Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      przednie siedzenie

przednie siedzenie

(3 wyniki)
    • Czołem! Czy 7-letnie dziecko może w foteliku jechać na przednim siedzeniu? Kodeks mówi: Art. 45. 1. Zabrania się: # przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera; # przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego. Czy ktoś wie, czy " specjalny fotelik ochronny" to może być zwykły fotelik,...
    • jak to jest z małymi dziećmi w samochodzie? rozumiem że nie wolno ich przwozić w fotelikach na przednim siedzeniu, w samochodzie z poduszką powietrzną dla pasażera, tyłem do kierunku jazdy. a przodem wolno? wiem, że jest limit wieku (chyba 12lat) i wzrostu, ale on chyba dotyczy jazdy bez fotelika. bo jak wytłumaczyć wożenie niemowlaków w kołyskowych fotelikach tyłem do kierunku jazdy. PS strzasznie to skomplikowane, ale chyba napisałem zrozumiale :)
    • że dziecko - niemowlę można w specjalnym krzesełku wozić także na przednim siedzeniu pasażera ( jeżeli auto nie ma poduszek powietrznych ) ??? Ja byłam pewna, że tylko na tylnym i że jest absolutny zakaz na przednim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się