Dodaj do ulubionych

Stare dobre przeboje

05.09.11, 01:46
Swego czasu znalazłem ciekawą stronę internetową poświęconą starym przebojom czyli muzyce przy które dorastaliśmy. Mam nadzieję że teledyski przypomną Wam tak jak i mi stare dobre czasy... smile zapraszam na stare teledyski i najlepsze przeboje lat 70, 80 i 90 a także muzyka poważna czy przedwojenna, wszystko ładnie pogrupowane.

A więc czekam na Wasze najmilsze wspomnienia związane z muzyką (najlepiej podając tytuły) jak się miało "naście" lat... smile

Może zacznę sam pierwszy pocałunek przy piosence Foreigner - I Wanna Know What Love Is
Obserwuj wątek
    • lotam Re: Stare dobre przeboje 05.09.11, 07:10
      Moimi do dzisiaj ulubionymi przebojami z lat 70tych są:

American Woman - The Guess Who
      All Right Now - Free

Jutubowych wersji nie polecam. Grzebanie w jutubach zostawiam wodzowi i jego przydupasom smile

Natomiast American Woman chociażby z Live At The Para,ount oraz All Right Now wykonane 19 stycznia 1971 w miejscowości Dania (Floryda), to jest to!
    • basilisque Re: Stare dobre przeboje 09.09.11, 21:48
      Dobre stare przeboje lubię, ale ta strona główna z potworkami disco polo mnie dość zniechęca... sad
      • billy.the.kid Re: Stare dobre przeboje 10.09.11, 21:27
        KUŻDEN SE UKŁADA SWOICH ULUBIENCOW JAK MU SIĘ PODOBUJE.

nie to ładne-co ładne
        to ładne-co się komusś podoba.
      • gefcia Re: Stare dobre przeboje 11.09.11, 01:49
        basilisque napisał:

> Dobre stare przeboje lubię, ale ta strona główna z potworkami disco polo mnie d
        > ość zniechęca... sad

akurat trafiłaś źle widać wink ja znalazłam tam sporo naprawdę rewelacyjnych piosenek o których już zapomniałam a przypomniały mi się dzięki tym starym teledyskom... fakt disco polo też tam jest jak i piosenki dla dzieci jednak wystarczy poklikać troszkę aby się przekonać że to tylko mały wyrywek szerokiego zakresu piosenek tam smile

swoją drogą disco polo tak wszyscy równają z błotem a jakoś na weselach wszyscy słowa piosenek znają... wink
    • ilnyckyj Re: Stare dobre przeboje 10.09.11, 21:54
      Oczywiście mam wiele wspomnień muzycznych.
      Ale jedno z najbardziej pamiętnych - to właśnie "WSPOMNIENIE" - Czesia...
      • billy.the.kid Re: Stare dobre przeboje 10.09.11, 22:29
        w roczku 68 wykonywałem wokalnie ten kawałek z a zespolikiem monsuny 67-sługując wojskowo.
        grali ze mna bogdan krajewski/później koman band/
        rg bass reginald górski
        i rysiek pawłowski na bębnach.

tak poważnie to jest nr . 1 na polskich listac h/dla mnie/.

podtsawą jest genialny tekst j.tuwima.
        największego polskiego poety.
        • ilnyckyj Re: Stare dobre przeboje 12.09.11, 20:30
          Monsuny? Coś mi to mówi...
          Chyba, ze myli mi się z Tajfunami... Ale: w 66 (albo 67) roku byłem na koloniach w Mielnie i wtedy przyjechał do nas jakiś wojskowy zespół muzyczny. Ja wtedy uprosilem gitarzystę by mi pozwolił zagrać po raz pierwszy w zyciu na prawdziwej gitarze elektrycznej. I - ku zdumieniu obecnych dorwałem się do tego sprzętu i spełnilem swoje ówczesne największe marzenie: zagrałem i zaśpiewałem (świeżo zmutowanym głosem) "House of the rising sun"!. Była niezła zadyma... smile
    • ole-na Re: Stare dobre przeboje 14.09.11, 18:51
      Z dawniejszych (ale nie bardzo dawnych) grup bardzo lubię Tears For Fears (styl - New Romantic), szczególnie "Shout" "Sowing Seeds of Love".
      • billy.the.kid Re: Stare dobre przeboje 14.09.11, 20:01
        w 67 roczku bylismy w mrzeżynie na takich wojskowych wczasach i trochę grywalismy w okolicy.
        możliwe ze spotkalismy sie tam.
        • ilnyckyj Re: Stare dobre przeboje 22.09.11, 22:56
          Hmmm - to ciekawe. Dla mnie to było niesamowite przeżycie, bo z kumplami już brzdąkałem na gitarze (a poza tym uczyłem się fortepianu) i wtedy po raz pierwszy w życiu miałem w ręku gitarę elektryczną i od razu na ostro szarpiąc druty w House of the rising sun, z największą pasją rąbiąc te riffy, gdzie w oryginale wchodzi solo na organach Alana Price. Na sali widziałem, że zapadla konsternacja a tzw. kadrze opadły kopary i nie wiedzieli jak na to zareagować. To musiał być rok 67. Czyli rok sierżanta Peppera, pierwszy rok Cream i początki sławy Hendrixa!
        • billy.the.kid Re: Stare dobre przeboje 23.09.11, 09:20
          pardones-pomyliłem-to było w 69 roczku.
      • basilisque Baker Street 20.09.11, 22:03
        Mnie chodzi wiele po głowie, ale ostatnio niejaki Gerry Rafferty:
        www.youtube.com/watch?v=Fo6aKnRnBxM&ob=av2n
        • essor Re: Baker Street 21.09.11, 22:20
          Popieram. Jeden z ciekawszych muzycznie, tekstowo i aranżacyjnie hitów tych w sumie gorszych lat 70-tych...
          • basilisque No i Ray! 25.09.11, 22:13
            Ze starszych to chodzi mi mnóstwo kawałków tego niesamowitego Raya Charlesa, z bardziej zapomnianych : Lonely Avenue.
    • pomer_anya Re: Stare dobre przeboje 01.10.11, 15:24
      Z trochę zapomnianych, ale b. dobrych grup chciałam przypomnieć SUPERTRAMP: mój faworyt to Breakfast in America a tez i Dreamer

• krol-czy-krolik Re: Stare dobre przeboje 03.10.11, 21:02
      Stary dobry przebój w duchu patriotyzmu: UK (czyli Ukochany Kraj
    • w.ell Enya 12.10.11, 12:58
      Jakieś 10 lat temu strasznie mi się podobało Caribbean Blue i teżBOOK OF DAYS
      • jo_ember Re: Enya 08.10.12, 13:51
        Enya - komercyjnie cukierkowa, wolę w tym stylu np. Clannad
    • nyga19 Re: Stare dobre przeboje 03.08.14, 14:18
      hej lubisz słuchać starych przebojów to może będziesz wiedział kto to śpiewa

zraniłaś mnie dziewczyno
      z rozpaczy pije wino
      zrobiłaś to z kolegą
      lecz był do niczego

Bo ty lubisz
      konie głaskać pieścić
      tutaj dotknąć tam umieścić
      Bo ty lubisz
      konia dosiąść ładnie
      puki konik nie osłabnie
      Laj koniu laj koniku laj laj laj ??????

NIE WIEM KTO TO ŚPIEWA , A ZNALAZŁAM KASETĘ NA KTÓREJ TA PIOSENKA JEST