-
W necie, zwłaszcza w dobie kwejka, demotów itp. roi się od definicji, jaki to powinien być "prawdziwy przyjaciel" czy też "prawdziwa przyjaciółka". W TV roi się od programów typu kryminalnego, gdzie często okazuje się, że to "najlepsza przyjaciółka" poderwała męża, "najlepszy przyjaciel" okradł firmę i uciekł...
Często ludzie całe życie kogoś "znają", a polega to chyba na jakimś powierzchownym kawkowaniu - baby, piwowaniu - faceci i gadaniu o pierdołach. A potem się dziwią że są zdradzani. ...
-
Zainspirowany którymś z wątków, w którym forumowicz pisał o zmianie samochodu i jej wpływie na przychylność płci, chciałbym zapytać, czy bliskie jest wam rozumienie miłości i przyjaźni jako czegoś pięknego, bezinteresownego, czegoś, co bardziej się daje niż bierze. Rozmawiając ze znajomymi i mniej znajomymi osobami dochodzę do wniosku, że takie zjawisko jest już coraz rzadsze. Rozumiem, że trzeba zaakceptować powszechne zwilczenie (nie obrażając tych wspaniałych zwierząt), jednak wydaje mi si...
-
Cześć może wyda się to dziwne ale szukam przyjaźni takiej
prawdziwej,bezinteresownej,szczerej,czystej.Wierzę że znajdę i dlatego
postanowiłam poszukać tu na tym portalu.Ludzie bywają różni często zawodzą.Czy
są między wami ludzie szukający tego samego co ja ?Pozdrawiam
-
Tak mnie zastanawia, czy macie rodzeństwo? A jeśli tak to czy jest Wam łatwiej
wiedząc, że jest ktoś bliski obok? A jak jest z jedynakami? Czy Wasze poczucie
samotności jest silniejsze?
Każdego dnia można być szczęśliwym, wystarczy się postarać.
----------
13730054
-
jak to z nia jest? Czy przyjaznie sa na cale zycie? Czy ewoluuja z nami? Czy przyjaciel, ktory sie dlugo nie odzywa to jeszcze przyjaciel? Czy jednostronne dbanie o przyjazn to pozytywna reakcja, czy wyraz desperacji?
Czy samo slowo nie zdewaluowalo sie w czasach, gdy zyjemy szybko i jednak dosc powierzchownie?
-
Wczoraj jadąc do pracy trafiłam na ten utwór, cały dzień za mną chodził i chodził i stąd moje przemyślenia najnowsze.
"W życiu piękne są tylko chwile,
dlatego czasem warto żyć"
Tych chwil mało ostatnio w moim życiu
ale wiem, że dla nich właśnie warto żyć, warto kochać, warto śnić.
Warto mieć przyjaciół, którzy nie zapominają o nas, gdy źle
i zawsze są przy nas, warto dawać swoją przyjaźń i zawsze być, gdy inni nas potrzebują. I jeszcze coś - warto czasami odezwać się pierwszemu a ...
-
są takie chwile, że "tracę fason" i chce mi się ryczeć, bo potrzebuję zwykłego
przytulenia...
i nie wirtualnego, tylko normalnego, ciepłego przytulasa...
tak, wiem... pewnie większość z was tu na forum ma takie chwile. ale skoro
właśnie teraz mnie ona dopadła i paskudna nie chce puścić... to o niej tu
napisałam, żeby sobie jakoś-tam ulżyć.
może do rana przejdzie...? :-)
a przy okazji (nie będę zakładać nowego wątku, coby się zbytnio tu nie
panoszyć) - małe "petanko":
jeśli osob...
-
Witam Wszystkich :) !
W dobie ciągłego pędzenia naprzód, na co dzień brakuje nam czasu na
poszukiwanie i utrzymywanie przyjaźni...
Szukam inteligentnej osoby ot tak, do pogadania, wymiany poglądów, wyżalenia
się ;)
Najlepiej inteligentnego, wrazliwego chłopaka z ambicjami, w wieku ok 20-25 lat.
Kim jestem?
Zabiegana 21letnia studentka anglistyki, podobnież niegłupia i niebrzydka,
której jednak w całym tym zabieganiu zaczyna lekko doskwierać samotność..
Oto mój adres mailowy: iski...
-
Moi Kochani z okazji Świąt dużo zdrówka,przyjaznych ludzi dookoła,odrobiny szczęścia ;-),żeby Ci którym "cóś" kiełkuje to wyrosło i zakwitło pięknie a innym by starczyło nadziei by tego "czegóś" ciągle szukać-od babci majki :-)