pusty

(100 wyników)
  • Cześć dziewczyny bardzo Was proszę o odpowiedź może któraś z Was tez była w mojej sytuacji. Byłam dziś na wizycie u ginekologa potwierdził ciążę powiedział,że beta ładnie przyrasta pęcherzyk ciążowy ma 19mm jednakże jest pusty :( licząc termin od ostatniej miesiączki to 6 tydzień - 2 tyg.to jakiś 4 tydz.od zapłodnienia. Niby lekarz pod pęcherzykiem pokazywał mi że coś tam się dzieje (ja się na tym nie znam). Za 3 tyg.mam przyjść do kontroli na usg. Powiedzcie mi czy któraś z Was też na tak ...
  • puste jajo GS 1.35cm a w środku pusto... czy są jeszcze jakieś szanse czy lepiej zgłosić się już do szpitala i mieć święty spokój? według usg jajo wychodzi na 6t3d. ostatnia miesiączka 12.01
  • Witam, Jestem w 9 tc. OM od zapłodnienia będzie to 5.5 - staraliśmy się o dziecko od jakiegoś czasu z wykorzystaniem NMPR. Wczoraj zaczęłam krwawić/ plamić nie było tego dużo, bez bólu - dodam, że teraz przypada czas mojego kolejnego okresu jakbym go miała - więc pojechałam do szpitala. Okazało się, że na usg nie widać zarodka ani nie słychać serduszka kontrola za 2 dni i podjęcie dalszych kroków - sprawdzenie bety, kolejne usg itd. dodatkowo zauważyłam, że od kilku dni nie bolą mnie już p...
  • No właśnie... niby słyszałam, że powtarza się bardzo rzadko i w ogóle, ale ja w oczekiwaniu na poniedziałkowe usg zaczynam chyba wariować... Zabieg usunięcia pustego jaja miałam 2.02, dzisiaj jestem w 5t2d ciąży. Wczoraj zrobiłam betę - 2600, czyli wynik ok. Jutro zrobię jeszcze raz, żeby zobaczyć, jak przyrasta... Ale cały czas siedzi we mnie wewnętrzny niepokój - niby mam więcej objawów ciążowych niż w styczniu, cały czas pobolewa mnie brzuch, piersi są twardsze, brodawki bolą i w o...
  • Po ostatnie wizycie u ginekloga lekarz stwierdził u mnie prawdopodobnie puste jajeczko ciążowe czyli bez zarodka Prawdopodobnie jest to 6 tydzien mam mieć powtórne badanie w nastepnym tygodniu gdyż może wówczas się dopiero wykształci i będzie widać zarodek jeśli nie czeka mnie wizyta w szpitalu ;/Trzeba będzie usunąc niewłaściwe jajeczko ;/ Ile trwa "dochodzenie do siebie " w przypadku takiego zabiegu ?
  • dzisiaj wyszłam ze szpitala,wczoraj trafiłam z krwawieniem, dzisiaj plamię. Lekarz nie widzi zarodka.4tyg. temu miałam USG i moja pani gin. pomyliła zarodek z pęcherzykiem...Ordynator zrobił dziś USG i powiedział, że pęcherzyk trochę się zaokrąglił,ale dalej nic nie widać. Może to jest wczesna ciąża-szanse marne. We wtorek na USG kontrolne i wtedy zadecyduje. Może cud może zabieg:( Masakra. W dniu w którym dowiedziałam się, że jestem w ciąży byłam najszczęśliwszą kobietą na świe...
  • Witajcie, Jestem w 6tyg i 4 dniu od zapłodnienia. Lekarz na usg zobaczył dzidzię 75mm i bijące serduszko, ale zobaczył też jakiś drugi pęcherzyk - przestraszyłam się, że to bliźniaki bo to trochę za dużo szczęścia. Lekarz powiedział, że to raczej może być jakiś pęcherzyk odżywczy lub pusty pęcherzyk, który się wchłonie, słaba szansa na bliźnięta bo powinny się rozwijać jednocześnie - trzeba sprawdzić za 3 tygodnie. Trochę się martwię czy ten drugi pęcherzyk nie zagraża dzidzi z bijąc...
  • po szeciu miesiacach staran cudowne dwie kreseczki - po 3 dniach ponownie. Radosc niezmierna, pozniej przerazenie, strach i 1000 mysli. nastepnego dnia radosc ;) w szostym tygodniu chcialam zadzwonic do ginekologa zeby umowic sie na wizyte. zgrozo z rana brazowe plamienie. Pani ginekolog przyjela mnie poza kolejka 6tyg 2gg ciazy. Okazalo sie ze plamienie jest po stosunku, wiec do nastepnej wizyty obstynencja i zachownie spokoju.... ale jak zachowac spokoj gdy mi mowi ze pecherzyk ...
  • wiem że mnustwo jest tematów dotyczących pustego pęcherzyka, ale na zadnym nie znalazlam postu dotyczącego mojego pytania z tematu.jesli ktoras sie na tym zna to prosze pomozcie mi bo juz tydzien nie moge spac zastanawiajac sie czy ta mala istotka bedzie sie rozwijac. mianowicie 20.11.odebralam wynik hcg= 9403,poszlam do gina ale zapomnialam zabrac wynikow...niestety po usg stwierdzil ze narazie nic nie widac w pecherzyku i kazal powtorzyc wszystkie badania w wynikach z 26.11. HC...
