tym artykule wreszcie ktos chce zlikwidowac powiaty, ktorych podstawową misją jest własne trwanie i zjadanie naszych pieniędzy. Naszemu powiatowi to aukurat nie grozi ale nasz powiat jakos marnie gospodarzy. Przykladem są drogi. Czasem az strach wyjecha z wyremonotowanej drogi miejskiej na dziurawą powiatową. O drogach powiatowych poza Mielcem lepiej nie mówic. Nie wiem tylko gdzie lezy przyczyna tego ...
    • INTERAKTYWNY POWIAT TARNOWSKI -legionow 9 witam szukam uzytkownikow tej firmy i chcialbym poznac ich opinie na temat jakosci swiadczonych przez nich uslog chodzi mi o przesyl,blokade p2p i ogolnie ciagle przerwy zastanawiam sie czy tylko ja mam tak czy jest nas wiecej??? pozdrawiam
    • Witajce, razem ze znajomym mamy zamiar założyć kobiecą drużynę piłki nożnej w Mielcu. Jak myślicie czy znalazło by się dużo dziewczyn do uprawiania tej dyscypliny sportu? Myślałem ze najpierw juniorska drużyna mogła by grać, a z kolei juniorki przeszły by do rozgrywek seniorskich grających w II lidze polskiej, gdyż z seniorkami na początek mógł by być problem. Czekam na komentarze
    • Wybory(11)

Tak glosowal Mielec; prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181101.htm ..a tak powiat mielecki; prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181100.htm
    • [sonda=Czy jestes za przylaczeniem sie Mielca do woj. małopolskiego?] [*]Tak [*]Nie [*]Niewiem [*]Jast mi to obojętne [*]Wolę do świętokrzyskiego [/sonda]
    • Wśród miast w naszym regionie zapanowała moda na zwiększanie liczby mieszkańców. Ale nie poprzez zachęcanie do osiedlania się ale przez przyłączanie ościennych wiosek. Ostatnie poszerzenie miasta w Mielcu miało miejsce w 1985 roku. Może już czas na nowe? Skoro inne miasta w ten sposób zwiększają liczbę mieszkańców trzeba zrobić tak samo aby Mielec nie został w tyle z liczbą mieszkańców. Proponuję przyłączyć do naszego miasta Złotniki i część Chorzelowa. Zapraszam do dyskusji.
    • Teraz to się dopiero zacznie w Mielcu przyspieszenie.Przestaniemy finansować cały powiat ,skupiając się nad sprawami Naszego miasta.Znajdą się pieniądze na rozwój szkolnictwa wyższego w Mielcu ,bo sami będziemy o tym decydować.Mielec przy swoich prawie 65 000 ludności miał ten sam status co Brzozów który dysponuje 7 tys mieszkańców.Krosno jest grodzkie jednak to 17 000 mniej ludności niż Mielec.Oczywiście Deptuła już krzyczy by brać kosy i bronić powiatu ,tylko się pytam dla kog...
    • Czy ktoś się w końcu zajmie ta drogą czy dalej będziemy jeżdzić po tym błocie i wertepach jak na rajdzie terenowym, bo to już przeszło wszelkie możliwe granice ludzkiej wytrzymałości i cierpliwości, nie mówiąc już o autach, które cierpią jeszcze bardziej. Jakiś mądry urzędas kazał zamknąć drogę na 3 miesiące po to żeby zrobić jakiś śmieszny mostek którego czas wykonania powinien się zakończyc po 2 tygodniach ( za 3 miesiące to robią most na Wiśle o długości 300 metrów. Ekipa(w l...
    • Pieniądze w budżecie na 2009 zarezerwowane, miasto wybuduje za swoja kase i pewnie bedzie podnajmować biednej francuskiej firmie. Wizualizacje na hej.mielec.pl www.hej.mielec.pl/galeria/art391.html przewidzieli nawet muszle koncertową ;-) ale zapomnieli o jednym, kosztem parkingu powinni zorganizować stanowiska dla przewoźników którzy nie dogadają się z PKS -em w kwestii korzystania z dworca, nie do pomyślenia jest aby po wybudowaniu dworca autobusy innych przewoźników ...
    • Jestem ciekawy waszej opinii na temat Dożynek powiatowych, które odbyły się w tą niedzielę (9.09) mimo nie sprzyjającej pogody. Pytam: Czy nie dało się tego przewidzieć?? Przecież przez kilka ostatnich dni w Mielcu nieustannie padało! Mimo to wokół Starostwa ustawiono namioty w których z wielkim trudem ukrywali sie wystawcy; koła gospodyń, artyści ludowi. Ustawiono także scenę - obok telebim ... Na scenie radośnie, prowadzący jak malowani, władze i kapele a przez sceną grupki ludzi ści...
    • Zagladacie czasami na nieliczne mieleckie strony? Obejrzyjcie strone >www.powiat.mielec.pl/gimnazjalisci< - Mielec "My w Europie". Podzielcie sie swoimi uwagami na jej temat. Czy rzeczywiscie ta strona moze zostac wizytowka miasta? Czy grafika i fotografie spelniaja swoje funkcje, czy teksty ( a takze ich czcionka-kroj, wielkosc ) moga powiedziec cos o Mielcu, np. cudzoziemcowi chcacemu zainwestowac w Strefie? Zajrzyjcie na wszystkie podstrony - nie zajmie to wam duzo czasu,...
    • Czy wie ktoś może kiedy w Mielcu będzie grany MADAGASKAR 2? i czy w ogóle będzie ?
    • Jak donoszą zaprzyjaźnieni, pan marszałek Deptuła zamierza być starostą. Tak oto spełniają się moje najgorsze sny. Jeszcze tylko Surowiec na wiceprezydenta.
    • Mam propozycję. Przyłączmy powiat mielecki do województwa małopolskiego. Czy popieracie taki pomysł? Jak czytam co się ostatnio wyprawia na "Podkarpaciu" - w sejmiku wojewódzkim, na tzw. Uniwersytecie Rzeszowskim, to nachodzi mnie smutna refleksja, że temu biednemu i zacofanemu regionowi juz nic nie pomoże, nawet Unia Europejska i fundusze strukturalne. Od 8 lat przebywam w Krakowie i dostrzegam ogromną cywilizacyjną różnicę. Daleki jestem od idealizowania, ale samorząd województw...
    • ....kto juz zna wyniki choćby cząstkowe niech podaje .....
    • .....zacznijmy rozmowę o kandydatach na nowego starostę: ...tak jak w sąsiednim wątku o radzie miasta -podyskutujmy o kandydatach na starostę- wiedząc że kandydatów mamy takich na jakich stać mielec , wiedząc że nie każdego kręci uprawianie polityki i wiedząc że jeżeli ktoś nie jest radnym czy starostą to nie znaczy że jest marnym obywatelem -społecznie i intelektualnie : naturalne kandydatury wcześniej na forum pojawiające się ; - smaczny - osnowski - deptuła - paprock...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się