powiat

(55 wyników)
  • I już! Wszystkie gminy są pokradzione z innych powiatów! Nam jest powiat nie potrzebny, tarnowskie Góry powinny być w bytomskim ziemskim!
  • 11maja b11 maja bieżącego roku powiatowa stacja sanitarno- epidemiologiczna przeprowadziła badania czystości i zdatności wody do kąpieli w kąpieliskach powiatu Tarnogórskiego. Badania przeprowadzone były w akwenach: Chechło, Kalety-Zielona, Pniowec, Borowiany, Brzeźnica. Z wszystkich badanych tylko zbiornik Chechło został dopuszczony do użytku dla kąpiących się. Szczególnie szkoda zbiornika w Kaletach-Zielonej. Jest duży i ma potrzebną infrastrukturę. A wy co o tym sądzicie? ie...
  • Widzieliście zwycięski projekt ? ;| .. Nie wiem w jaki sposób ma ono promować nasz powiat ... Zobaczcie sobie zresztą sami .. Ja je znalazłem w dzisiejszym Dzienniku Zachodnim .. Wg mnie logo powinno inaczej wyglądać .. "normalniej" ... Zapytajcie pierwszej lepszej osobie co te logo może przedstawiać .. wątpie, że odpowie ...
  • W związku z pojawiającymi się planami likwidacji naszego powiatu a także zaistniałym zmianom podległości różnych służ administracyjnych (z Gliwic do Częstochowy) zostałem upoważniony przez Zarząd Ruchu Autonomii Śląska oraz członków powiatowego koła RAŚ do zajęcia stanowiska w imieniu RAŚ w tym zakresie. Ale nie chcę tego czynić w imieniu żadnego stowarzyszenia, czy siły politycznej, a jedynie w swoim własnym. Zaskoczeniem były dla mnie doniesienia prasowe o prowadzonych przez ...
  • Przeczytałem to na forum dyskusyjnym na www.tg.net.pl/ „A jak przez pana strostę są doceniani ludzie wykonujące pracę za innych? Promujący miasto w Plsce i na cały glob ( w informacjach dla prasy można zobaczyc ilu ludzi i skąd odwiedza te stronę - od Niemiec poprzez USA, Japonię,Australię po egzotyczne Wysypy Bożego Narodzenia).Czy w powiecie honoruje sie w jakis sposób ludzi zasłuzonych dla powiatu ? Ciekawa jestem czy właściciel tej strony usłyszał chociaż "dziekuję w ...
  • Co o tym myslicie? Ostatnio duzo sie mowi o likwidacji niektorych powiatow miejskich. Takie np. Piekary Sl. bedac w powiecie tarnogorskim mialyby szanse pelniejszego uczestnictwa w zyciu gospodarczym i kulturalnym terenow z ktorymi sa przeciez od dawna zwiazane (mam tu na mysli ziemie tarnogorsko-bytomska).
  • tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/356027.html i wcale im sie nie dziwie. jeżdżę tamtędy prawie codziennie i wiem jak to wszystko wygląda.... po prostu masakra!!
  • Słyszeliście o tym, ze nasz powiat tarnogórski ma być likwidowany? Tarnowskie Góry nie spełniają wymogów miasta powiatowego.
  • Nie wiem czy wiecie, ale narciarstwo biegowe to sport bardzo niegdyś na Śląsku popularny! O wiele bardziej oczywiście na Dolnym Śląsku, ale pewnie na Górnym też. Do czego zmierzam? Otóż skoro TG mają ambicje stać się miastem turystycznym, to może warto wytyczyć w powiecie trasy narciarskie-biegowe? Najlepiej przez zróżnicowane krajobrazowo i fizycznie tereny. Przez park w Reptach, okoliczne pola w kierunku Bobrownik, może Segiet? Na pewno lasy okolic Tworoga i lasy Lublinieckie. I...
  • Mam prośbę do wszystkich( no prawie wszystkich) mieszkanców naszego pieknego powiatu(głownie ludzi z domków)chodzi mi mianowicie o brak jakiegokolwiek oznakowania numeru domu.Wiec jak szybko ma was znalez kurier,listonosz,dostawca pizzy,taxi itd. Tabliczka w widocznym miejscu wraz z numerem posesji bardzo nam ułatwi życie i zaoszczędzi wiele nerwów i nieporozumień.Z góry dziekuje i pozdrawiam;)
  • co sadzicie o nowym herbie naszego powiatu (patrz gwarek 03.09)... moim zdaniem daremny! mimo ze niby cos tam laczy to jest daremny po prostu beznadziejny, a fana jeszcze gorsza!
  • Niniejsze forum zostało opanowane przez burzliwe dyskusje na temat drugiej tury wyborow na burmistrza miasta TG... A co z rada powiatu ? Czy juz wiadomo jaka koalicja poprowadzi nasz Powiat przez najblizsze cztery lata ?? Kto bedzie starosta? Moim zdaniem to rownie wazne dla nas... mieszkancow... Czy zakonczylismy juz okres inwestowania w miasto dotychczasowego starosty i wreszcie zabierzemy sie na szkoly i drogi w TG ???
  • najwięcej głosów uzyskał Paweł Mrachacz - 999 Maria Rogocz - 891 Joachim Ganszyniec - 816 Grzegorz Burzka - 761 Adam Chmiel - 683 To jest top five w powiecie. Ostatnie wiadomości: Prawo-Rodzina-Samorządność poprze Jankowskiego w wyborze starosty.........
  • i zastanowić się kogo wybraliście. Jak dla mnie to rada powiatu jest normalnym wrzodem. gwarek.tv/wiadomosci/wpis/436/jednym-glosem-tylko-spiewaja
  • Czy wiecie jakie sa atrakcje w powiecie TG? Moze sprobujmy razem stworzyc liste atrakcji. Oto moje propozycje: -Aquapark -Kopalnia Srebra -Sztolnia -Park w Reptach -Park w Swierklancu -Palac w Rybnej -Zameczek w Starych Tarnowicach -Kosciol z 1410 roku w Starych Tarnowicach -Niemieckie bunkry w Zbroslawicach -Technikum Lesne w Brynku... Inne propozycje?
  • Autor: Gość: bania A co pani radna powie na nowe wynagrodzenie basenowego?
  • W tym watku mam zamiar podjac temat rzek powiatu. Ogolne informacje, czystosc, ciekawostki itd. Pomozecie? :) L.
  • Ciekaw jestem opinii na temat przedstawień reżyserowanych przez panią Ewę Wyskoczyl w TCK.Widziałem tam dzisiaj sporo ludzi,czy starczyło miejsc?
  • kaj stoi to juz chyba wszyscy napisali, a kaj powinni stac?? kaj kierowcy jezdza jak wariaci powodujac zagrozenie dogowe? a tych niestety nie brakuje...
  • Jak mi wiadomo, chłopcy walczylo całe noce z gorolem aż pousuwali wszystkie tematy ..Moderator tego forum naumiał się blokować IP i myślał że jest WIELKI. Moderowanie to rozwaga a nie ponoszenie przez włane ambicje i realizacja prywatnej polityki. Jak tutaj czytalem, moderator przedstawiał na dowód swego obiektywizmu, kryteria jakimi się kieruje. Oczywiście próba obiektywizmu nie wypaliła bo usuwał nieszkodliwe tematy z pytaniem o cene wody, czy gruntów a sam pisał paszkwile. Domorosl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się