Forum Regionalne Mazowieckie Marki
ZMIEŃ
      powiat

powiat

(16 wyników)
    • Premier na spotkaniu w Kołobrzegu zapowiedział że jeśli PiS wygra wybory to zostanie utworzone nowe województwo-Środkowopomorskie.....Co wy na to żeby utworzono nowy powiat z siedzibą w Markach!!Gdziekolwiek coś załatwiam i podaje powiat to urzędnicy patrzą się na mnie jakbym coś ukradł bądź zastrzelił kogoś!!Wołomin jest brzydki nic tam nie ma oprócz dresów na ulicy,starych poniemieckich BMW 3,i tego śmierdzącego pociągu co sie tam zatrzymuje!!Może ludzie którzy organizują komitet wybo...
    • Informujemy o powstaniu nowego portalu/serwisu internetowego dla mieszkańców i firm powiatu wołomińskiego. Wolominski.info to serwis informacyjny, w którym znajdziesz najnowsze wydarzenia, informacje z regionu, katalog firm z sąsiedztwa, przewodnik teleadresowy po urzędach i instytucjach oraz możliwość wypowiedzi na naszym forum.
    • W niedziele wybierać będziemy również radnych do Rady Powiatu Wołomińskiego i Sejmiku Województwa Mazowieckiego. To jest dopiero problem. Przedstawione przez kandydatów programy z reguły niewiele mają wspólnego z kompetencjami tych organów (tu do Pana Norberta: pytania zawarte w wątku "sposób na wygraną!!!" nadal czekają na odpowiedź). Kto startuje i jaką widzi swoją rolę w tych radach (proszę nie mówcie mi o rynku w Markach). Do tych od województwa pytanie: jaka wojewódzka inwestycj...
    • Uwaga, Uwaga! - Wołomiński Klub Gejów i Lesbijek [ www.wkgil.prv.pl ] ogłasza pierwszą edycję wielkiego konkursu na Mistera Powiatu Wołomińskiego. Wybierać będziemy najbardziej seksownego pana pełniącego służbę publiczną w naszym powiecie (burmistrzowie, wójtowie, radni, politycy, działacze itp.). Konkurs jest dwuetapowy - najpierw zgłaszamy kandydatów, a dopiero później oddawać będziemy na nich głosy. Zgłoszeń dokonywać można mailem albo na forach dyskusyjnych do dnia 21 marca ...
    • Podobno Rembertów chce się odłączyć od Warszawy i zrobić u siebie siedzibę powiatu Warszawa-Wschód (Rembertów, Marki, Ząbki, Zielonka, Wesoła, Sulejówek, Halinów). Co do samego Rembertowa, to pomysł trochę śmieszny. Ale właściwie czy Marki powinny być w powiecie wołomińskim? Dojazd do Wołomina niełatwy, a Warszawa o rzut beretem. Co poza urzędniczymi formalnościami łączy Marki z Wołominem? Problem trochę podobny jak sprawa przynależności Wesołej i Sulejówka do powiatu mińskiego.
    • Czy ktoś zna wyniki do rady powiatu wołomińskiego.Pozdrawiam darek
    • zenhorst_major 30.11.10, 13:49 Odpowiedz Zgadzam się z przedmówcą. W ostatnim czasie powstało całe stado „nowych” uczestników forum. 90 % tych zombi dostaje gęsiej skórki z emocji na myśl o kandydacie dużego formatu. Że taki młody i taki nowy i taki młody.... Mamy oczywiście także wielkie comeback-i. Mam nam tu na myśli właściela najseksowniejszego wąsika po tej stronie Wisły i wielkiego miłośnika przyrody, który swoimi plakatami postanowił ocieplić mareckie drzewa przez zim...
    • Widzieliście to >> www.sskos.prv.pl ? A może ta symbolika i ideologia wolnomularska to tylko czysty przypadek? Wołominiak
    • Miau Nie rozumiem jak to jest, że można być radnym Miasta Marek w latach 1996 - 1998 r i jednocześnie być burmistrzem Miasta Marek. Nie rozumiem czy można być burmistrzem Miasta Marek w latach 1998 - 2002 i jednocześnie w latach 1998 - 2002 radnym powiatu Wołomińskim Informacje pochodzą z ulotki reklamowej Miau nie rozumiem Czy Nasz Burmistrz Kici odpowie ? Miau
    • Rada Miasta Marki 3-Okręgi Wyborcze 4-Komitety Wyborcze 87-Kandydatów na Radnych. Rada Powiatu Wołomińskiego 1 -Okręg Wyborczy 9-Komitetów Wyborczych z Marek 44-Kandydatów do Rady Powiatu z Marek Pytanie: Jaki jest powód, że aż tyle Komitetów z Marek i tylu chętnych jest do rządzenia powiatem.
    • Proponuję zastanowić się, którzy z Radnych obecnej kadencji mogą się pochwalić jakimiś osiągnięciami. Bez wątpienia jest to Pani Agata Świstowska i Pani Małgorzata Babiuch. Może Panie Radne pomogą nam poznać bliżej swoich kolegów dzieląc się z nami ich osiagnięciami, porażkami, lub może uda się im spowodować że koledzy też pojawią się na forum. Da nam to jakiś pogląd na zaangażowanie w pracy społecznej naszych wybrańców. Pozdrawiam xar:-)
    • Przed chwilą rozmawiałem z Panem Tadeuszem Skłodowskim. Opowiedział mi o wczorajszym procesie w sądzie. Janusz Werczyński przegrał go z kretesem. Sędzina nie zostawiła na nim suchej nitki. Tadeusz Skłodowski dowiódł, pokazując dokument, ze remont i modernizacja Szkoły Podstawowej nr 3 kosztowały 9 mln zł. Dowiódł też, że zakup działki pod gimnazjum za 9 mln zł był nieuzasadniony. Sędzina skrytykowała Werczyńskiego za tę niemądrą decyzję, która naraziła miasto na milionowe s...
    • Relację z tegorocznej imprezy WOŚP w Markach można obejrzeć w telewizji internetowej limtv.pl Zapraszam agnieszkalu
    • www.youtube.com/watch?v=QyOWyzMVthc&NR=1 ;)
    • Chciałbym się przedstawić. Krzysztof Strzałkowski, do usług. Jestem kandydatem Platformy Obywatelskiej RP do Sejmu. Jedynym z powiatu wołomińskiego i jednym z najmłodszych. Zapraszam do dyskusji. I na moją stronę: www.strzalkowski.com.pl Dlaczego kandyduję? Oto moja historia Cztery lata temu podczas poprzednich wyborów parlamentarnych miałem dwadzieścia lat. Wtedy jako świeżo upieczony student, obserwując poziom debaty publicznej zarzekałem się, że nigdy nie będę miał nic wsp...
    • Mam pytanie czy kiedys będzie w Markach miejsce w którym mogą spotykać się młodzi... ?? Gdzie będą mogli spędzać razem czas i nie będą narażeni na niebespieczeństwo?? Czy kiedykolwiek były takie plany? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się