Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      problemy ze snem

    problemy ze snem

    (3 wyniki)
    • Witam, czytam i czytam ale jednak nie potrafię sama zinterpretowac wyników. Przeliczyłam procenty, chociaż do tego doszłam:)). Chyba są ok wg mnie ale to tylko tak na oko. Czytałam, że wg niektórych lekarzy tsh powinno byc do 2. Mam powyżej ale w normie. Mam trzydzieści parę lat. moje wyniki: tsh 2,79 (0,27-4,2) - 64% ft4 1,18 (0,93-1,71) - 32% ft3 3,06 (1,82-4,62) - 44% Jakie są te zależności procentowe? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Od jakiegoś czasu mam objawy niedoczynności tarczycy (których początkowo nie wiązałam z tą chorobą – po prostu nie wiedziałam, co się dzieje). Są to: zwolnienie przemiany materii, bóle mięśniowe, drętwienie rąk. Pojawiło się również zjawisko, którego jak na razie nikt nie potrafi mi wytłumaczyć: Otóż koszmar, który mnie od jakiegoś czasu gnębi polega na tym, że gdy pojawia się senność i chcę spać, mają miejsce: zawroty głowy, nudności, drętwienie rąk. Poza tym serce zaczyn...
    • Mam pytanie do leczących się z powodu nowotworu tarczycy i jednoczesnie przyjmujących wapń z powodu pooperacyjnej niedoczynności przytarczyc, czy nie macie problemu ze spokojnym, długim snem? Nie wiem, czy problemy ze snem mam przypisać menopauzie, czy niskiemu poziomowi wapnia /w dolnych granicach normy/. Moim problemem jest częste wybudzanie się nawet w krótkim czasie po zaśnięciu, a także około 3-4 godz. nad ranem.

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się