  • mam pytanie czy jesli pecherzyk ciazowy jest pusty lub ciaza obumarla to nadal czujemy sie jakbysmy byly w ciazy pomimo ze nie bylo oznak poronienia na przyklad czy cos sie dzieje w tedy nie moge znalezc nic na ten temat a mam dziwne przeczucie
  • Krotko opisze moj problem i bardzo prosze o wytlumaczenie mi tego. Ostatni okres mialam 03.06. Na poczatku lipca test ciazowy wyszedl pozytywny. Pod koniej lipca ginekolog stwierdzila ze ciaza jest zywa i bije serduszko. W czwartek bylam na kolejnej wizycie i okazalo sie ze jajo plodowe jest puste Krwawilam troszke po wspluzyciu w sobote ( 5 dni przed badaniem). Nie mialam bardzo bolesnych buli brzucha tylko lekkie. Lekarka powiedziala ze moge poczekac az ciaza sama sie poroni ...
  • Witam. Jestem w 9 t i 1 dn ciąży. W piątek 3.12. miałam wykonane pierwsze USG. Brak płodu, brak echa, samo jajo wielkości 1.77cm. Jutro mam kolejne USG, choć moja lekarka (uważam ją za świetnego specjalistę. prowadziła moją pierwszą ciążę, z której mam zdrową 5-letnią córkę) powiedziała, że chyba już się nic nie zmieni i czeka mnie zabieg. Za mną noc dudnienia w poduszkę, teraz chodzę jak nieobecna. Tak, miałam od jakiś 2 tygodni złe przeczucia, czułam jakby ustawały mi objawy ciążowe, także ...
  • 6 tyg 6 dn nadal nie widać zarodka. Gin kazał mi przyjśc na łyżeczkowanie. Co robić? Pomóżcie;
  • W 6 tc gin stwierdzil, ze na usg widac jedynie pusty pecherzyk-puste jajo płodowe bez żółtka i co najwazniejsze bez zarodka,mam sie zglosic na koljne usg za tydzien. Dodam, ze owulacje mialam 16 dnia cyklu,test wyszedl pozytywny, beta w 5 tc wynosila 4500,mam wsyztskie objawy ciazy-mdlosci,bol piersi, ciagle bym spala...ale slyszalam, ze te objawy to nie sa zalezne od zarodka tylko od pecherzyk, ktory jest i rosnie...czy ja mam jeszcze szanse zobaczyc fasolke?
  • Witajcie... Dziś byłam u lekarza. Robiąc mi badanie usg stwierdzil ze macica jest... pusta... Powiedzial ze dziecko powinno juz plywac, powinno byc widac nozki, raczki, glowke... Ostatnio bylam u niego 3 tygodnie temu. No a dzis stwierdzil ze macica jest wyraznie powiekszona, ale jest pusta...nie ma zarodka i dodal ze jak pojawia sie plamienia takie ciemne jak fusy to mam odrazu zglosic sie do szpitala... Nastepna wizyte mam na 23 grudnia... zapowiedzial abym nic nie jadla, nie ...
  • To bedzie skomplikowana historia, ale mam nadzieje, ze pomozecie, Dziewczyny :) Wedlug daty ostatniej miesiaczki jestem w 7 tyg. 5 dniu ciazy. Bylam na USG 21 wrzesnia, widac bylo tylko pecherzyk, lekarz stwierdzil, ze ciaza wyglada na 5-tygodniowa (choc moim zdaniem byla juz starsza), kazano mi przyjsc za 2 tygodnie. W niedziele mialam plamienia, wyladowalam w szpitalu. Tam znow lekarz na podstawie USG stwierdzil, ze ciaza wyglada na 5-tygodniowa i ze sie nie rozwija prawidlowo. Nast...
  • Jestem na swiezo po badaniach, wizyta u lekarza dopiero w przyszlym tygodniu. Po 2h od wypicia 75g glukozy mam 8,12 mmol czyli z tego co wyczytałam jest to 146 po przeliczeniu - czyli za duzo. A w sobote wesele, gdzie ja tam znajde dietetyczne jedzenie? Mam siedziec o pustym talerzu? NIe to zeby byla to jakas tragedia, ale jestem tak skolowana ze nie wiem za bardzo co moge jesc co nie, a przekladajac to na jakies menu weselne to juz zupelnie. Wiem wiem ze nie wiecie co bedzie na...
  • Pytanie jak w temacie. bHCg =138576. Wynik ten odpowiada wiekowi ciąży. Wcześniej poroniłam i nie mogę cieszyć się w pełni z tego wyniku...
  • Wiecie moze z jakiej przyczyny moze pojawić sie sam pecherzyk bez zarodka? Lekarz mi powiedział ze tak sie zdarza ale nie wiem.Tak sobie mysle ze moze sa tez inne przyczyny. A wy jak myślicie?
  • Witam. Wczoraj byłam na pierwszym USG, według ostatniej miesiączki 12 tc. Na usg przez powłoki brzuszne lekarz nie znalazł nic :( USG dopochwowe wykazało pęcherzyk ciążowy wielkością odpowiadający na przełom 7-8tc. Pęcherzyk wyglądał na pusty:( Za tydzień kolejne USG czy jest szansa że coś sie pokaże? Czy to że w 7-8 tc nie widać jeszcze zarodka przesądza już o wszystkim? Prosze o odpowiedź. Czy znacie przypadki że takie sytuacje zakończyły się pozytywnie? Z góry dziekuje Kessy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się