Forum eDziecko Ciąża i poród Szpitale
ZMIEŃ
      przyjazny

przyjazny

(9 wyników)
    • Znowu w rankingu "rodzić po ludzku" wygrał mały szpital w Pucku. Boję się porodu, ale napawa mnie otuchą fakt, że będę mogła rodzić właśnie tam...Już widziałam porodówkę, doświadczyłam życzliwości personelu. Chociaż do Pucka mam 40 km a w pobliżu inne szpitale (niestety nie tak przyjazne rodzącej)to wiem, że chcę rodzić właśnie tam. Mam tylko nadzieję, że kiedy przyjdzie pora to nie będzie kolejek do rodzenia ;) i "załapię się" na salę z wanną:) Ktoś jeszcze wybiera się do Pucka?
    • Czy ktoś może zna PRZYJAZNE szpitale (AKCJA RODZIĆ PO LUDZKU) we Wrocławiu. W których szpitalach można dostać znieczulenie za darmo, "tylko" ze względu na ból, a nie ze względów medycznych- podobno takie istnieją.
    • Podobno szpital Miejski w Olszt. jest super!Ja mam zupełnie inne doświadczenia!Wcale a wcale nieprzyjazny.Pojechałam tam rodzić i... odesłano mnie- do Biskupca!!Pojawiłam się tam z bólami już i przeszłam strasznie!!!!!!! nieprzyjemne badanie!po którym z uśmiechem na twarzy zostałam odesłana i poinformowana,żebym tu nie wracała!bo nawet z pełnym rozwarciem mnie nie przyjmą!!!!!!!!!ludzie!!!!na drogę usłyszałam milusińskie"powodzenia"!i co?miałam niby teraz jechac na wycieczkę do ...
    • plakat "Szpital przyjazny kobiecie" zobaczyłam tam na Izbie Przyjęć kiedy w 5- tym miesiącu z czynnością skurczową poszukiwałam dyżurującego Szpitala oczywiście zatrzymano mnie natychmiast na patologii ciąży czym byłam przerażona. Na szczęście zostałam "dokoptowana" do dziewczyny 2 9 mc, która leżała na tym oddziale już 2-gi raz. Usłyszałam od Niej same dobre opinie n/t tego szpitala i pracujących w nim lekarzy, o czym mogłam się przekonać sama. Szpital Praski jest naprawdę doskonał...
    • Czy któraś z was drogie Koleżanki może polecić jakąś położną w szpitalu Batory w Otwocku?
    • Dochodzą mnie słuchy, że w temacie karmienia, żółtaczki - czyli badania poziomu bilirubiny, oraz pielęgnacji pępka na Inflanckiej ogólnie milczenie. A później mamy nie karmią - bo nikt ich nie nauczył i przechodzą na sztuczne, pępki się paprzą i są siedliskiem bakterii, a dzieciaczki u których nasila się żółtaczka tułają się później po szpitalach dziecięcych, gdzie warunki dla mamy tuż po porodzie zwykle są gorsze niż złe. I to ma być szpital przyjazny dziecku??? Rozumiem, że ...
    • Jestem w 8tygodniu ciąży . Niestety dwa usg potwierdziły obumarcie płodu. Diagnoza: poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe. Mam czekać jeszcze do poniedziałku. Jezeli do tego czasu nic się nie wydarzy to mam iść do szpitala na zabieg. Zastanawiam się który szpital wybrać.Nie chcę trafić na beznadziejnych lekrzy, dla których roniąca to tylko kolejny przypadek i nie liczą się z jej uczuciami. Czy macie jakieś opinie dotyczące szpitali w Warszawie, Pruszkowie? Będę wdzięczna za po...
    • czy któraś zna, zbieram wszelkie informacje na temat pana dr. muszę zdecydować się na lekarza prowadzacego, więc proszę o wszelkie informacje! wiem, ze przyjmuje również prywatnie. proszę pomóżcie:) pozdrawiam,
    • ale rodzilam tam w 2001 roku, teraz rodziła tam moja kuzynka drugie dziecko, pierwsze też tam. Jest dużo gorzej niz wtedy, to co tam się wyprawia przechodzi wszelkie wyobrazenie o przyjaznym porodzie i opiece nad dzieckiem, nie powinno się dawac certyfikatu szpitala przyjaznego dziecku dozywotniego skoro aż tyle się potrafi zmienic, dzieci zabierane matkom, nie mogą ich zobaczyc przez kilka dni, nie ma mowy wtedy o karmieniu piersią, nawet o dostarczaniu mleka własnego na oddział,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna