powiat

(36 wyników)
  • Na stronach Stronnictwa Demokratycznego jest info, że struktura powstała w naszym powiecie. Skład zaskakuje?
  • Powstał serwis informacyjny powiatu piaseczyńskiego, który jest dostępny pod adresem: www.powiat-piaseczynski.info/ Serwis ten jest dla wszystkich mieszkańców powiatu piaseczyńskiego, którzy interesują się sprawami powiatu / gmin, w których mieszkają. Prywatny serwis informacyjny powiatu piaseczyńskiego prezentuje aktualne informacje o wydarzeniach rozrywkowych, sportowych i kulturalnych w powiecie piaseczyńskim i poszczególnych gminach w powiecie: Piaseczno, Góra Kalwaria, Lesznowol...
  • Witam, poszukuję wszelkich informacji na temat szkół niepublicznych w powiecie piaseczyńskim, znalazłam trzy szkoły, ale jedna z nich uczy tylko dzieci od I - III kl, więc odpada. Pozostały mi dwie : Niepubliczna Integracyjna Szkoła Podstawowa Mysiadło i Niepubliczna Szkoła Podstawowa Nr 72 Jazgarzewszczyzna, ul. Okrężna 25. Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje, jaka jest atmosfera, jacy nauczyciele, ranking, udział w konkursach, zajęcia dodatkowe. Będę wdzięczna za każdą najdrobniejszą n...
  • Od 1 do 10 stycznia 2011 r. przyjmowane są zgłoszenia na temat: "zimowy portret" www.powiat-piaseczynski.info/informacja-portret-zimowy-konkurs-fotograficzny-tematyczny,2895.html Marcin
  • 21 sierpnia 2009 roku koncert szantowej kapeli Z Dala Od Zgiełku w Dobrym Klimacie przy Puławskiej 26 w Piasecznie: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-dobry-klimat-zaprasza-na-koncert-kapeli-z-dala-od-zgielku,1963.html Zapraszam Marcin
  • Na łamach forum mieszkańców powiatu piaseczyńskiego forum.powiat-piaseczynski.info od maja 2009 roku, rozpoczynamy konkurs fotograficzny, który jest przeznaczony dla wszystkich zarejestrowanych na forum. Zainteresowanych konkursem, zachęcam do śledzenia podforum o fotografii mieszkańców: forum.powiat-piaseczynski.info/viewforum.php?f=35 a także do zapoznania się z regulaminem: forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=2420 Zapraszam zainteresowanych :) Marcin
  • Witam i mam pytanko. Czy ktoś zna jakieś fajne miejsce ( Piaseczno, Konstancin - Jeziorna, Góra Kalwaria )gdzie można się wykąpać i poopalać? W Zalesiu podobno jest straszny syf... Chodzi mi o wodę i teren w miarę czysty.
  • 18 września spotkanie mieszkańców w Restauracji Zawrotnica. Oprócz rozmów, spożywania jadła oraz różnego rodzaju napoi, zaplanowana jest muzyka i tańce... Jeżeli ktoś lubi się bawić, to serdecznie zapraszam do Zawrotnicy! Więcej informacji + zapisy zainteresowanych: forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=3044 Zapraszam :-) Marcin
  • [b]16 czerwca kolejne spotkanie mieszkańców Piaseczna i okolic[/b] Więcej informacji: forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=2538 ZAPRASZAM Marcin
  • Ludzie naprawdę jeździjcie wolniej! Teraz jest ciemno, ślisko to tym bardziej. Nic Wam na honorze nie ubędzie jak prędkościomierz pokaże 60-70 km/h. Szczególnie mam osobistą uwagę do warszawiaków którzy się wyprowadzili na wieś. To nie autostrada, tu zawsze może wyskoczyć na jezdnię pieszy, zwierzę. Jechałam rano o 7 do Prażmowa, przez Jazgarzew, łoś - w lesie przed łosiem wybiegła mi przed auto duża sarna - jechałam 60 km/h i zdążyłam swobodnie zahamować i sarenka pobiegła na drugą s...
  • Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń kandydatów do tegorocznej edycji konkursu Kisiel dla Piaseczna, można już zgłaszać. Muszą to być osoby pełnoletnie, mieszkające i działające na terenie gminy Piaseczno, indywidualności w dowolnej dziedzinie, nonkonformiści i pasjonaci, rajskie ptaki jak ich nazywał Stefan Kisielewski - prowokatorzy pozytywnie zmieniający rzeczywistość, wywołujący polemiki i dyskusje, podejmujący problematykę ważną kulturowo, społecznie i politycznie. Więcej: www...
