pusty

(14 wyniki)
  • Kto się nie zastanawiał stojąc przed czerwonym światłem, gdy "nic nie jechało" - a może by tak ... przejechać? Antybohater tego [b][/b] zdecydował się przejechać. Ledwo zdążył - cztery dotychczas puste pasy nagle zaroiły się od samochodów. Chyba jednak nie warto...
  • Kiedy wiatr przewraca pojazd, winą jest niedostosowanie. Przykład: elka.fm/content/view/48348/78/ [i]...na trasie Krobia – Kuczyna silny podmuch wiatru przewrócił pustą przyczepę ciężarowego mercedesa. Policja ustaliła, że kierowca nie dostosował prędkości do panujących warunków. Przyczepa upadła na przeciwny pas jezdni uszkadzając przy tym dwa samochody...[/i] Dowcipy o policjantach nie są zanadto przesadzone.
  • video.google.pl/videoplay?docid=8861560202305373330 Mejsona i innych chcących spokojnie poturlać się po pustych drogach z pięknymi widokami zapraszam do Szkocji ;-)
  • Na eakacjach fotoradar sfotografowal mojego meza. dostalismy pismo od Strazy Gminnej z kompletem dokumentow do wypelnienia nt osoby sfotografowanej. Straz Gminna pyta sie oczywiscie o podstawowe dane peseli itp, nr prawa jazdy - to jest oczywiste. Ale pyta sie rowniez o: dochody brutto, ilosc osob na utrzymaniu, stan posiadania (w nawiasie szczegolowo o ruchomosci i nieruchmosci). Mam pytanie - po co im takie wiadomosci do wystawienia mandatu? Nie mam najmniejszego zamiaru udzie...
  • Witam, może taka akcja. Jak ktoś nas puści w korku, pozwoli wjechać z podporządkowanej, albo włączyć się do ruchu, my zrewanżujemy się kolejnemu kierowcy w ten sam sposób. Może to byłaby metoda na wprowadzenie jako takiej kultury na drogi. Wiadomo, że to nie rewolucja ale od czegoś warto zacząć.
  • Najpierw grzecznie pisałem prośby do kierowców stających na ścieżkach rowerowych (do tych parkujących tam codziennie) - brak reakcji. Potem prosiłem werbalnie - usłyszałem od prostego spier... po grzeczne, a co mi zrobisz. W końcu poprosiłem o interwencje straż miejską i nagle pusto. O dziwo nagle się okazało, że w promieniu paru metrów są wolne miejsca parkingowe. Czy naprawdę u nas nie można czegoś po ludzku załatwić. Nie mam satysfakcji, że ktoś dostał mandat, ale skoro sam się o to ...
  • i surowa konsekwancja policji za nie przestrzeganie przepisow o ruchu drogowym warunek: policja ma pilnowac przestrzegania przepisow a nie polowac na mandaty
  • Drodzy forumowicze. Czy jest ktoś w stanie udzielic mi odpowiedzi na następujące pytania,ale najpierw historia zdarzenia.Jadąc w Krakowie ulicą dwupasmową,przekroczyłem prędkość (byłem sam na drodze we wczesnych godzinach porannych) i nie neguję tego faktu - dopuszczalne 70km/h, ja miałem lekko ponad 90km/h.W ostatniej chwili zauważyłem jak już mijałem,mały przenoośny fotoradar. Urządzenie to było ustawione za ostatnim ekranem akustycznym, przy krawężniku. Zdziwiło mnie, że nie ...
  • Co sądzicie o takim pomyśle? W UK pasem dla autobusów poruszają się także taksówki (ma to zachęcić ludzi do nie jeżdżenia do centrum miast własnymi samochodami, które zajmują miejsca parkingowe, a korzystaniem z taksówek). Niektóre miasta wprowadzają także na te pasy ciężarówki. Podoba mi się ten pomysł z kilku powodów: - Ciężarówka rusza o wiele wolniej, choćby dlatego, że nawet pusta potrzebuje ok. sekundy-dwóch na spuszczenie hamulca ręcznego. Zawsze to strata dla płynności r...
  • W ostatni weekend podczas burzy drzewo spadło mi na samochód. Zdarzenie miało miejsce na Żoliborzu. Mam takie pytanie: Czy gmina powinna zapłacić mi za wyrządzone szkody? Dziekuje i pozdrawiam
  • Czy to jakiś problem zaparkować na jednym wyznaczonym miejscu parkingowym. Szlag jasny mnie trafia gdy widzę palantów którym ciężko jest zaparkować prostopadle na wyznaczonym miejscu parkingowym. Takiemu ... cięzko jest zrobić "poprawkę" i zamiast zajmować dwa miejsca zająć tylko jedno. No ale tak bywa jak prawo jazdy robiło się na wsi, albo kupiło za krowe.
  • Dzisiaj juz mi sie przelalo - jak zwykle jadac do pracy rankiem przy jednym ze zwezen (jakis remont) utworzyl sie korek...(droga dwupasmowa) na dodatek jakis baran jedzie lewym pasem i blokuje wszystkich jadacych lewym (zeby nie dojezdzali do miejsca zwezenia). LUDZIE!!! czy u nas ludzie nie potrafia jezdzic na zamek?!?!?!?! zasada jest bardzo prosta - wszyscy jada dwoma pasami a zaraz przed miejscem zwezenia laczymy sie w jeden pas ruchu - jedno autko z lewej jedno z prawej - dziala ja...
  • Ile to już legend powstało na temat rekordowych czasów, w jakich geniusze kierownicy pokonywali rekordowe odległości! Jeden przejechał w dwie godziny z Warszawy do Gdańska, drugi w półtorej z tejże Warszawy do Katowic. Im dłuższa trasa tym mniej znanych rekordów. Każdy, kto zdążył sporo przejechać po POLSKICH drogach i potrafi analizować własną jazdę wie, że takie rekordy to bzdura albo szaleństwo. Szaleństwo, bo może i komuś udało się przejechać wymienione odcinki w rzeczonym cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się