Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      przyjazny

przyjazny

(8 wyników)
    • mam 3 letniego synka z autyzmem wyskokofunkcjonalnym. Synek dzielnie chodzi na cały etat do żłobka ( nie ma tam z nim problemów ) a ja równie chętnie chodzę na cały etat do pracy. Jako że jest czas naboru do przedszkoli, pełna optymizmu złożyłam podanie o przyjęcie synka do przedszkola integracyjnego. wiadomo : mniejsze grupy, panie przeszkolone do opieki nad chorymi dziecmi, rehabilitacja. I znowu schody, schody i kłody pod nogi. Ja rozumiem, że moje dziecko musi obejrzeć ich...
    • 27 Przedszkole Samorządowe, nikomu nie polecam, chyba że komuś zależy aby jego pociechabyła bez nauczycielki, panie cyklicznie spotykają się w obecności p. Dyrektor w pokoju nauczycielskim na papierosa, opary trafiają do sali dzieci 6-letnich, brak nastawienia na edukację chyba, ze na osobiste sukcesy zawodowe- awanse, dzieci są musztrowane, nawet przez panią od rytmiki, osobę niefachową, krzykliwą i arogancką, pozostałe panie oprócz dwóch normalnych nauczycielek są takie same. Za...
    • szukam dobrego przedszkola dla moich dzieci. jak wyglądają w waszych przedszklolach opłaty za dwoje dzieci. czy są zniżki przy zasilku rodzinnym.
    • Przepisałam od stycznia córkę do przedszkola, które znajduje się bliżej naszego miejsca zamieszkania, myślałam, że te zmiany wyjdą wszystkim na dobre. Tymczasem dzisiaj dowiedziałam się, że placówka jest czynna od 7 do 16 i najlepiej cyt. "odbierać dzieci po 15, żeby im nie było przykro". Pracuję do 16 i wątpię, że szef zgodzi się na przesunięcie godzin mojej pracy. A myślałam, że przedszkole ma być ułatwiać a nie utrudniać życie mamom pracującym. Ech, szkoda gadać... Czy któraś ...
    • I drugie pytanie. Jeśli znacie jakies kosciołu w W-wie, w ktorych msze św. dopasowane są i skierowane dla najmłoszych ( przedszkolaków ) to podzielcie się ta informacją. Zaczęłam chodzić ze swoim synkiem do kosciola na msze dla dla dzieci. O zgrozo!!! Msza bardzo długa i nudna. Sam fakt, że na rozmowę a księdzem, zamiast kazania - prowadzilo 7 dzieci jest już najlepszą odpowiedzią jaki jest poziom. Wcześniej nie moglam chodzić z malym do kościola bo nie dawał rady wytrzymać. Tera...
    • jeśli ktoś ma jakieś opinie o tych przedszkolach to bardzo proszę się podzielić,jaka opieka, jaki koszt itp, dzięki z góry, pozdrawiam
    • Proszę was o opinię (również zasłyszane od innych rodziców) na temat zerówki w przedszkolach niepublicznych. Jaki poziom? Ile 6-latków w grupie? Czy dzieci dużo się nauczyły? Czy to była dobra decyzja? Dziękuję za wasze opinie.
    • Może to naiwne pytanie, ale .. czy są w Warszawie (szczególnie Ursynów, Mokotów, Ursus, Włochy, Ochota) państwowe przedszkola, które w okresie adaptacji (pierwszy miesiac np)umożliwiaja rodzicowi choćby cześciowy pobyt z dzieckiem na sali? Będę wdzieczny za informacje.Dziękuję, Rysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się