  • Aktualności 12 marca 2008 r Zgodnie z decyzją Urzędu Miasta i Gminy Piaseczno od dnia 1 kwietnia 2008 zlikwidowana zostanie linia "Piaseczno (Polkolor) - Wola Gołkowska - Głosków - Piaseczno (Polkolor)" źródło: www.ppkspiaseczno.pl/wiecej.php?id=58
  • Potrzebuje pomocy od osób które maja firmę w sektorze MSP lub umozliwią mi przeprowadzenie badania w firmach w których pracuja do mojej pracy magisterskiej. Z góry dziękuję i czekam na odzew. Kamil P.S. Muszą być to firmy z powiatu piaseczyńskiego
  • Witam, Zapraszam na stronę mieszkańca Powiatu Piaseczyńskiego, dziekuje i pozdrawiam
  • W związku z odkopaniem fundamentów starych budowli przerwano pracę. Jednak na stronach piaseczyńskich nie ma dotąd żadnych informacji co odkopano i z jakiego okresu. Ciekawy tez jestem czy te odkrycia, a zwłaszcza studni wpłyną na planowaną zabudowę rynku. Warto zwrócić uwagę że podobne obiekty obok ratuszy są w wielu miastach centralnym elementem rynku. Choćby w Kazimierzu, Sandomierzu czy Szydłowie. Jeśli ktoś posiada wiedzę na ten temat czy mógłby się nią podzielić? Kika zdjęć z t...
  • Nie wiedziałem jak nazwać ten topic...chodzi mi o to, kto według Was przyczynił się lub przyczynia do rozsławiania naszego miasta w dobrym tego słowa znaczeniu, cokolwiek to dobro znaczy. To może być każdy, kto według Was zasługuje na określenie "Człowiek Piaseczna". Parę osób tu żyje i mieszka, którym nieobojętne są sprawy miasta. Może poznajmy ich. Mi na szybko do głowy przychodzą: -uczestnicy tego forum - :) Ciut nostalgicznie - Jerzy Dusza, archiwista, regionalista, Prezes ...
  • Zastanawiam się nad wykorzystywaniem internetu przez mieszkańców naszego regionu. Patrząc na aktywność mieszkańców Piaseczna i okolic w Internecie (biznes, handel, informacje, strony prywatne, blogi, fora itp...), to może jeszcze mało osób z naszego regiony ma dostęp do Internetu..., lub wykorzystuje go w bardziej bierny sposób? Może znacie odpowiedź: jak to jest z wykorzystaniem możliwości Internetu wśród mieszkańców naszego regionu? -- M@rtin www.powiat-piaseczynski.info
  • Jako że 22 września(Dzień bez samichodu) już niedługo piaseczyńskie bractwo rowerowe myśli nad jakimiś "atrakcjami" jedną z nich miałby być wyścig podobny w założeniach do alleycata... co to jest i "z czym się je" pod linkiem między innymi: alleycat.pl/ teraz pytania: -czy znajdą się osoby które by pomogły w organizacji? -czy w Piasecznie znalazły by się osoby chętne do startu?(choć o to się nie martwię bo spora grupa warszawiaków będzie; ) nie ukrywam że jak by się znalazł jak...
  • Nie wiecie, gdzie w necie znajdę listę kandydatów do wyborów 2007 z naszego regionu? Szukam, szukam i kurcze, nic nie mogę znaleźć. A chciałabym wiedzieć przy kim stawiam krzyżyk w niedzielę :))
  • 5.04.2008 roku odbędą się I Mistrzostwa Samorządowców Gmin Powiatu Piaseczyńskiego w Wieloboju Sportowym: tenis stołowy, piłka nożna, piłka siatkowa, pływanie, dart. więcej informacji znajdziecie na stronie: www.gosir-piaseczno.pl/strona.php?38280i/lub/oraz www.powiat-piaseczynski.info/informacja-i-mistrzostwa-samorzadowcow-gmin-powiatu-piaseczynskiego-w-wieloboju-sportowym,903.html Warto zobaczyć naszych samorządowców z innej perspektywy m.in. w spodenkach sportowych... Zapraszamy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się